• bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~kowboj [84.234.35.*]
    O co chodzi z tym SFI czy ktos ma z tym doswiadczenia
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~dymek [83.17.24.*]
    jest to na tyle malo popularny produkt, ze nie warto zawracac sobie tym glowy!
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~Ech [62.121.101.*]
    Powiedz po prostu, że ty się nie znasz, a nie że produkt nie jest popularny. Poza tym czemu miarą wartości produktu ma być jego popularność ?
    Natomiast odpowiadając na pytanie brak prowizji oznacza iż nie są pobierane opłaty dystrybucyjne przy zakupie i sprzedaży funduszy.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~hector [213.158.196.*]
    He, he, dymek - dobry jesteś !!! Akurat SFI mBanku jest bardzo popularny. Sam przymierzam się do zakupu jednostek poprzez SFI mBanku. Zebrałem wiele opinii i uwierz, żadna nie była negatywna. SFI mBanku jest bardzo popularny. Brak prowizji wynika z tego, że operacje zakupu, konwersji czy odkupienia jednostek dokonywane są poprzez internet (stąd brak prowizji). Oczywiście każdy fundusz pobiera opłatę roczną (najczęściej do 4%, ale mogę się z tą wysokością mylić). Opłata ta jest już uwzględniona w bieżących wycenach jednostek (nawet tego nie zauważasz).
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~o. [83.28.232.*]
    naprawdę nie płaci się za transakcje? Ja interpretuję to tak, że Supermarket dokonuje bezpłatnie zlecenia, natomiast właśiwe fundusze pobierają prowizje...
    W regulaminie mbanku:
    Opłaty i prowizje
    mBank nie pobiera od Klienta opłat i prowizji z tytułu usługi Supermarketu. mBank pobiera opłaty i prowizje za czynności bankowe, dokonywane w celu realizacji zleceń czy dyspozycji Klienta w ramach Supermarketu ( np. dokonanie przelewu celem złożenia zlecenia nabycia Jednostek Uczestnictwa ) zgodnie z obowiązującą Taryfą prowizji i opłat w mBanku oraz umową o prowadzenie rachunku eKONTO. Kwoty opłat i prowizji za dokonywanie czynności bankowych obciążają eKONTO Klienta.
    Klient ponosi koszty opłat i prowizji należnych Funduszom z tytułu dokonywanych transakcji, zgodnie ze Statutami oraz innymi regulacjami obowiązującymi w Funduszach. Informacja o aktualnych stawkach w/w opłat i prowizji pobieranych przez Fundusze dostępna będzie na stronach internetowych mBanku oraz za pośrednictwem mLinii.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: czatek52 [85.89.183.*]
    Źle to interpretujesz.Siedzę w mBanku już jakiś czas i zrobiłem wiele transakcji zakupu,konwersji i umarzania.Ani razu nie pobrano prowizji.Kontroluję to na rdzennych stronach funduszy w których mam jednostki.Zawsze są takie same wyceny.Dzisiaj grzecznie licząc ,tylko dzięki niezapłaconym prowizją od zakupu jestem na + blisko4000zł.Nic dodać nic ująć.Pozdro.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~smutas [87.206.201.*]
    nawet ksiądz za darmo cię nie pochowa co wy za głópoty pierdolicie zobacz kiedy wpłaciłeś a kiedy masz na rachunku to jest tzw.zakup kontrolowany zawsze zapłacisz około 3% za wejście
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: durak [62.121.101.*]
    Ech, najlepiej się wypowiadać w tematach na których się nie znamy co ? Wróżenie z fusów ? Powiedz mi skąd to wiesz ?
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~hector [83.5.116.*]
    Smutas, po pierwsze nie życze sobie abyś uważał że ktos tu pierdoli. Masz problemy emocjonalne ? Znajdź dobrego lekarza, albo psychoterapeutę ale nie obrażaj. Po drugie, radzę jakiś kurs ortografii. Twoje błędy ortograficzne są przerażające. Po trzecie, dobra rada: nie wiesz - nie mów, bo sie błaźnisz. Nie ma prowizji na wejściu w SFI mBanku. Przeanalizowałem tę sprawę z wszystkich możliwych stron, włączając w to wiele pytań w samym mBanku oraz składając pytania na tym forum do ludzi "siedzących" w mBanku od lat i mających znacznie więcej do powiedzenia w tym temacie niż Ty.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~wodex [83.19.78.*]
    smutas-ie też jestem w sfi mBanku ,nie pobrano jeszcze ani grosza prowizji od wplaty i wyplaty.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~BOniek [213.5.251.*]
    4 % zysku ?
