Emitent planuje, że w 2020 marża operacyjna w segmencie usług dla gazownictwa powinna wzrosnąć z powodu planowanego zakończenia trzech istotnych kontraktów, które pozwolą na wygenerowania zadawalających marż. Marże w zakresie OZE powinny być porównywalne do tych osiągniętych w roku 2019.
ja tam w zadnej spoldzielini nie jestem, a poza tym jakby byl raport, i te ocy o których pisaliscie z Dresem to wykorzytaliby sytuacje i beali by akcyjki, a nie 50 K obrotu moze 10 tys Twoje
To akurat fakt... z tym raportem to dali ciała niestety. Ludzie teraz bardzo spanikowani więc u tych co mają bardziej spięte gacie to ciśnienie wygrało ze zdrowym rozsądkiem.
oldboy, napewno ja nie jestem tak lotny jak ty w czytaniu raportów, ale nie tylko ja mam obiekcje do raportu a nie patre tylko na zysk ale inni tez maja watplowsci, rozumiem ze tylko Ty dobrze czytasz raport tesgasu
Jezcze raz.
Oczekiwania: 7mln zysku teraz
Realia: 7.5mln zysku ZA ROK.
Czyli masz spolke ktora pokaze za rok zysk powoedzmy nawet 70gr na akcje.
Jest bessa.
Tu nie jest tanio
Oczekiwanie wiwlkich wzrostow to liczenie na to ze kapital spekulacyjny tu usiadzie.
Oldboy jestes naganiaczem
obecnie nawet za 1 q mysle ze nie pokaza lepszej marzy alni wiekszych zysków, bo 1 q byl chyba przewaznie najsłabszy, dopiero wyniki moze za 2 i 3 q jak pokaza lepsza rentownosc i wieksze zyski spolka moze ruszyc a tak na razie pokazali ze nie potrafia wyciagac kasy z kontralktow bo robia na marnej marzy, jak sie uspokoi na gieldach i pokaza ze potrafia zarabiac daj Boze na BP to pod koniec roku sie poprawi..............tylko z jakiegopoziomu????????????
na razie mzieria beda pojedyncze wystrzaly pod wieksze kontrakty,ale to bedzie pojedyncze i ludzie beda mieli z tylu glowy ze marża mniej niz2%
Misio nie pisz ze marza 2% bo kontrakty sa nie zamkniete i raczej marza bedzie blizsza ostatecznie 6%.
Wiec faktycznie ta kasa wejdzie w pierwszym polroczu 20 tylko ze to oznacza ze to beda praktycznie jedyne zyski segmentu gazowego w 2020. A wiec za caly rok bedziemy mieli 4mln za gaz i 3.5mln z Piternu
Ja myslalem ze juz teraz to bylo. To oznacza ze 4.5 to dobra cena dyskontujaca zysk za 2020.
Skoro takie sa ich moce przerobowe to za duzo przy BP nie zrobia. Raczej cos pomoga Budimeksowi.
Gdyby pokazali teraz 6-7 baniek to ja bym tu pisal o wodorowych snach, Ty Oldboy pisalbys to co piszesz i bylaby nawet powolna ale hossa. Ale jest reality check.
I nie ten jest wstretnym naganuaczem ktory pisze ze dal sie zaskoczyc tylko ten co udaje ze trwa szarża na linie wroga podczas gdy trwa odwrot
Człowieku, przeczytaj czym jest bessa i przestań używać zwrotów, których nie rozumiesz. Ekspert, który po miesiącu obwieścił bessę - w momencie, gdy większość rynków przez ostatni tydzień odrobiła dużą część straty...
Buchman czlowieku definicja ksiazkowa bessy to odpadniecie indeksu o 20% od szczytu.
Obecnje jest jasne ze czeka nas pierwsza od transformacji ustrojowej recesja a na zachodzie bedzje recesja gorsza niz 2008
Recesja jako spadek poziomu pkb q/q masz od jakiegoś czasu - więc jak już to mów, że recesja trwa od roku. Ty pewnie bijesz do tego, że PKB będzie ujemne, że gospodarka zacznie się zwijać - a ja Ci mówię, że nie będzie ujemnego PKB. Będzie spowolnienie, będzie niższe. 1Q będzie miał niższe PKB, drugi na podobnym poziomie - trzeci wyższe niż 1 i 2. I co?! Czy to będzie recesja?
Zacznij myśleć sam a nie czytasz artykuły siejące panikę.
Padają usługi - a usługi szybko padają i szybko powstają - bo luka musi być załatana. Nie przestaniesz nagle chodzić do dentysty czy do fryzjera czy na schabowego do baru u ziutka. Stabilne firmy technologiczne nie mają problemu. Finansowe nie mają problemu. Budowlanka ma problem braku ludzi - bo robić jest co i ceny rosną więc zyski też.
Mialem wizyte u dentysty ale zadzwonil ze zamknal zaklad na czas epidemii.
Tak to dziala.
Bedzie recesja bankowo
Jesli masz watpliwosci to zyjesz w rzeczywistosci rownoleglej