jak wygląda siedziba Medcampu? Otóż podpowiem wam, że to hangar, w którym mieści się niejaki portal arena.pl, gdzie udziałowcem jest kto? No zgadnijcie. Jak dla mnie, to wielkie pompowanie balona informacjami, które same w sobie nie niosą niczego namacalnego. Ot powiem, że będziemy pracować nad szczepionką i już akcje w górę :D A jutro powiemy, że wchodzimy w branżę leków na raka i znów leszcze podbiją nam kurs o 1500% :D
Ależ oczywiście, że sprawdziłem. Kolejny hangar zwany dumnie "parkiem technologicznym", w którym na obrzeżach miasta tanio wynajmuje się biura. Szacuję, że Genxone zapewne wynajmuje tam jakieś 3-4 pokoje (biorąc pod uwagę fakt, że przez ostatnie 3 lata generowali wspaniałe straty).
Tak wygląda 99% młodych firm biotechnologicznych do jakich należy GenXone. Oni nie muszą mieć żadnych linii produkcyjnych tylko kilka pokoi do pracy naukowej. Kto miał kiedyś styczność z uczelnią wyższą powiązaną z badaniami naukowymi wie.... ale tutaj sami mgr ekonomii
Dnia 2020-04-08 o godz. 17:48 ~Monogryf napisał(a): > Tak wygląda 99% młodych firm biotechnologicznych do jakich należy GenXone. Oni nie muszą mieć żadnych linii produkcyjnych tylko kilka pokoi do pracy naukowej. Kto miał kiedyś styczność z uczelnią wyższą powiązaną z badaniami naukowymi wie.... ale tutaj sami mgr ekonomii
Na próżno szukać biur spółek w W-wie..., tylko osoby do odbioru korespondencji, ot co...
No spytałeś, czy widziałem siedzibę GenXone. Rozumiem, że spytałeś, jako kontrargument dla hangarowej siedziby Medcampu. Teraz piszesz, że to nic, że spółka wynajmuje kilka pokoi, bo przecież jakoś zacząć trzeba. Ja mam pytanie innej treści: czy są jakiekolwiek inne informacje oprócz tego dwuzdaniowego INFO, które ma się tak do produkcji szczepionki jak to, że dziś zjadłem na śniadanie jajecznicę. Zero konkretów, jakichkolwiek szans na kontrakt, tylko głupawa informacja, że będą sekwencjonować geny, co MOZE przydać się w opracowaniu szczepionki (ALE PRZEZ KOGO?), bo raczej już nie GenXone. Zresztą, co ja tu strzępię język. Ktoś już to ładnie podsumował: szanowny pan JC kupuje spółeczki warte grosze, potem rzucają nic niewarte info, a na koniec kurs się pompuje i leszcze na to lecą. To już Biomaxima ma lepsze fundamenty, bo opracowany przez nich test został naprawdę dopuszczony na rynek indyjski. Tutaj mamy tylko słowa, żadnych konkretów.