czyli co gra pnie się w rankingach pobrań w kilkunastu krajach ale według Ciebie ma tylko 3 pobrania bo tyle jest opini w appstore? :))) Pewnie rankingi na sensortower kłamią :D
Dnia 2020-03-24 o godz. 11:04 ~Kubełek napisał(a): > dostrzegłem tylko to, że w rankingu popularności gier infinitecorp odnotowało wszędzie spadek i zajmuje odległe miejsca
wywal wszystko PKC bo się meczysz strasznie widzę .. najważniejsze to zdrowie i stabilna psychika jeśli cos to bardzo mocno zakłóca trzeba sie tego pozbyć .. widzisz zero kiedy jest + 5 % widzisz spadek kiedy w USA jest wzrost a to jest najbogatszy i najważniejszy ich rynek ..
dziękuję za troskę o moje zdrowie te rankingi niewiele mówią gdy pobrań jest około 50. gdyby było tak dobrze to kurs nie byłby tak nisko gdy inne spółki gaminowe na świecie rosną
pobrań na iOS jest już na pewno co najmniej kilkaset(osobiście obstawiam już ponad 1 tys) gdyby tak nie było to gra poznikałaby ze statystyk, komentarze ludzie na iOS raczej mało chętnie zostawiają co widać po innych grach.
pomyślmy ... hhhmmmm jest dość spora niepewność na rynku sporo paniki większość z ulicy chce sie pozbyć akcji niezależnie od ich ceny do w pułki sa chętni do kupowania ... co jako gruby gracz będziesz w tym czasie robić ... ?? masz furę kasy możesz z tym kursem zrobić co chcesz .. wiec co zrobisz ??
rozumiem, ze jesteś filantropem i windujesz kurs na maksa na 2 widły (w czasie paniki sprzedaży) aby ulica oddała ci swoje akcje z sowitym zyskiem a Ty je sobie oprawisz w ramki i powiesisz na ścianie ..
Ghost, mam trochę odmienne zdanie na temat drobnych akcjonariuszy. Zdecydowana większość jest na stracie i to niemałej (w tym ja również). Także czy kurs będzie 8 czy 17 jest bez znaczenia bo i tak wisimy na tbullowym haku .... poziomy powyżej 35 mogą coś zmienić
Dnia 2020-03-24 o godz. 11:45 ~borewicz napisał(a): > Ghost, mam trochę odmienne zdanie na temat drobnych akcjonariuszy. Zdecydowana większość jest na stracie i to niemałej (w tym ja również). Także czy kurs będzie 8 czy 17 jest bez znaczenia bo i tak wisimy na tbullowym haku .... poziomy powyżej 35 mogą coś zmienić
owszem masz rację dla Ciebie to nie ma żadnego znaczenia .. ale dla kogoś kto kupi po 8 zł i sprzeda po 16 zł to jest 100% zysku a Ty przy swojej stracie nawet nie zareagujesz bo musiałbyś ją niestety "zaksięgować" a to spory bul psychiczny
i tym sposobem może obrócić sobie 5 razy zarabiając za każdym razem 100% a kurs nadal będzie gruuuubo poniżej twojej średniej na tym walorze jest "inwestorek" przez bardzo małe i ..... wiec obracanie paroma tysiącami akcji to dla niego normalny zysk przyjdzie koniunktora rynki sie otrząsną wtedy zarobi znacznie grubiej bo ulica sama mu wywinduje kurs rzucając sie na akcje które obecnie sprzedaje .... ma czas nikt jak widać mu nie przeszkadza
na giełdzie sa dwa sposoby gry które dają możliwość zarobku ..
1. albo jesteś tak "gruby" że sterujesz kursem danych akcji lub masz bardzo duży wpływ na ich kurs 2. albo jeśli jesteś malutki jak ja przyklejasz się jak remora do tego kto steruje tym kursem i żerujesz na jego zdobyczach
tu nie ma sentymentów .. w innym wypadku jesteś planktonem na którym sie żeruje
jeśli jest dobra spółka, mające perspektywy to nie da się robić tak żeby kupować po 8 zł, sprzedawać po 16 i znowu po 8 i sprzedawać po 16 itd. takie rzeczy możliwe są tylko na padlinach. weźmy taki cd projekt, tam masz kilkuletni trend wzrostowy i to jest właśnie przykład cwanego ubierania w akcje
Nie wiem z jakiego powodu ,ale wierzę w Tą Padlinę - choć jak mówią przysłowia NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH ( a przysłowia są mądrością narodu) Może niech chłopaki pomyślą nad nową grą pt :"KK - KORONA WIRUS KILLS" :)))))