Prognoza na wzrost powody:
-zamykanie zakładów produkcyjnych i magazynów powyżej 50osob, produkcyjni raczej zaczna oglądać tv niż czytać książki w wolnym czasie
-zapowiedz wydłużenia wolnego dla uczniów
-wypłata dywidendy na koniec marca
-pogorszenie się pogody w najbliższym czasie
-wprowadzenie zakazu wychodzenia z domu w innym celu niż do pracy/sklepu/apteki/lekarza
-zakaz grillowania i wychodzenia z dziećmi na place zabaw
-zakończenie wyprzedaży akcji przez osoby które kupiły poniżej 30
-możliwy dokup przez firmę nowych filmów z ostatnich wpływów
-zakończenie pod koniec przyszłego tygodnia 2tygodniowego okresu próbnego po którym z automatu zostanie ściągnięta ludziom kasa z konta (jeżeli zapomną się wyrejestrować lub będą chcieli przedłużyć Premiuma)
-możliwość pojawienia się kolejnego info z cda o zyskach (jeżeli podzielą się tą informacją to będzie to info o wzrostach)
-wzrost przychodów z reklam w związku ze wzrostem klientów na platformie
Prognoza na dalsze spadki powody:
-plota o zakazie streamingu
-dalsza wyprzedaż akcji przez spekulantów, którzy boją się dalszych spadków w związku z aktualną tendencją
-nałożenie kary za niedozwolone treści umieszczane na stronie
-spadek przychodów z reklam w związku z kryzysem gospodarczym
Co o tym sądzicie? Macie akcje cda? Jakie planujecie działania (dokup czy sprzedaż)?
Ja był dołożył do powodów spadków to, że sam prezes nie mały pakiet sprzedał, więc nawet on miał świadomość, że to jedynie spekulacyjne wybicie i to, że jest ryzyko odwołania walnego zgromadzenia i przesunięcia dywidendy. Te fundamentalne powody do wzrostów, które wymieniasz są jak najbardziej ok, ale zdrowy fundamentalny wzrost należy liczyć od poziomu 15 zł. Nawet jeżeli chwilowy boom związany z koronawirusem miałby przełożenie również na dalszą przyszłość firmy ( a nie pozwolił jednorazowo nabrać do wora) to osobiście na ten moment wyceniłbym wartość akcji na 20 zł. Ale to moja subiektywna wycena
na takich badziewiach tylk osą spekulacyjne podbitki i to jełśi 100% to jaka ma być jak nie spekulacyjna? po kilkaprocent jak nl na CDR to jest wzrost a nie podbitka.
Jeżeli jest jak mówisz, że prezes sprzedał, to musiał sprzedać tego bardzo dużo stąd taki nagły spadek i nie powinno ich już być w kolejnych dniach, a wręcz przeciwnie, bo teraz może je sobie znowu odkupić no chyba że CDA się postara specjalnie żeby spadło, żeby odkupić taniej. Ale to tylko wszystko domysły. Co do odwołania wypłaty dywidendy to nie sądzę, bo miałoby to bardzo negatywny wpływ wizerunkowy.
Dnia 2020-03-20 o godz. 09:27 ~Początkujący napisał(a): > Jeżeli jest jak mówisz, że prezes sprzedał, to musiał sprzedać tego bardzo dużo stąd taki nagły spadek i nie powinno ich już być w kolejnych dniach, a wręcz przeciwnie, bo teraz może je sobie znowu odkupić no chyba że CDA się postara specjalnie żeby spadło, żeby odkupić taniej. Ale to tylko wszystko domysły. Co do odwołania wypłaty dywidendy to nie sądzę, bo miałoby to bardzo negatywny wpływ wizerunkowy.
No właśnie nie sprzedał jakoś strasznie dużo. Jakieś 9000 akcji co przy ostatnich wolumenach nie jest drastyczna ilość. W sam raz na nowy samochód. Ja bym raczej interpretował to tak, że sam ma swiadomość, że to spekulacyjna podbitka i chciał z niej skorzystać przed powrotem do bazy
Ludzie, CDA to jest inwestycja na lata. Osobiscie radzilbym trzymac i nie przejmowac sie ani wirusem ani czymkolwiek innym, to przeminie. Trzeba czekac na nastepne wyniki finansowe spolki, zapowiadaja sie swietnie biorac pod uwage wskazniki rentownosci i wiele innych czynników. Ja mam akcje kupione po 14 i obecna sytuacja fundamentalna skloni mnie do zastanawiania sie and sprzedaza w okolicy 50. Chyba, ze wyniki finansowe beda rosnac i rosnac to wtedy mam nadzieje trzymac te akcje wiele lat.
Może jakby deb*** nie dawały co chwilę na sprzedaż po niższej cenie to by do góryposzlo. Ale co tam 30-60 akcyjek muszą się pozbyć żeby nie uroslo przypadkiem.
"Prognoza na wzrosty" - dlaczego niemal wszyscy na forum koncentrują się na cenie "kury", a nie na cenie "jajek" ? "Jajka" najprawdopodobniej będą jednymi z najdorodniejszych w tym kurniku jakim jest GPW, a więc dla wielbicieli "jajek" lepiej było by zeby cena kury była jak najnizsza (i pewnie o to chodzi tym którzy sieją panikę). Mmmm - jajka, mmm, mniamm. .