oczywiscie ze nie oferent a drobny spekulancik krzysztof moska :) to juz dekada minela jak na parkiecie dominowaly zlecenia jedynkowe KM wielu moze nie pamietac i az sie dziwilem kto ustawia tutaj te zlecenia :)
Kiedyś to się zaczynało od budki z frytkami a teraz Ci ludzie obracają grubymi milionami. Każdy jakoś zaczyna. Ktoś kto wychodzi powyżej 5 wie że już musi się spieszyć z zakupami. Raczej mocno skupuje i nie tylko on.
alez uwazam Krzysztofa Moske za człowieka sukcesu, pamietam jak zaczynal i widze gdzie doszedl jedyne co martwi to ze dawno juz nie dal zarobic drobnym
Ja tego nie rozumiem że jeszcze nic nie wiadomo a niektórzy posiadają już informację że to nie ta sama spółka co złożyła ofertę. Dla mnie to info powyżej jest niewiarygodne I wprowadzone celem spekulacyjnym
przeciez masz adatex sa na naszej gieldzie gdzie adatex sp zoo jest najwiekszym akcjonariuszem i widac kto jeszcze figuruje w akcjonariacie. i na pewno nie jest to grupa miedzynarodowa
Mogli być co najwyżej oferentami na jeden z zakładów produkcyjnych. Ale na pewno mogą skorzystać cenowo - jako akcjonariusz. A tym bardziej stwierdzili że skupują tanią spółkę po możliwym wezwaniu sporo zarobią. Troszkę lepiej mogą ocenić realną wartość tego biznesu niż karmelek , który jak rośnie to mówi że spółka dobra a jak spada to bankrut. To nie są ludzie z piaskownicy.
Hit bardzo podoba mi się konkluzja że firma budująca jak piszesz domki jednorodzinne kupuje największego producenta kostki żeby sobie podjazdy drukować. Jak będziesz następnym razem kupować piwo to kup sobie wcześniej 5% udziałow w SUB Miller pozdrawiam i gratuluję przenikliwosci.
To jest tylko udział, możliwość negocjacji cen. Chłopie Ty się nie wypowiadaj bo widać że gimbaza. Ja wiem że dla trolli nawet wejście powyżej 5% to złe info ale kurs i tak z wami zrobi wiatrak.
stawiam teze ze za kilka sesji info od krysztofa moski w sprawie przekroczenia 5% jestm ciekawy jak to moze wplynac na decyzje ze sprzedaza spolki dotychczasowych dominujacych akcjonariuszy i czy miedzynarodowa grupa zainteresowana kupnem bedzie sklonna do podwyzszenia ceny gdy poczuje ze okazja wymyka sie im z rąk
Dnia 2020-04-02 o godz. 23:18 ~Wiśnia napisał(a): > Cienki ten ruch tak samo jak było na pik -adatex. Czasy niebieskookiego już dawno się skończyły teraz czas Januarego
tu malo kto liczy na moske a raczej na miedzynarodowa grupe zainteresowana kupnem, ale moze dzieki nowym akcjonariuszom uda sie uzyskac wyzsza cene? no i dotychczasowi dominujacy jakiegos walka nie wywina bo pojawil sie i pewnie jeszcze pojawi ktos silny w akcjonariacie!