Jest taka inwestycyjna maksyma, że cena zawiera w sobie wszelkie informacje. Tak więc spójrz jak się zachowuje kurs i obroty od czasu, gdy dowiedzieliśmy się o projekcie Dog Trainer, poprzez czas narastania zachwytu na Top Wishlist na Steamie. Ja dostrzegam ciągłą stagnację. W mojej ocenie oznacza to, że jest krótka ławka tych, którzy zafascynowali się tą odległą wizją, ewentualnie tych, którzy w d...ie ją mają, ale naganiają, bo chcą uciec po wyższym kursie. Jestem pragmatykiem i nie sikam po nogach na wieść o projekcie, który potencjalnie wejść może na rynek w 2021/2022. Zwracam też uwagę na szczegół...Moonlit nie będzie wydawcą tej gry, czyli na logikę, jakiś % tylko na niej zarobi. I z racji tego, że jestem pragmatykiem, zwracam uwagę, że szybko zapomniano na tym forum o w d...pę kopniętym Bajkonurze, nie rozważa się wpływów finansowych z zawieszonych projektów, które rzekomo idą na sprzedaż, jak też nikt nie pyta o liczbę sprzedanych kopii DC, co pozwoliłoby oszacować dotychczasowe wpływy.
Niestety cały czas pamietam o Baikonurze, który mnie tu przyciągnął. No ale coz, mam tego kilka ładnych tysięcy papiera wiec tak sobie posiedzę rok, może 2, może 3. Nim się zorientuje już będzie 2022.
Jest kilkanaście osób mających po dobre kilkadziesią kilo papiera i jakoś nik nie ma wątpliwości ze DT ma szanse na wielki sukces, a MB na sukces. Kto ma wątpliwości niech spojrzy na pozycje tych tytułów na top wishliscie Steama. Dog Trainer zamuje ok 300 pozycję (na ponad 500 miejsc) a grupa społeczna liczy juz ponad 1000 osób. MB też jest wysoko na wishliscie. Kurs idzie płasko w okolicy 3PLN tak jak kiedys 11Bit studios było notowane w okolicy 9PLN przez ponad 3 lata (to był świetny czas na spokojne zakupy), podobnie zreszta było z CD Projekt gdzie 1 pakiecik kupilem w cenie 2,69PLN za akcje w 2010r a trend wzrostowy na kursie rozpoczał sie dopiero 4 lata później bo w 2014 roku. Tu nie będzie tyle czasu, emisja pewnie w czerwcu (jesli wirus pozwoli) premiera MB w Q4 i przemiera DT za ok 1,5 roku.