Wystarczy 110k żeby zjechać na 2,60 zł . Spółka bardzo przewartościowania, porównajcie chociażby z geotrans gdzie c/z jest dużo niższy, marża nie jest marginalną jak tutaj tylko 25-28%. Do tego spółka r/r na przychodach i zysku robi po 100% podczas gdy tutaj 4q r/r..... -25%>. Przy 10zl GTS ma c/z 7. Tutaj jest 13. Sami sobie odpowiedzcue czy naprawde spółka szoruje po dnie? Nie słuchajcie żadnych forumowych hakowych i nie ladujcie się w to łajno . Nikt tego przez pół roku nie ruszy, Ostatni gasi światło. Kierunek 2,50
Oj oldboy, słoma ci z butów wychodzi, niby wszystko ok a kurs spada
Teraz to już efekt kuli, myślę że to co się dzieje to przesada, ale ludzie teraz patrzą na świat
Szkoda dobra robotę robisz
Mam akcje i tyle w temacie
Czytał Twoje posty odnoście tesgasu i mls
Przekonały mnie i dlatego po analizie też kupiłem
Ale pisałem co mi nie pasuje i na razie się to sprowadza
Ja obserwuję sesje i widzę co tu się wyprawia i też tego nie rozumiem
Dlatego ja i Dres pisaliśmy o tym że coś nie gra
Nie ja pisałem że raper będzie super
Koles jest niezle umoczony bo zostal z portfelem pelnym spolek z branzy OZE na ktorej byla banka spekulacyjna. Dlatego taki agresor... a na MLS bajki o szybach antywirusowych.
Mnie to rusza znacznie mnjej bo ja wszedlem na rynek w grudniu myslac ze juz hossa sie zaczyna. I to malym kapitalem ktory dopiero co miesiac zwiekszam.
Dlatego ja sobie moge pozwolic na normalne analizy trzezwym okiem a on dziala jak szaleniec.
Ja moge sobie sprzedac swoj pakiecik na jednej sesji a on musialby sie z tydzien rozladowywac przy dobrych obrotach.
Nie pakuje sie kilkuset tysiow do takiej malej spoleczki. I nie stawia sie calej puli na jedna branze. Podstawowe bledy nowicjusza.
Możesz coś merytorycznie? Chociaż w sumie nie wiem co twoje wyliczenia z kosmosu mogą wnieść do rozmowy. Było tu już grono takich którzy posłuchali Cię przed ostatnim raportem, niech sami ocenią twoją wiarygodność. Jeszcze miesiąc i będziesz tutaj pisał sam ze sobą a w arkuszu na kupnie będą wisiały tylko twoje zlecenia którymi będziesz usrednial .
Gitmen liczac dla zyskow 2020 to obecnie Tesgas sie kreci na CZ ok. 6.
Wiec juz nie balon ale jeszcze nie super okazja. Powiedzmy ze jest dosc racjonalnie obecnie wyceniony.
Ponizej 3.7 juz sie zaczyna strefa taniego kupna.
W tym roku srednia 4.5. Za rok moze 6 srednia.
Misio no miales racje. Ja tez wierzylem w lepszy raport i lepsze liczby. W sumie to zgubilo mnie lenistwo bo nie sprawdzilem kiedy sie te umowy koncza. To bylo latwe do policzenia...
Natomiast jak tylko zrozumialem ze jest inaczej po raporcie to przyszlo otrzezwienie. Wydaje sie ze taki proces otrzezwienia przychodzi teraz do wszystkich. To oznacza ze faktycznie dlugo moze uplynac zanim tu sie zacznie ruch. Ale 2.5 to jest wg mnke scenariusz mega recesji kkedy ludzie - inwestorzy - traca dochody i musza sprzedawac akcje zeby zachowac biezaca plynnosc. To nie jest wariant bazowy. Natomiast zejscie do 3zl ponowne jak najbardziej miesci sie w wariancie bazowym
Wbrew pozorom sytuacja tutaj nje rozni sie od wiekszosci spolek.
