• Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Zxs [85.11.80.*]
    Niżej chyba już nie będzie...
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~kopytko [62.87.243.*]
    i tak powolutku sobie niech rośnie
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~egon [212.160.172.*]
    rośnie? wasko?
    juz nie rośnie, spoko, na nich można zawsze liczyc. jak chcesz stracić to kup wasko
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Prys [85.221.145.*]
    Znowu szeroki rośnie a śmieć znowu spada ,prawda panie nie będę go dołował
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Zxs [85.11.80.*]
    Nie chce być niżej, będzie wyżej.
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Observer [5.62.43.*]
    Ale czy nikt nic nie wie o tych 50 milionach? Albo o 100?? Przeciez to jest w cenie. Jak proces sie skonczy, bedziemy handlowac Wasko na poziomie wartosci ksiegowej lub wyzej. Kto cos wie?
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Leo [93.159.184.*]
    Jakie 100 mln
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Leo [188.147.39.*]
    A chyba takie
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Zxs [85.11.80.*]
    Batoniki z lewa batoniki z prawa , widać że coś się dzieje.
  • Re: Czyżby żarty się skończyły.... Autor: ~Jacek [5.184.112.*]
    Dywidenda to jakaś kpina. 2 gr.
  • dywidenda. Autor: ~obserwator [89.64.75.*]
    2gr/akcję to rzeczywiście nie jest wiele, bo ok 1% biorąc pod uwagę podatek 19%. Jak w banku na lokacie. Ale dzisiaj rzadko która spółka płaci dywidendę. Nawet wielkie molochy na wpół państwowe. A WASKO nie płacił od dawna dywidendy (2016 7 gr, a przedtem od 1 -4 gr).
    Zastanawiam się jedynie czemu taka decyzja, bo przecież mimo iż spółka ma otwartą linię kredytową, której nie wykorzystuje (póki co), to większość spółek trzyma gotówkę na cięższe czasy, które idą w szybkim tempie.
    Jest jeden, a mianowicie ujawnienie Zarządowi dokładnej struktury akcjonariatu, choć to i tak będzie możliwe już niedługo na wewnętrzne potrzeby spółek.
    A po co ta informacja, każdy może wysnuć interesującą dla siebie hipotezę.
  • Re: dywidenda. Autor: ~skogsmann [83.238.85.*]
    Większa część zysku poszła na kapitał zapasowy.

Zarząd WASKO S.A. z siedzibą w Gliwicach (Emitent, Spółka) informuje, że w dniu 02 czerwca 2020 r. podjął uchwałę w sprawie przedstawienia Radzie Nadzorczej, a następnie Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy WASKO S.A. wniosku dotyczącego podziału zysku netto za rok obrotowy 2019 w wysokości 4.416.144,72 zł (słownie: cztery miliony czterysta szesnaście tysięcy sto czterdzieści cztery złote i siedemdziesiąt dwa grosze) wykazanej w sprawozdaniu finansowym WASKO S.A. za rok obrotowy trwający od dnia 01 stycznia 2019 roku do dnia 31 grudnia 2019 r. w taki sposób, aby zysk ten:
    a) w kwocie 2.592.394,72 zł przeznaczony został na zwiększenie kapitału zapasowego Spółki,
    b) w kwocie 1.823.750,00 zł przeznaczony został na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy, to jest w wysokości 0,02 zł na jedną akcję.
  • Re: dywidenda. Autor: ~Prys [85.221.146.*]
    Na kapitał zapasowy to oni biorą 11 lat a gdzie są te pieniądze, poszły na szyfrator ha ha ha ha
    Ty tak w ogóle wiesz na co przeznacza się kapitał zapasowy?
    Chyba nie może wytłumaczysz, następny obrońca prezesa , nie znam Ciebie, jesteś nowy na tym forum jakoś to ciekawe
    Z mojego pytania wyciągasz wnioski, że jestem obrońcą prezesa? Piszę na temat Wasko, bo uważam, że ze względu na wskaźniki, wyniki finansowe, kontrakty - spółka jest bardzo tania i perspektywiczna.
  • Re: dywidenda. Autor: ~Leo [89.149.174.*]
    Prys szkoda nerwów każdy mabpraeo do optymizmu jak kolega skogdmann problem jest taki że po kilkunastu latach na papierze ten optymizm opada
    Leo ktoś tu jest 5 minut i chce dyskutować z tymi którzy znają tą spółkę i zagrywki prezesa dobrych kilka lat ,tu ktoś za przyzwoleniem dołuje kurs latami ciekawe dlaczego ,może nowy ma jakąś teorię która przedstawi czekamy
  • Re: dywidenda. Autor: ~Leo [89.149.174.*]
    Może potrzebujemy świeżego spojrzenia?
    Skogsman to że spolka ma wyniki dobre i ma kontrakty za 1 miliard dawno pisałem jak poszukasz to będziesz wiedział ,chodzi o manipulację kursem wiele lat ,a wiem bo kilka razy na otwarciu brałem dość wysoko na plus ale zaraz został plus zwalony na minus my to znamy Leo, Ania
  • Do obserwatora Autor: ~Observer [5.62.43.*]
    Piszesz na tym watku, ze poprzez dywidende emitent może poznać strukture akcjonariatu. Przeciez po drodze sa Biura Maklerskie. Gdyby BM-y handlowały danymi osobowymi, to ja uciekam z takiego Biura.
  • Re: Do obserwatora Autor: ~obserwator [91.221.145.*]
    Dane do dywidendy otrzymuje emitent z Depozytu pap wartosciowych. Na jesieni spolka ale tylko zarzad bedzie mogl oficjalnie dostac te dane bez prawa upowszechniania RODO
  • Re: Do obserwatora Autor: ~Observer [5.62.43.*]
    OK. Ale chodzi mi o to, czy te dane sa w rozbiciu na biura maklerskie, czy na nazwiska wszystkich akcjonariuszy. To drugie wydaje mi sie niepotrzebne, szkodliwe i niewykonalne, zwlaszcza tam, gdzie akcjonariuszy moza byc wiele tysiecy.
  • Re: Do obserwatora Autor: ~obserwator [79.110.196.*]
    moim zdaniem na nazwiska, bo w depozycie to my, akcjonariusze widniejemy, a nie BM. Kiedyś rozmawiałem o tym z prezesem spółki giełdowej, której bylem istotnym akcjonariuszem i mówił mi, że podpisując wypłatę miał imienna listę. A jak to dziala organizacyjnie, nie wiem.
    To art z 2017 https://www.parkiet.com/Felietony/306029985-Rewolucja-w-identyfikacji-akcjonariuszy.html , a to ze stycznia 2020 https://strefainwestorow.pl/artykuly/prawo/20200122/zmiany-prawa-identyfikacja-akcjonariuszy
  • Re: Do obserwatora Autor: ~Observer [5.62.43.*]
    Baardzo ciekawe. Dzieki.
[x]
WASKO -1,73% 1,70 2025-10-29 12:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.