Elemental to będzie jedna z nielicznych firm która powinna niewątpliwie podołać w tych trudnych czasach,już teraz otwierane są firmy na świecie i u nas z którymi Elemental współpracuje , rycykling będzie nieodzowny, metale niezbędne będą i ą w głownych dziedzinach gospodarki, która nie przerwała produkcji w tym trudnym czasie obecnie ich ceny idą w górę,
ludzie ratują kapitał już 1,2 zł ale słabość, nie przepłacajcie bo i tak spadającej brzytwy złapać się niestety nie da, wsparcie miedzy 80-90 gr ale straty...
Dnia 2020-04-02 o godz. 13:37 ~macrone napisał(a): > skoro widzicie tu przyszłość i papier na trudne czasy to powiedzcie jak duże macie straty, Maximuss pochwal się ile masz zysku na tym badziewiu,, jeśli uważasz , że to badziewie to dziwię się , że jesteś tutaj , wypisujesz bzdury, niech cię nie interesuje kto ile ma , lepiej poznaj dokładnie działalność każdej spółki i jej przyszłóść jeśli chcesz zabierać jakikolwiek głos lub zmykaj, do podejmowania decyzji inwestującego nie jesteś ty
c/wk to 0,44 chyba sporo jak na ten kryzys ale spółka jest przyszłościowa i kiedyś da akcjonariuszom zarobić szczególnie jak się kupi te akcje tanio a okolice 1 zł i poniżej tej kwoty to według mnie dobra cena do zakupu przy tym potencjale spółki.
Problem z tym ze większego pakietu nie kupisz, chyba ze jesteś cierpliwy cierpliwy to zarobisz majątek w przeciwnym razie jak masz mały kapitał to zostają spółki spekulacyjne:) ale tam zostaniesz bez grosza prędzej czy później :)))) tak ze skupuj skupuj skupuj
Dzisiaj w Polsacie profesor mówi wirus zniknie jak się pojawił :)) oczywiście selektywnie przeludni ludzkość, we Włoszech zmarło ok 13 000 średnia wieku 79 lat :)) niezłego zabójcę wymyślili a system emerytalny miał nie wytrzymać :))))
tak czy siak nikt już ludzi po 50-tce nie chce zatrudniać, mówią że za starzy do pracy i praktycznie te grupe musi wspomagać państwo, pandemia niszczy przede wszystkim takich ludzi już schorowanych i wypracowanych. Co do naszego Elka to trzeba obserwować kursik, jest dużo akcji ale w okolicy 1 zł trzeba zbierać bo spółka potrzebna na rynku i nie musi startować w przetargach jak firmy budowlane. Kto kupował w okolicy 2 zł i powyżej mocno przepłacił, ja wychodziłem z akcji dość późno ale jeszcze z zyskiem gdy sprzedawał prezes zarządu, nadal jeszcze czekam ze swoim małym kapitałkiem by odkupić dużo taniej i więcej akcji niż miałem. Nie pcham się w spółki spekulacyjne bo dużo straciłem na Elbudowie i teraz wybieram spółki nie zadłużone i z perspektywami na przyszłość. Mocno zatankowałem PGE poniżej 3 zł i teraz planuje podobnie uczynić z Elementalem.
Elemental to będzie jedna z nielicznych spółek która w trudnych czasach będzie radziła sobie b. dobrze,
spółka działa na rynku międzynarodowych w branżach które w tej chwili trudnej pracują , przemysł samochodowy, metalowy, , elektryka, AGD, , odzyskuje surowce wartościowe ,wielokrotnego użytku, rzadkich metali z eleoktroniki, AGD,RTV, , o wiele więcej można wymienić , kto che tutaj inwestować radzę poznać dobrze firmę i be stresów kupować akcje, ale kto ma niedobory gotówki niestety sprzedaje, każdy podejmuje decyzję w'g własnej woli , tylko ten kto ma potrzeby finansowe sprzedaje
Dnia 2020-04-03 o godz. 11:20 ~mariusz napisał(a): > Elemental to będzie jedna z nielicznych spółek która w trudnych czasach będzie radziła sobie b. dobrze, > > spółka działa na rynku międzynarodowych w branżach które w tej chwili trudnej pracują , przemysł samochodowy, metalowy, , elektryka, AGD, , odzyskuje surowce wartościowe ,wielokrotnego użytku, rzadkich metali z eleoktroniki, AGD,RTV, , o wiele więcej można wymienić , kto che tutaj inwestować radzę poznać dobrze firmę i be stresów kupować akcje, ale kto ma niedobory gotówki niestety sprzedaje, każdy podejmuje decyzję w'g własnej woli , tylko ten kto ma potrzeby finansowe sprzedaje
na tej spółce jedynie cierpliwość hojnie wynagrodzi,nie ma innej opcji , gałęzie przemysłu ,usług i handlu w których Elemental działa to podstawa dalszego prosperowaniacałej gospodarki
elemental jest obecnie wart 1,20 zł za akcje a więc tyle co kosztuje i nie ma co zaklinać losu bo na pewno zejdziemy dużo niżej, straty odrobicie na Agrolidze tam akcja jest warta 1000 zł słownie. tysiąc, obecnie od Polskich inwestorów te akcje odkupuje właściciel z Ukrainy za niewielkie złotówki.
