• fundusze złota pko bp Autor: ~miecio134 [213.76.65.*]
    FACHOWCY od funduszu pkobp 24 lutego szczyt złota po1661,7 usd kupiłem po174zł cena złota spadła chwilowo o 20%funduszu o 65% po104zł.dolar po3,8 zl różnica kosmiczna ,cena złota po około 1700 usd cena funduszu po149,no dolar 10%poszedł w góre ale fachowcy z bożej łaski!!
  • Re: fundusze złota pko bp Autor: ~creed77 [83.31.146.*]
    ja go kupilem jak zloto bylo po ok 1300$ za uncje cena 114 zl za jedna jednostke pko bp , w tamtym roku 2019 wrzesien skladam zlecenie sprzed. polowy jednostek trafiam idealnie w szczyt cena jednostki funduszu 165 zl za jedna jednostke cena za uncje ok 1550 $ I TU MNIE TEN TEN FUNDUSZ ROZWALA ja skladam zlecenie na szczycie jak jest 165 zl za sztuke jednostki pko bb a oni maja na to 7 dni aby zrealizowac zlecenie oczywiscie zaczyna sie korekta wtedy i sprzedaja moje jednostki w 7 dniu zlecenia cena 138 zl za sztuke pko bp i ta bajka dalsza tez jest fajna 1300 $ za uncje cena jednostki pkobp 114zl ostatnio cena za uncje ok 1500$ cena jednostki pko bp 104 zl HIT
  • Re: fundusze złota pko bp Autor: ~mbc [46.134.66.*]
    ogolnie jest to tfi oparty na akcjach firm operujacych na zlocie a nie na samym zlocie i spekulacjach, wiec benchmark to amerykanski indeks Arca Gold Miners a nie notowania zlota. One sie roznia ale zachowuja w zblizony sposob. Niestety fundusz akcyjny daje sobie bardzo duzo czasu na realizacje sprzedazy a korekty na akcjach sa blyskawiczne. No i % za wejscie tez niezly, jak oni maja go odpracowac? Zyskli w 5 lat ale inflacja przy rosnacym zlocie? tego nikt nie uwzglednia.
  • całe PKO tak działa :-) Autor: ~xxx [77.112.186.*]
    a co do złota to tylko fizycznie zakopane na polu a nie wirtualne zapisy :-)