• Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~InwestorOZE [46.215.204.*]
    Everest zaprezentował kosmiczną strategię. Niestety bez reakcji ze strony inwestorów. Słabiutko to wygląda.
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~LosEtos [80.68.235.*]
    Kosmiczną ? Raczej normalną i muszą coś z swoim działem relacji zrobić bo wart tyle co zeszłoroczna zima i pisze to teraz jako zirytowany akcjonariusz ...

Przykre natomiast jest też to, że nie chwalą się liczbami i tym co sie będzie juz niedługo działo w tym temacie ... przecież tutaj te 40 zł to powinno być w momencie wypuszczenia informacji w eter ale jak sie ma eter dowiedzieć jak nikt nigdzie o tym nie pisze i nie pokazuje w liczbach jaki to będzie miało mega wpływ na wyniki ...
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Abcd [31.0.70.*]
    Odświeżam wątek, bo zgadzam się w pełni.
    Pojutrze będzie o Nexity mówił prezes Columbusa. Zastanawiam się, czemu nie sam Dawid Kmiecik?
    Kolejny raport dopiero pod koniec września, więc najbliższy chat z prezesem Zielińskim to po prostu wydarzenie obowiązkowe dla akcjonariuszy.
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Kuku [188.147.101.*]
    Spokojnie. Widać nie zależy im na pompowaniu i przyciągnięciu spekuły. Nawet zmiany nazwy jeszcze nie ma bo sądy działają wolno. Dla mnie sama struktura akcjonariatu jest gwarancją sukcesu. Takie zaangażowanie Columbusa w projekt plus JRH i prywatne udziały prezesa Zielińskiego Sterny itd. Do tego wg mnie biznes skazany na sukces. Tylko czekać. Wróble ćwierkają, że za kulisami prace idą pełną parą i spółka mogłaby się pochwalić gruuubymi rzeczami ale widać jeszcze nie czas na to. Może komuś się uda kupić trochę taniej bo płynności nie ma. Ale jak ruszą komunikaty to może być za pôźno na zakupy bo akcji na rynku praktycznie nie ma...
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Abcd [31.0.70.*]
    Racja, zbyt szybkie wzrosty na początku działalności mogłyby im się nie opłacać, trzeba o tym pamiętać. Weszli w to starzy wyjadacze giełdowi i z pewnością wiedzą co robią.
    Niemniej mnie, akcjonariuszowi brakuje wciąż konkretów. Posłucham pojutrze prezesa Columbusa, w tym miesiącu jeszcze wza Nexity i publikacja wyników we wrześniu. Ciekawe miesiące przed nami.
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~zxc [46.151.143.*]
    Na razie wszystko to samo gdybanie. Jak nic nowego nie dowiemy się w czwartek to raczej będzie stagnacja.

Chociaż to nie przypadek, że sam prezes CEO dodał się do jednej z grup na fb i zapytał o opinię o Columbusie i Nexity.
    Do tego czwartkowa konferencja ma dotyczyć też elektromobilności, a to jest pierwszy oficjalny komunikat od włodarzy.
    Zaczyna się fajnie dziać. Niech powoli budą hype.
    No i niech zaczynają zarabiać. Bez tego ani rusz.
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Niekumaty [5.173.17.*]
    Strategia wywalamy Columbusa bo taki mamy z nim układ!
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Romek [80.82.22.*]
    ale jestescie niecierpliwi wszystlo na tacy Wam najlepiej podać to wtedy będzie radocha i inne marudzenie że tego i tamtego nie ma
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Abcd [31.0.64.*]
    A ty się nie robisz niecierpliwy, gdy po miesiącach oczekiwania dalej nie wiesz nic? Wczoraj prezes Columbusa powiedział trochę o Nexity(dzięki ZXC za pytania) i już jest o wiele lepiej. Widać to w kursie, a już szczególnie we wczorajszych ruchach ceny. Informować akcjonariuszy trzeba i tak trzymać.
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~zxc [46.151.143.*]
    A proszę bardzo :) Januarego też trzeba podpytać.

Ja tam zamrażam swój kapitał. Jak spadnie to trzeba dokupić!
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Kuku [188.147.118.*]
    Dokładnie. Na kupowanie to jest czas teraz i przy okazyjnych cofnieciach. Jak przyjdą konkrety i to ogłoszone to na kupowanie bedzie za późno... :)
  • Re: Strategia Kosmiczna kurs ziemski Autor: ~Abcd [31.175.174.*]
    A szczególnie dziś jest czas.
    Ale to w żadnym wypadku nie były rekomendacje! :P
    Ale fajną stronę elektrowoz.pl polecić już mogę. Dziś tam piszą, że jakiś chiński producent aut elektrycznych zagości na kontynencie za jakieś dwa lata.

https://elektrowoz.pl/auta/nio-chcialoby-wejsc-do-europy-za-1-2-lata-a-w-chinach-wprowadza-baterie-na-abonament/
[x]
NEXITY 0,00% 1,16 2026-04-10 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.