Lekkie dzisiejsze spadki Kolego Akcjonariusz, zachęcają do obserwacji kursu. Być może wpadnie "muszka do brzuszka" poniżej 2.90-2.80 ? Dziwne te notowania na giełdach, zachowują się tak, jakby było po problemie /wirus,bessa,recesja/ i nastąpi tylko zieleń na światowych giełdach.
Dywidend będzie, to jest pewne. Prezio jak co roku czeka na wolne gotówki na swoje prywatne konto. Nawet jak będzie 0,15 PLN to jest dla mnie zadowalające.
Chyba w tym roku Kolego, obejdziemy się ze smakiem. Wg. mnie jest to " Kapiszon " ogłoszony przed podaniem wyników, w celu sztucznego podniesienia kursu. Dlatego też, skupmy się raczej na kupnie akcji, może nawet po 2.60 zł.
Chyba mamy trochę szczęścia Kolego Akcjonariusz, Nasze spółki Lena,Wielton,Torpol, zachowują się na razie dość stabilnie. W najbliższych planach PZU w granicach 28-30 przy odrobinie szczęścia
Tak jak pisałem w poprzednich wątkach, kupiłem trochę PZU poniżej 30, czekam na następne wsparcie 28, aby też dokupić /dno wstęgi na 27.50/. Zobaczymy co z tego wyniknie, ale na razie już zapomniałem o kupnie /rach. żony/.
PZU kupuję od kilku porządnych lat, kupuję chętnie poniżej 30 traktując to jako niezłą okazję. Kilka lat temu było podobnie. W ogóle to przychodzi czas na zakupy.
Podejrzewam że i dzisiaj kupimy następną porcję, ja na razie czekam na niższą cenę /poniżej 29.00/. W przyszłym tygodniu, będzie jeszcze niżej, bo USA S&P ma problem z 2500 /koniec korekty wzrostowej/. Nie zapominajmy, że dzisiaj koniec tygodnia i ludzie będą zamykać pozycje.
Zanosi się Kolego Akcjonariusz że dzisiaj kupimy bliżej wsparcia 28.00zł. Na razie czekam bliżej końca sesji / może nawet na zamknięcie / i po otwarciu i notowaniach USA kupimy po 27.50zł. Powodzenia w uzupełnianiu portfela.
Nic nie będzie, w najlepszym kwartale czyli 4q wyniki fatalne. 1q i 2q to będzie porażka zwłaszcza 2q. I prezio powie .że .... w związku z trudną sytacją spowodowaną koronawirusem ble ble ble ...itd.