Nawet przy dobrym raporcie chyba, żeby pod spodem ogłosili przymiarkę dywidendy, której pomimo największego optymizmu, niestety z uwagi na okres K, no i kredyty do spłaty, trudno się spodziewać nawet z prawdop.1/10
Nie chcę ci radzić pochopnie bo nie w tym rzecz ale ja bym już przesunął np.do 50 a później bym walił cały baton na wszystko aż do 48 włącznie. Ale każdy ma swoją strategię
Wyniki miodzio. W 4 kwartale ponad 2 zł zysku na akcję, łącznie za 2019 5,3 zł. Spółka bezcenna teraz kiedy rusza program szwalni. Do tego wiadomo, że pierwszy kwartał też z dużym wzrostem przychodów. Moim zdaniem 2020 może być z zyskiem 8-9 zł na akcję.
Właściwie to trudno się z Tobą nie zgodzić lecz jest jedno Ale a mian. JP, na wuj mu te 30%, jeśli nic z tego nie można zrobić dlatego on będzie walczył o dywidendę i jedynie pytanie, kiedy mu się to uda w znanym układzie tej spółki?Tak, że rewanżując się za szczerość, sugerowałbym rozważyć, czy plus minus z połową tego majdanu, nie wstrzymać się jeszcze...
Jeśli Mastu nie będzie dokładał tylko np ustawi się na 60 to powinniśmy kroczek po kroczku tam dojść. Powoli robi się popyt. Obroty dzisiaj całkiem całkiem.
Z rynkiem nikt nigdy nie wygrał czy miał 10 czy 67777 k . Poczta miała kiedyś 18% 450 k akcji i nic nie mogła wskórać . Teraz trzeba obserwować co na to dalekowschodni inwestor ( nie tabaza) i ile moze zaoferować za Novitę. Fakty sa takie z firmy ida dobre infa nawet takie które mogłyby poczekac na termin ustawowy. Wcale bym się nie zdziwił że w erze pandemii firma moze być wystawiona do sprzedazy szczególnie ze jest po udanej inwestycji . Wyniki sa dobre , ale prezes Novity nakreślił perspektywę na 4 x to co było . Za 13,5 mln sprzedawano włoknin kwartalnie czyli jesteśmy juz blisko bo do 54 juz niewiele brakuje
Ale to jest tylko jak pisał 10k akcje. Czyli 500tys zl, a nie 100k akcji. To nie jest jakaś strategiczna ilość jak np na Lentex 260k akcji u jednego akcjonariusza. Jesli Mastu chce sprzedać to między to 48 a 52 szybko sie rozbierze. To tylko 10 osób, które chcą przeznaczyć 50k zl.
Dostał propozycje od dami że weźmie trochę ja też coś mogę ślubna jeszcze.... Najlepiej jakby zrobili już wezwanie na lentex miałbym kasę z lentex na novite do przełożenia. Bo mam nie ukrywam obie spółki.
Mastu,jeśli to nie problem walnij w ten baton popytu do 50 włącznie / może być niżej/. Ale jeśli jest problem, to natychmiast oczywiście rozumię.pardon
Co trzeba mieć w głowie, żeby przy takich wynikach i takich perspektywach zasypywać popyt po 50 zł, gdy spółka warta spokojnie 65-70 zł. Nie lubicie zarabiać?