Ktoś mi wyjaśni po co ta pożyczka jak tam mówią, że tak wspaniale? Serio nie bardzo rozumiem ten manewr. Czyżby potwierdzał że jednak mają rację ci co mówią że odpływ był spory, kasy mniej bo obniżyli ceny a teraz jeszcze firmy tną kasę na marketing. Podobno kasy mieli na wystartowanie od zera z nowym produktem a teraz nagle co nie ma na papier do drukarki, że pożyczka? Kurcze co jest? Ktoś to rozumie? Jaki to ma cel?
Dobre pytanie... po prostu wierzą ze odbije. Widziałeś zabezpieczenie pożyczki. Prezesie zostali poręczycielami. Musza być pewno ze spłaca, pożyczka zreszta na dwa miesiace
spolka trakci klientow od kilku miesiecy, nie ma dalszego finansowania, akcjonariusze sie dorzucaja ale kwoty są bardzo male. W mojej ocenie bardzo slabo to wyglada. Spolka potrzebowalaby wielu milionow na sprzedaz i marketing a caly czas komunikuje o nowych funkcjonalnosciach systemu. Mimo zbudowania jakiejsc tam skali spolka jest bez organicznej rentownosci. Nie wiem czemu np. taki Albert mowi ze to dobre aktywo w dlugiej perspektywie - bo do tej pory ja nie znajduje zadnych przeslanek zeby mowic tyutaj o jakims dobrym aktywie. Brak jasnych USP na tle konkurencji, wzrosty organiczne sie wyplaszczaja (pomijam spadki przez ostatnie 2 kwartaly nawet), marzy nie ma, zespol maly, pieniedzy na dalsze finansowanie marketingu i reklamy co jest kluczowe teraz, nie ma. Bez duzej emisji na zbudowanie sklai nie widze potencjalu, a potencjal na zebranie duzej emisji widze bardzo slaby...
I tak i nie. Najgorsze jest to, że konie pociągowe czyli founderzy mają po 12,5% czyli nie bardzo mają już z czego schodzić. Nie podoba mi się tylko fakt, że prezes widząc prognozy...kupił sobię furę po rabatach za min. 320k w leasingu, gdzie wielu prezesów spółek giełdowych/newconnect z zyskami idącymi w miliony jeździ passatami za 150k. Chodzi o fakt, że mógł wybrać coś tańszego niż to patrząc po cenach to jest to 2x droższe niż passat którym dotychczas jeździł, just sayin.
Skąd tyle minusów? Gość wyżej napisał prawdę. Nie wiadomo do końca jak jest z finansami, ale prawda jest ze wzięli pożyczkę. Prawda jest ze founderzy razem maja 25% i...prawda jest ze touareg jest raczej droższym niż tańszym autem