• Co o tej spółce myśleć ? Autor: ~ZBIGNIEW [89.64.39.*]
    Co myśleć i jak w przyszłości traktować taką firmę ? Stany wczoraj +11%. Makarony plecy, przecież tu nie ma z czego spadać.
  • Re: Co o tej spółce myśleć ? Autor: ~Semita [83.28.215.*]
    Bez sensu jest to, ludzie wyprzedaja sie z tych akcji, bo mysla, ze odbija gielda i zarobia na popularnych akcjach. Co za debile sprzedaja takie akcjie w ogole ponizej 6??
    Dochody w 2019 mieli wieksze od 2018 juz w 3 kwartale, a teraz maja zdecydowanie wiekszy zysk juz w 1 kwartale 2020. Zyski wzrosną o ok. 50% nie mówiąc o tym, ze wyplacaja dobre dywidendy.... Zal patrzec, ja skupuje
  • Re: Co o tej spółce myśleć ? Autor: ~Corra [178.235.187.*]
    Ci co brali po 9 zł teraz oddają. Liczyli na szybkie kółko, rajd powyżej 10 zł. Teraz "ratują" w ich mniemaniu resztę kapitału. Jak się wypstrykają to ruszy
  • Re: Co o tej spółce myśleć ? Autor: ~Kalkulacja [83.28.215.*]
    Plusem majaronow jest to, ze jako nieliczni sprzed akcji "koronawirus" nie spadaja po 30% a nawet sa w delikatnej gorze. Co nie zmienia faktu, ze maja zwiekszoby zysk o ok. 50% wiec cena akcji powinna siegnac 7,5
  • Re: Co o tej spółce myśleć ? Autor: ~armaniak [80.50.145.*]
    Ja zaczynam zbierać. Cała giełda jeszcze poleci mocno w dół, nie mam żadnych wątpliwości. Ale tu będą wzrosty bo jest to jedna z niewielu firm na GPW której obecna ogólna sytuacja kryzysowa tylko napędza popyt przy wyższych marżach.
    Więc do wyników za I kw. tu będzie ponad 10 zł.
  • Re: Co o tej spółce myśleć ? Autor: ~Bartek [217.89.117.*]
    Jedyna spółka na GPW, gdzie obecna sytuacja kryzysowa tylko napędza popyt to MERCATOR. Rękawiczki dla szpitali.

Ty myslisz, ze ludzie sie zamknęli w domach i tylko makaron jedzą? Tez jesz tylko makaron w tym kryzysie? Dlaczego nie zainwestujecie w Ryz albo Konserwy w puszczce? Albo papier toaletowy?

[x]
MAKARONPL -2,02% 21,85 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.