• kierunek 150zł Autor: ~krzysztof [83.20.219.*]
    Po wzroście spadek.
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~Cola [95.40.100.*]
    Będzie 180PLN min
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~ajax [91.193.208.*]
    Rekomendacja z 30 marca 2020 to 229 zł więc myślę że spokojnie na 200 wskoczy, ale co dalej nie wiem zobaczymy jak wszystko ruszy.
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~krzysztof [77.253.158.*]
    Agencja Ratingowa Fitch Ratings zmieniła perspektywę ratingu dla Santander Bank Polska S.A. ze stabilnej na negatywną w związku ze zmianą ogólnej sytuacji ekonomicznej wskutek wpływu pandemii koronawirusa.

Cięcia stóp procentowych.

Wakacje kredytowe.
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~krzysztof [83.20.219.*]
    powolny zjazd
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~xyz [176.105.142.*]
    Jak myslicie, bank da rade sie jakos odbic w trakcie korony, czy gdzies za pol roku zacznie to dopiero wracac?
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~ostrożny [83.26.244.*]
    Ja bym uważał na prywatne banki które mają za przeciwnika nie tylko pandemie, ale przede wszystkim układ związany z rządem, który będzie je chciał je obciążyć i za grosze przejąć. Bezpieczniej pekao które już zgarneli, albo alior. Santander to numer jeden do przejęcia przez układ.
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~rado [89.64.69.*]
    To raczej mało prawdopodobne przynajmniej przez najbliższe parę lat, po pierwsze obeecnie są ważniejsze wydatki niż repolonizacja Santandera, a po drugie w pierwszej kolejności do przejęcia jest mBank :)
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~ostrożny [83.26.244.*]
    Obecnie nie będzie żadnych przejęć, przejęcia będą za 2 lata kiędy banki będą 2 razy tańsze... Teraz banki poniosą największe koszta. O ile reszta gospodarki ruszy za kilka miesięcy i zacznie przynosić zyski, o tyle banki dopiero zaczną ponosić straty związane z tym że to one ponoszą koszta ratowania choćby niewypłacalnych indywidualnych i niskich stóp. Sam kupiłem trochę ale widzę że instytucjonalni doskonale to rozumieją, i do końca tygodnia wychodzę. Banki są w tej chwili na samym dole kiedy inni odrobili po 50 % albo i więcej od dna, a dzisiejszy dzień pokazał że nawet takie odbicie na giełdzie nie rusza banków... To koniec, prędzej zobaczymy 100 zł niż 200 , już się mówi że trzeba będzie planu ratowania banków a ten plan będzie bardzo prosty, sprowadzić na dno prywatne i wykupić za grosze. Takie moje zdanie, nie dałbym sobie za nie rękę uciąć , ale tak mi się układają informacje i to co się dzieje z wyceną banków.
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~Mario [83.29.236.*]
    Z Bankami o tyle trudniej iż centralnie sterowana jest ich polityka -stopy procentowe-co realnie przekłada się na ich zyski. Poza tym składka na BFG też musi swoją negatywną robotę zrobić. Ale-bez banków już nie ma możliwości istnienia w dzisiejszym świecie. Zawsze te duże zarobią-plus dywidendy więc jeżeli chodzi o dłuższy termin uważam iż jest to bezpieczna przystań. Dużo bujałem na spółkach medycznych ale zbyt duża jest teraz tam niepewność i nerwówka -to czysta spekuła. Swoje już zarobiono wirus ustępuje. Ja nie mam już do tego cierpliwości ani czasu. Tu uważam iż będzie można zarobić. Tylko czas i cierpliwość. Pozdrawiam
  • Re: kierunek 150zł Autor: ~zadaniowiec [37.248.209.*]
    149 , melduje wykonanie zadania
[x]
SANPL 0,00% 557,60 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.