Dodał, że celem na 2020 r. jest utrzymanie przychodów na podobnym poziomie oraz poprawa zyskowności zleceń.
Trudno dzisiaj określić jej wpływ na naszą grupę, jednakże mam nadzieję, że ewentualne opóźnienia uda nam się nadrobić do końca roku
wiec nie dadza rady wiecej niz 125mln, odnosnie koronawirusza to opoznienia pewnie juz sa(tylko dyplomatycznie sie wypowiada ze ewentualne:)) i do konca roku nadrobnia
"Nie można pominąć obecnych wydarzeń dziejących się na naszych oczach. Postępująca epidemia koronawirusa będzie miała ogromny wpływ na gospodarkę i na przedsiębiorstwa w niej działające - zaznaczył prezes.
- Trudno dzisiaj określić jej wpływ na naszą grupę, jednakże mam nadzieję, że ewentualne opóźnienia uda nam się nadrobić do końca roku - podsumował."
rozumiemy oldboy, co miał napisac sorry inwesory frayery wyniki sa do du...ppp marze mam y smieszną mniej niz 2% robimy po kosztach, a opoznienia ktore mamy z powodu koronwirusa to moze nadrobimy, a jak pkb walnie na 2 % to juz sie pos.....ramy, bo jak spadlo z 5 na 4 to juz pisalem dlaczego tak slabo nam poszlo:::::
Oldboy bardzo mozliwe. Z tym ze obecnie siedzac na gotowce mozna ten milion szybciej miec. Bo jak zacznie odbijac to Tesgas bedzie w ogonie.
Zauwaz ze oni maja male moce przerobowe. Przesuwali o 3 mkesiace to zlecenke jedno. Jakies tam widac skreslenie w tej tabelce z przychodmi uslug budowlanych na 2.7mln. Moze to powstalo przez renegocjacje tego przesuwanego kontraktu?
Odpowiedz sobie ile oni moga nabudowac? Czy takiej spolce dalbys wielki kontrakt o geopolitycznym znaczeniu?
BP bedzke robilo konsorcjum Budimexu Mostostalu i Tesgas jako podwykonawca. Tez dobrze bo Stal Warsztat bedzie mial w koncu robote. Potem proby cisnieniowe...
Ja swoj pakiecik trzymam bo i tak juz pogodzilem sie dawno ze koronakryzys mnje tu zastal i zostalem z tym jak Himilsbach z angielskim. A wiem ze akcje wroca na 6zl tylko ze widzisz to moze bedzie za rok. A w ciagu roku kasa pewnie lepiej by zapracowala gdzie indziej. Wiec glupio naganiac na kupowanie.
Pewnie ze tak. Tylko mi troche przeszkadzalo ze mnje tu obraza od wstretnych naganiaczy podczas gdy sam sie chwyta ponizej pasa. Konfabuluje i sprzedaje stare informacje z piatku jako cos nowego i cenotworczego. No sorry to desperacja. A fe!
Spolka zalezna czyli Budimex.
Tesgas zatrudnial w 2018 211 osob teraz 214. Jednak pracownikow umyslowych ubylo. Moze to kadra inzynierska poszla do konkurencji? Przesuwali termin wykonania roboty. Ja bym im tak nie zaufal. Stawka jest uniezaleznienie sie od Ruskich. GIPL nie az tak wazny. Poza tym moze JT jest zwyczajnie lepsze. Moze JT ma lepsza kadre inzynierska? Spolka z Warszawy. Ja bym wolal pracodawce z Wawy niz z wioski w Wielkopolsce. Nie wiem. To nje jest oczywiste podobnie jak poziom zyskow z tego projektu. Bo to zezy od sprawnosci operacyjnej a oni takiego czegos nje robili jeszcze.