• PFR Autor: pluto85md [188.147.109.*]
    PFR poinformowal o rozpoczeciu budowy portfela w fundusze Private Equity. Dokonal juz 3 inwestycji. Mozna przypuszczac, ze fundusze MCI PE sa w zakresie zainteresowania PFR.

https://pfrventures.pl/pl/aktualnosci/160/pfr-ventures-z-funduszem-funduszy-dedykowanym-dla-private-equity/
  • Re: PFR Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    No nie wiem czy są. Dziwi mnie, że polski kapitał powierza się obcym funduszom skoro mamy nasze MCI.
    To z pb.pl (wczoraj był bezpłatny)
    "Polski Fundusz Rozwoju włoży 600 mln zł w private equity. Na rodzimym rynku chce promować inwestycje w tej klasy aktywa.
    Value4Capital, Innova Capital, Mezzanine Management — to pierwsze międzynarodowe fundusze private equity (PE), którym powierzył pieniądze Polski Fundusz Rozwoju (PFR). "
  • Re: PFR Autor: ~marek [37.72.127.*]
    Trzeba napisać do PFR:-)
  • Re: PFR Autor: pluto85md [188.147.109.*]
    To pierwsze fundusze, ktorym PFR powierzyl pieniadze, beda nastepne. PFR chce ulokowac 600 mln zl do 2022.
    Nie mam złudzeń. Kasa z PFR ominęła MCI teraz ominie i potem. Zadaj sobie pytanie dlaczego. Ja sobie zadałem i odpowiedź jest następująca: wyniki,wyniki, relacje inwestorskie (TechV, brak dywidendy w LP co w końcu widzi już także Noble, brak dywidendy w PEM spółce która miała być dywidendowa, skup akcji ze szkodą dla drobnych co zauważył w końcu Maciejewski itd itd)
    Z zagranicy być może coś tam pozyska ale i to jak na razie idzie mu słabo. Nawet Janik jego były pracownik już pozyskał kasę (fundusz Cogito Capital) i to właśnie od PFR. Cogito fundusz bez żadnej historii wyjść ale i bez całego balastu który ma Czechowicz.
    Janik, który w 2018(chyba odchodzi z MCI) w 2019 już pozyskuje pierwsze finansowanie z PFR.
    link 
    link A pierwsze wzmianki o nowym funduszy w MCI pojawiły się chyba w 2018r. To już 1,5 roku o ile nie więcej. I co? i cisza... 
    Nie wiem jak plany PFR zmieni ta zaraza, ale były ambitne i to już rok temu.
    "PFR Ventures to tzw. fundusz funduszy, który – dysponując 2,7 mld zł – wspólnie z inwestorami prywatnymi, aniołami biznesu i korporacjami inwestuje w fundusze venture capital. W sumie do dyspozycji ma być ponad 4 mld zł. Celem jest napędzenie kapitałem polskich innowacyjnych firm na wczesnych etapach rozwoju"
    link

[x]
MCI 1,03% 29,50 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.