Zysk na poziomie 406k co jest ładnym wynikiem w stosunku do - 117k straty w 2018.
Mówiłem, żeby z rezerwą podchodzić do informacji o zapasach gotówki sprzed kilku miesięcy. Obecnie mają w żywej gotówce jedynie 808k. Niewiele się natomiast pomyliłeś w przewidywaniu EBITDA... 1,337 mln
W sprawozdaniu widać nieznaczne ale jednak zmniejszenie zapasów i minimalne zwiększenie rotacji co jest dobrym sygnałem. Budowę oczyszczalni planują zakończyć w czerwcu, może im to trochę ciążyć na wynikach za pierwsze półrocze w kumulacji ze spadkiem przychodów, ale daje szansę na odbicie finansowe w drugim półroczu, akurat gdy będą odrabiać straty okołowirusowe. Zastanawia mnie ta udzielona pożyczka. W raporcie nie ujawnili zbyt wielu szczegółów. Miejmy nadzieję, że sytuacja nie zagraża spłacie.
artur nie ośmieszaj się i co z tego że fundamentalnie 2,4 zł teraz O,80 groszy po ile chcesz to Ci sprzedam....szanująca się spółka ogłosiłaby mały skup. piszesz cały czas że ma 5 baniek na koncie ale te pieniądze nie pracują i tyle w temacie.... leżą śmiech.....to może podzielić się z akcjonariuszami mała dywidenda myślę ze to żaden problem przy takiej kasie...'''ma przecież więcej kasy niż spółka jest warta... rozumiesz.... proste mając 3 banki skupujesz wszystkie akcje i dodatkowo 5 baniek na koncie 2 banki do przodu i cala firma... kumasz,,,,pozdr
Nie wiem do kogo piszesz, bo ja cały czas mówię, żeby nie przykładać wagi do danych o gotówce, które były sprzed kilku miesięcy. Najwyraźniej nie przeczytałeś ani mojego poprzedniego posta, ani raportu. Gdybyś przeczytał widziałbyś, że wyszło na moje. Zapasy gotówki, wykazane w raporcie są (były) na poziomie 800k.
Wiem... I jeszcze "zaufanemu podmiotowi". Więc wiemy ile, ale nie wiemy komu. Ciężko więc oszacować ryzyko co do terminowego zwrotu, szczególnie w obecnej sytuacji.
Dnia 2020-03-21 o godz. 21:35 ~Artur napisał(a): > Wiem... I jeszcze "zaufanemu podmiotowi". Więc wiemy ile, ale nie wiemy komu. Ciężko więc oszacować ryzyko co do terminowego zwrotu, szczególnie w obecnej sytuacji.
Ile lat już ta spółka funkcjonuje na rynku? Jak myślisz, wiedzą co robią, wiele kryzysów już przeżyli, czy może chcą zrobić dobrze naganiaczom i upaść???
co wy tu za głupoty wypisujecie....pożal się boże....komuś zależy wiem nie powiem a może dam ale się boję.....jednym zdaniem spółka jest niedowartościowana i tyle ,ale z to winie zarząd.......i prezesa,,,,,
Fundamentalnie kto dzisiaj kupuje powinien zarobić minimum 100-300%
Zrobię analizę na dniach jak znajdę chwilę bo to ze gotówki nie ma na koncie to nie nzaczy że jej nie ma została zainwestowana :-)
NIe wiem kto sprzedaje prawdopodobnie sprzedając po 67gr sprzedaje ze stratą grubo 50% i myśli że poszuka coś co musi mu dać zysk 100% by wyjść dopiero na zero ...