• Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~HERCU [37.47.192.*]
    Wynik netto Agroligi za 2019 rok to 6746 mln EUR. To najlepszy rok w historii firmy. Posiada jedną z najbardziej nowoczesnych tłoczni oleju w Europie. Produkuje też własny prąd w systemie zielonej energii. Na obecną chwile działalność nie jest zagrożona przez koronawirusa. W tym roku producenci żywności mogą być bardziej poszukiwani niż firmy zajmujące się fotowolkaniką. Firmy i prywatni inwestorzy zmuszeni będą wstrzymać się z inwestycjami w panele gdyż będą mieli ważniejsze wydatki. Popyt na żywność przez koronawirusa i susze będzie z pewnością wzrastał na całym świecie.
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~Cierpliwy [195.189.42.*]
    Generalnie się zgadzam. Obecna wycena jest bardzo niska a spółka radzi sobie coraz lepiej. Problem w tym, że wskazane przez ciebie argumenty nie są niczym w zasadzie nowym, a spółka rozwija sie systematycznie, co jednak nie ma odzwierciedlenia w kursie. Dlatego gdybym miał się z kimś zakładać czy za rok kurs spółki będzie wyżej to powiem uczciwe że się nie założę...… od wielu lat mam akcje AGL i co roku jestem zaskakiwany niższym C/Z..... Ale oczywiście wszystkim życzę wzrostów.....
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~farmer [88.156.141.*]
    co wam po niskim c/z skoro przyjdzie rusek i wszystko zagrabi?
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~pazuzu [31.183.150.*]
    Obecna sytuacja w Polsce przynosi podobne ryzyko, że przyjdzie pisowiec i zagrabi pod pretekstem wirusa. Już podobno nacjonalizują niektóre aktywa, wojska wystawiają na ulice, ludziom nie pozwalają wyjść do parku, sytuacja jest coraz gorsza. Chyba gorsza niż na Ukrainie.
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~macrone [89.229.212.*]
    dokupujcie agrolige bo tu właściciel odbiera ,, ja w miare swoich możliwości tez dobieram a oddam wam niedługo po 100 zeta
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~tenconicniewie [86.63.95.*]
    właściciel jak by dobierał to by już dawno musiał poinformować.. i przeprowadzić buyback. nikt tu nie dobiera właściciel musi mieć furtkę na giełdę jak by chciał kasy np... na zakup ziemi z dzierżawy
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~tenconicniewie [37.47.133.*]
    Myślałem , że po tym odbiciu dojdziemy do 20 zł a tu kicha 18zł.
    Tak że prognozuje że będziemy testować 14-15 zł
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~JS [193.238.180.*]
    Czy ta firma ma bezpieczną przyszłość? Większość ich areału znajduje się w obwodzie Charkowskim czyli to dzisiejsza Rosja.
    Tam wogóle obowiązuje jakieś prawo?Wyniki fajne ale co dalej? Będzie jakaś dywidenda?? I czy jak będzie to obejmie akcje , które sa notowane na GPW?
    JS
  • Re: Prognoza na czasy z koronawirusem. Autor: ~tenconicniewie [37.47.133.*]
    Ja znam takie firemki... rosną ale się nie dzielą zyskami , właściciele i tak znajdą sposób żeby dostać tyle kasy z tej firmy aby im na waciiki starczyło.. potrzebowali kasy wtedy więc dopuścili dawców kapitału , bedą potrzebowali na wykup ziemi dopuszczą kolejnych.... al żaden z nich nie zobaczy złotówki z dywidendy( chyba że przed emisją akcji żeby podbić kurs)
[x]
AGROLIGA -1,94% 20,20 2025-10-31 14:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.