• Wycena akcji Autor: ~Noob [83.25.113.*]
    Jestem początkujący i szukałem ciekawych spółek dywidendowych do ulokowania oszczędności, zżeranych przez rosnącą inflację. Ta spółka pomimo wzrostu ceny w ostatnich kwartałach wydaje się podejrzenie atrakcyjna. Niski wskaźnik c/z wysoki roe, niskie zadłużenie, to wszystko powinno sprawić że cena akcji będzie conajmniej o połowę wyższa a jednak nie jest. Czy jest tu jakiś haczyk, coś czego nie widać (albo ja nie widzę) co powoduje że nie jest to atrakcyjna spółka?
  • Re: Wycena akcji Autor: ~Qwerty [213.199.253.*]
    Sprawdź transakcje kierownictwa na info strefa np. Jak sypali akcjami luty/marzec. Znajdziesz odpowiedź. Insiderzy raczej wiedza więcej...
  • Re: Wycena akcji Autor: ~Leszcz [165.156.40.*]
    To zawsze zle wyglada jak insajderzy sprzedaja. A druga sprawa, to spolki "anglojezyczne" generalnie sa gorzej wyceniane na GPW, nie liczac rajow spekulantow. Tak mi sie wydaje przynajmniej.
  • Re: Wycena akcji Autor: ~Covid19 [88.199.172.*]
    Dywidendę wypłacają z kredytu który później w ciągu roku spłacają a zarząd kupi jak będą po ok.10 zł.
  • Re: Wycena akcji Autor: ~majk [83.20.224.*]
    "pozycza na dywidende", co za brednie....
  • Re: Wycena akcji Autor: ~Aa [89.64.90.*]
     Leszcz !!!
    Przestań tu manipulować mniej zorientowanymi akcjonariuszami i ciągle powtarzać te same bzdury na temat wypłaty dywidendy z pożyczki . Łatwo sprawdzić w ostatnim sprawozdaniu .

Sprawozdanie  finansowe za rok 2019  Zysk (strata) do podziału ogółem - 14.199.432 EUR  =  64 465 421,28‬ zł

• Re: Wycena akcji Autor: ~St [89.64.95.*]
    Niektórzy bredza o ryzyku "politycznym" tj. Że na Litwie zablokują import energii z Rosji xD
    akurat ryzyko polityczne jak najbardziej istnieje. o dążeniach Litwy do odcięcia się od dostaw z Rosji jest w necie bardzo dużo. zresztą na 2025 planowane są kluczowe zmiany.
  • Re: Wycena akcji Autor: ~St [89.64.95.*]
    A uchwalili już coś? Bo jak nie to dla mnie nie ma tematu - politycy zawsze dużo mówią, a mało robią
    nie śledziłem tego ostatnio ale juz jakis czas temu data 2025 (o ile dobrze pamiętam i nie wczesniej) to rok, w którym ma nastąpic zmiana systemu. czy tak bedzie na pewno i kto na tym skorzysta tez do konca nie wiadomo. pewne jest jednak, ze tam gdzie politycy duzo gadają, tam moze być różnie, stąd ryzyko polityczne. ta branża jest niestety bardzo podatna na politykę.
[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.