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~rabi [193.239.127.*]
    cytat ze strony mBanku:
    "Czy kupując jednostki za pośrednictwem ,,Supermarketu'' płacę opłaty manipulacyjne tak jak w POK-u?
    Nie. Dokonując operacji nabycia/odkupienia za pośrednictwem naszej platformy klient nie uiszcza żadnej opłaty manipulacyjnej. Podkreślamy tutaj iż opłaty manipulacyjnej nie pobiera ani mBank, ani Fundusz. "
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: wujek4 [213.158.196.*]
    Polega to na tym że nie płacisz tak zwanych opłat dystrybucyjnych, które w niektórych przypadkach mogą sięgać 5% inwestowanej kwoty. Ja korzystam z SFI od pół roku, najmniejsza kwota jaką można zainwestować to 50zł w przypadku funduszy Union Investment. Generalnie jest to bardzo dobry pomysł. Więcej na temat mBanku na www.wujek4.systempartnerski.pl
    Ten sęp naganiacz to jednak wszędzie się podepnie.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: ~kriss [195.22.117.*]
    dja mu spokój, to jego praca, kazdy chce zarobić, a on jeszcze pomaga przy tym...
    a co od tematu
    poza tym nikt nie będzie za darmo pracował, a tymbardzisj TFI/SFI to tez nie fundacjie charytatywne.... żeby zyskać trzeba najpierw zainwestować, koszty jakieś zawsze są, nikt za darmo niczego nie da... i nie mówić mi tu że mBank to fundusz parasolowy, bo opłaty przy konwersji są (belka też), sprawdziłem osobiscie... ale to nie o to chodzi, ważne że mają bogatą ofertę i ciekawa propozycjię, sużo funduszy z róznych TFi i dlateo są popularni...
    A nie ma przypadkiem gdzies jeszcze niższej wpąłty niż w Unio., tzn mniej niż 50 zł, bo wydaje mi się że gdzies była...
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: czatek52 [85.89.183.*]
    Kriss.Chyba źle jesteś poinformowany.Nie ma "Belki"przy parasolach podczas konwersji.Chyba ,że przechodzisz z funduszu do funduszu.Bo jeżeli jesteś np.w AIG i przechodzisz z Akcji np. do pieniężnego ,to możesz to uczunić wielokrotnie ,bez jakichkolwiek opłat.Wiem ,bo często to robię i nieźle na tym wychodzę.A meritum sprawy.Mbank nie pobiera opłat!.A zyje z tego ,że ma "działkę" od funduszy z którymi zawarł umowę.Ale są to opłaty ,które uwzględnia już wycena bieżąca.
    Dzieki że stanołeś w mojej obronie. Co do tych 50zł to z tych funduszy które kupowałem przez SFI to tylko w Union Investment była taka kwota, sprawdze wszystkie pozostałe jakie są dostępne w Sfi i jutro napisze co i jak.
    Co do tego postu to: 1) moje odpowiedzi są zgodne z moją najlepszą wiedzą i zgodne z tym co dany bank oferuje. 2. Nigdy nie ukrywałem że to moja strona i że mam z niej prowizję. 3) Z tego co mi wiadomo to zarabianie pieniedzy nie jest przestępstwem, no chyba że od wczoraj coś się zmieniło. 4) Jeżeli masz zamiar tylko obrażać i krytykować ludzi to nie to forum, tu ludzie szukają pomocy w kwesti swoich finansów. Życzę większej wiedzy ekonomicznej.
    1) To niewiele wiedzy dodatkowej wniosłeś, w większości powtórzyłeś informacje podane wcześniej.
    2) Dziwne, bo w twoim poście nigdzie nie ma o tym informacji, czyli naginasz rzeczywistość podając tylko część prawdy
    3) Zarabianie nie jest przestępstwem, ale zarabianie na naciąganiu, lub przekazywaniu nie całej prawdy to już inna sprawa.
    4) Wcześniej przekazałem odpowiednią wiedzę, ale ty jesteś zbyt skoncentrowany na łapaniu ludzi na twój system partnerski, żeby wiedzieć, że odpowiedzi już się pojawiły.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: artur.redzko [217.153.15.*]
    czy w mBanku aby kupić jednostki funduszu trzeba przelać pieniądze na swoje konto w mBanku i potem dokonać zakupu jednostek czy można bezpośrednio przelać pieniądze z innego banku na wybrane konto funduszu z mBanku?
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: nilz [83.24.181.*]
    Pieniadze przelewasz z konta w mBanku.
  • Re: bez prowizji w SFI mBanku o co tu chodzi Autor: artur.redzko [217.153.15.*]
    dzieki