To jest rynek kupujacego i on bedzie trwal caly rok. Takie dno bessy bedzie klepane do poznej jesieni, jak sadze. Tesgas bedzie sobie falowal miedzy 3.5-4.5zl w rytm informacji i chwilowych fal zainteresowania. Tak jak wiele innych spolek.
Licząc forward p/e to geotrans wskaźnikowo też będzie jeszcze tańszy niż jest a przychody i zysk rosną w tempie praktycznie 3-cyfrowym i tam utrzymanie na ścieżce wzrostu jest pewniejsze niż tutaj. Obecnie jest tyle atrakcyjniejszych spółek na niskich wycenach, że raczej nikt nie spojrzy na tesgas aż do poprawy wyników.
Spokojnie spojrza. Nie ma duzo spolek ktore POPRAWIAJA wynik w w 2020. W dodatku wygrywaja teraz spoly zyjace z wydatkow rządowych.
Branza OZE byla napompowana ale ten rok bedzie absolutnie rekordowy dla OZE w realnej gospodarce bo jest jasne ze atomowki nie bedzie a wiec Polska musi jeszcze wiecej OZE wybudowac. Nie ma opcji zeby OZE spadalo. Chyba ze Columbus bo to balon.
Tesgas ma jedyny w swoim rodzaju miks budowlanki i OZE.
Zaraz bedzie grany wodor bo Polska nie bedzie czekala nawet na Niemcy ze strategia.
Tutaj beda wysokie loty.
A ja uważam , że fotowoltaika stanie, nie w całości oczywiście ale dynamiki znacznie wyhamują. Już dochodzą głosy o wstrzymaniu wielu inwestycji przez firmy. Spodziewam się również wstrzymania dofinansowań ze strony państwa na mój prąd . OZE schodzi na dalszy plan, teraz nikt palonym węglem nie będzie się przejmował, a na dobitkę dla OZE możliwe jest zawieszenie certyfikatów na emisję CO2 przez UE, jeśli to się stanie to spółki foto przez 2 sesje się nie otworzą. Na OZE na ten rok jest więcej zagrożeń niż potencjalnych plusów. Nie wydaje mi się żeby inwestorzy darzyli sektor takim samym sentymentem jak w 2019. Nie twierdzę, że to wszystko się stanie ale każdy rozsądny inwestor powinien brać to pod uwagę. W każdym bądź razie życzę aby się okazało , że to ty miałeś nosa a nie ja.
Oczywiście większe szanse są na to, że nie zawieszą pomimo,że emisja CO2 jest na znikomym w porównaniu do standardów poziomie. OZE może zareagować na same podniesione propozycje zawieszenia a w mojej opinii Polska wyjdzie z tą inicjatywą a przynajmniej powinna bo jest to w naszym interesie.
Teraz sa ceny do kupowania. Ruch a raczej bezruch na walorze pokazuje ze kto sprzedawal po wynikach ten sprzedal. Po tych cenach jjz sie kupuje pod dlugi termin. Bo na odpal to tu ciezko liczyc i dobrze.
U mnie pod obserwacją do kolejnych wyników, wcześniej się nie zdecyduje. Fajnie , że są tu też normalni ludzie, niereagujacy agresją i obrażaniem na odmienne zdanie. Pozdrawiam i życzę szczęścia na walorze.
Wszysko dobrze co piszecie się zgadza tylko zastanawia mnie jedno wyniki się skończyły a sypanko nie dlatego też będę obserwował dalej tym bardziej że giełda na zielono wraz z innymi spółkami spod branży OZE a tu? Jak widać
spolka zachowuje sie jakby bakrutowala, albo z BP nici, wszystko sie nakreca, ludzie kupili pod odbicie, odbicia nie ma , wszystko rosnie a tu spada wiec ludzie sprzedaja, niestety
oczywiscie mówimy o OPOCE TFI, maja jeszcze duzo tego wiec niestety nic dobrego nie wróży 750k to przy takim obroci potrwa wieki i kurs moze wrocic do 3 zł