...z prośbą o informacje o sytuację w spółce, w tym umieszczenie informacji na stronie spółki w bieżących raportach. Zobaczymy. Pozdrawiam. Dywidendowy.
Dnia 2020-03-19 o godz. 11:08 ~Inwestor_dywidendowy napisał(a): > ...z prośbą o informacje o sytuację w spółce, w tym umieszczenie informacji na stronie spółki w bieżących raportach. Zobaczymy. Pozdrawiam. Dywidendowy.
Nic to nie da.Ja wysyłam maile od 4 dni.NIE ODPOWIADAJĄ!Uporczywa gadzina:))Więc dziś złożyłem mailem- na nich skarge do władz GPW!
Czyli odpowiedzią jest szymel, które inne spółki też publikowały dopasowany do danej działalności. O dywidendach zero informacji. W spółce nikt nie odbiera telefonu, przełączony na fax. Może po weekendzie otrzymam odpowiedź w zakresie dywidendy. Pozdrawiam. Dywidendowy.
Dnia 2020-03-20 o godz. 14:03 ~Inwestor_dywidendowy napisał(a): > Czyli odpowiedzią jest szymel, które inne spółki też publikowały dopasowany do danej działalności. O dywidendach zero informacji. W spółce nikt nie odbiera telefonu, przełączony na fax. Może po weekendzie otrzymam odpowiedź w zakresie dywidendy. Pozdrawiam. Dywidendowy.
Nie sądzę byś otrzymał/Każda spółka ma swoją politykę informacyjną.A Ta jest szczególnie uporczywa w NIE INFORMOWANIU:)) Dywidenda być może będzie ,ale 50% tego co by wypłacono przed pandemią,Spółka teraz ponosi koszty a NIE MA PRZYCHODÓW. TAKI STAN MOŻE POTRWAĆ jeszcze kilkanaście m-cy; muszą mieć środki w zanadrzu.Ja bym nie wypłacał!
Dnia 2020-03-20 o godz. 23:03 ~Inwestor_dywidendowy napisał(a): > Wiesz, niech wypłacą mniej ale nie robią przerwy. To bardzo źle wygląda. Pozdrawiam. Dywidendowy
Tak, zgadzam się!Ale jaki mamy na to wpływ?Raczej zero jedynkowy:))Dziś rząd dał zgodę na handel w galeriach ale ... nie widzę tam by handlować mogły salony Eurotelu generalnie.Pozostaje internet.Pierwszy kwartał no jeszcze jako tako(po japońsku); ale drugi to nie chcę nawet pisać scenariuszy.Trzeci kwartał ,może dopiero się rozkręcać sprzedaż,generalnie stracony rok 2020. Widać to po dołującym kursie spółki.Pozdrawiam
Obniżenie o 90 proc. czynszu za okres gdy najemca lokalu nie prowadził działalności w obiekcie handlowym o powierzchni sprzedaży powyżej 2000 m.kw. w okresie stanu zagrożenia epidemicznego lub epidemii, chyba że umowa przewiduje korzystniejsze dla najemcy rozwiązanie.
Ja tego nie rozumiem, jak Państwo może wpływać na tego typu umowy? Czyli Eurotel nie zapłaci całego czynszu np. w takiej galerii Forum Gdańsk (62 000 m²) za marzec, kwiecień? To są wydatki rzędu 18.000 zł na miesiąc jak nie więcej. A mają chyba 11 takich punktów w Polsce (czyli jest to kwota ok. 200000 zł / m). Do tego dochodzi dofinansowanie do wynagrodzeń (1300 zł brutto, czyli pewnie jakieś 40%).
Z tego wychodzi, że nie powinno być zwolnień i redukcji lokali. Te 3 miesiące jakoś wytrzymią bez przychodów. Gotówki powinno nawet na dłużej wystarczyć.
Na waszym miejscu byłbym ostrożny z Eurotelem. Jest taka spółka na newconnect Voicetel - w zasadzie nazwa jakoś podobna. Przewodniczący Rady Nadzorczej chyba ten sam... Akcjonariat... no cóż Nazwisko jednego z członków RN przewija się przez komisje śledczą Amber Gold... A co do samego Voicetel'a - tutaj przychody spółki spadły z wielu milionów na kilkaset tysięcy z wielu milionów zysków zrobiły się straty - wszystko na skutek zmiany metody rachunkowości... taki przypadek... wcześniej główny akcjonariusz sprzedawał akcje inwestorom pokazując ponadprzeciętną rentowność spółki... taki przypadek...
Zaufanie do spółki to podstawowa wartość... jeżeli go nie ma... no cóż... nigdy nie wiadomo co jest prawdą...
Ostrożności nigdy za wiele, ale... Voicetel notowany jest od niecałych 4 lata, Eurotel od ponad 12. Voicetel nigdy nie wypłacił dywidendy, Eurotel płaci od zawsze. Zyski (przez jakiś czas) można pokazywać przy pomocy sztuczek księgowych, ale dywidendy wypłaca się z realnej gotówki w kasie firmy. Moim zdaniem porównanie nietrafione.