kupiłem 3k agroligi gdy kurs był niżej, niestety chce odkupić również elementala swoich 70k a wiem że odkupie dużo taniej bo mimo dzisiejszej hossy elek swieci na czerwono i jest przewartościowany ponieważ gdy inne spółki spadały elek urósł z 1 zł na 2.2o, teraz musi wrócić do swojej bazd która jest na 90 gr, spanikowany leszcz odda jeszcze może taniej wystarczy że będzie wieksza śmiertelność przy zarazie i polecimy w dół oj polecimy.
Dnia 2020-04-03 o godz. 16:22 ~macrone napisał(a): > a co to się robi na elku przecież AT wyra xnie mówi ze musi spadać, czy to odbicie zdechłego kot ktoś ma dużo akcji i ma gotówkę , chcąc sprzeda pomanewrował a , udało mu opchnąć dużo akcji
Raczej Ci co plują na spółkę nie maja akcji wiec nie maja co sprzedać :) Są w kwaramtannie wiec możecie sobie ewentualnie po pisać na forum, radzę się przygotować do zbierania puszek które przyniesienie do elementala :))
Zawsze negatywne wpisy pojawiają się na spółkach jak ktoś sprzedał ze strata :))) na GPW trzeba być cierpliwym wybrać spółki które maja przyszłość, dzisiaj tylko 50 000 i 15% wzrost, dwa tygodnie temu JJR
11 000 000 akcji kupiło po 1,8 i wiem ze dzwonią po innych funduszach i chcą kupić każda ilość :) sprzedajcie
gdyby chcieli kupili by te 11 mln szt, znacznie taniej niż po 1,80 poza tym szykuje się potężny kryzys gospodarczy i fundy licza ze nie będą przeplacac i kupia akcje za grosze choć Elemental to nie doceniona perełka,
Ciekawe czemu JJR kupił 10 milionów akcji po 1.8 10 marca 2020 r chyba są nie rozsądni :)albo chcą przejąć elemental, prawdopodobnie chcą odkupić resztę od funduszy tylko nikt nie chce im sprzedać to ciekawe
To już w plecy ponad 6 baniek można :)))) a wy martwicie się o 1000 czy 2000 tysiaki :) przecież tu leszcze wystawiają po 1000 akcji na sprzedaż, ciemny lud :)
dziwna sprawa na giełdzie nie było chętnego prawie przez cały dzień by kupic po 1,2 zł a wy mówicie że byli przyczajeni, no pewnie czają się na 1 zł albo niżej...
jakie znowu dofinansowanie 70 mln euro, przecież to kapitalizacja tej spółki, jak zarobimy na spółkach bio i na grach to warto tu będzie wejść a przecież tutaj kurs tylko spada.
Chińczycy za maseczki kombinezony skupują tanie surowce i ropę, wykończą Europę! W Chinach ponad miliard ludzi a w internecie tylko jedno miasto zakażone już wracają do pracy to jest fenomen
To prawda ChRL to potęga ale nic to nie zmienia sytuacji Elemental pierwszy opór jest na 96 gr i tam będzie walka o akcje bo nikt przepłacać nie będzie.
Znalazł się prorok:) będzie okazja kupić myśle ze nie masz elementala ja z przyjemnością jeszcze raz kupię :)) ciekawe ze na każdej spółce są prorocy, szkoda ze jesteś w kwarantannie i brakuje Ci tlenu, może chociaż na balkon wyjdź :))))