• Kolejna emisja obligacji Autor: pluto85md [178.235.184.*]
    Marvipol uplasowal emisję obligacji serii AA o wartości 7,3 mln zł. Zapewne ruszy kolejny projekt. Oferta obejmowała 13 tys obligacji o wartości nominalnej 1000 zł.
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: ~Novy [89.64.76.*]
    A kiedy dywidenda.
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: ~transek1975 [91.233.69.*]
    Myslalem ze dywidenda bedzie ogloszona gdzies w polowie roku teraz bedziesz musial troche dluzej poczekac.
    Dla mnie dywidenda nie jest tak istotna jak zwalczenie epidemi i powrot do normalnosci, a co za tym idzie wzrostu kursu akcji do normalnych poziomow 7-9 zeta.
    Jutro jest 20 marca od jutra zaczyna swiat powoli odreagowywac wzrosty, tak jest zapisane w scenariuszu.
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: ~as [89.151.46.*]
    Narazie to nikt nie ma ochoty kupować tej fantastycznej spólki. Kolejka jest, ale do sprzedaży. tylko czekać aż polecimy w dół
    Spokojnie tutaj zawsze byla gra jednego aktora.
    Jak napiszą ze kupią za ta kasę działki pod inwestycje to mogę olać dywidendę.
    Moze to jest ten moment na zakupy tanich dzialek pod inwestycje ?
    Taki plus Marvipolu ze on nie bedzie mial problemow z plynnoscia finansowa biorac pod uwage to jak wyglada szprzedaz magazynow.
    Inne firmy beda mialy powazny problem z plynnoscia moze to Marvipol tez wykorzystac na akwizycje.
    Wszystko rozumiem ale wytłumaczcie mi proszę Panowie dlaczego przy takich planach i zyskach kurs nie rośnie .Wszystkie spółki odbijają od ostaniach spadkach a tutaj nie ma chętnych na zakup . W takim razie może ta spółka nie jest tak interesująca ? Widocznie kurs jest na właściwym miejscu
    Spolka robi sie interesujaca wtedy, gdy jest juz interesujaca dla wszystkich, nie tylko dla nie licznych.
    Przeciez nie o to tutaj chodzi zeby byc tym na koncu piramidy tylko na poczatku.
    Developerka bedzie zawsze na koncu odbijala w porownaniu do reszty, bo tu sie licza bardziej fundamenty niz spekulacyjne szybkie wzrosty.
    Odpowiedziałeś jak polityk. Skoro przy odbiciu nie ma na spółce wzrostów co będzie jak będą spadki. Polecimy na pysk . Zyski są, ale zainteresowania nie ma . Jaka jest przyczyna, że nie ma odbicia ? Chyba mamy zbyt wielkie oczekiwania
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: pluto85md [188.147.110.*]
    Branza jest mniej atrakcyjna, to chyba oczywiste. Ludzie traca dochody albo czesc, z jedzenia, pradu, ubran nie zrezygnuja, zakup nieruchomosci na wynajem to dzis abstrakcja, zakup dla siebie to ok, ale czesc sie wstrzyma jakis czas, bo sie boi o prace.
    Masz racje na dzis kupowanie czego kolwiek procz jedzenia jest abstrakcja, mozna sie tez odniesc nie kupuj akcji bo idzie koniec swiata i wszystko sie zawali. Nie takie tragedie ludzie przezywali i na wieksza skale wszystko siedzi w psychice ludzkiej, wez I II wojne swiatowa czy z grype hiszpanke gdzie byla 4 razy grozniejsza. dla nas teraz to jest wielka tragedia bo wyslismy na jakis czas ze swojej strefy komfortu. Tylko madry i z gotowka wykorzysta do zakupow takie zawirowania na swiatowych rynkach.
    Moze jestem nie obiektywny, ale jaki jest sens teraz sprzedawac skoro juz sie tyle spadlo, woz albo przewoz.
    Trzymam sie scenariusza od 20 bedzie co raz lepiej. Czekamy na lek, jak juz bedzie dostepny to rozpocznie sie nowa hossa na naszym rynku.
    Ale czy wy nie widzicie że wszystko odbija a marvipolu nikt nie chce dotknąć . Jak przyjdą spadki polecimy dalej w dół . Takie są fakty,a wzrostów nie widać , takie są fakty. Jestem realistą , a wy liczycie na cud
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: pluto85md [188.147.110.*]
    Ja nie licze na zaden cud, mialem szczescie ze sprzedalem powyzej 5tki, niedawno odebralem czesc i dalej czekam. Nie bede tu ryzykowal tyle co wczesniej, bo uwazam ze ta branza troche oberwie, ale Marvipol ma niewielki bank ziemi, niewiele projektow nowych, spora nierozliczona sprzedaz i dosc wysokie marze, dlatego na tle sektora wyglada dobrze. Co nie wyklucza spadkow, przy jeszcze wiekszych spadkach sektora.
    Polacy wybiorą raczej wakacje w kraju wiec wynajem krótkoterminowy możne tak tego nie odczuje.
    Kwestia kiedy zaraza zacznie odwrót w Polsce.

dlatego twierdzę , że dałem ciała ponieważ mam średnią 4,45 zł i wiem że długo nie odzyskam kasy
    Uwierz mi sa tu ludzie z gorsza srednia.
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: ~Jacek [188.146.134.*]
    Widać jacy jesteśmy . Cała giełda u nas jest głupia . Jak w Ameryce ostatnie 10 lat to tylko wzrosty a w tym czasie u nas spadki . To co my mamy na tej giełdzie , przepraszam ale chyba samych nieudaczników i to dotyczy wszystkich wielkich / biura maklerskie , banki / bo mali nie trzęsą giełdą . Przecież ostatnie 5 -6 lat tylko u nas spadki na giełdzie a gospodarka rosła i giełdy na całym świecie też rosły . U nas wtedy giełda szła w dół. Wynika z tego ,że zachowujemy się odwrotnie i to jest ta cała mądrość nasza czyli głupota. Analitycy lub pseudoanalitycy nasi 6 lat czekali na spadki na świecie a świat darł do góry i tak czekali aż 6 lat a giełda cały czas nasza w dół . I teraz zrobił się problem bo ile można czekać . A świat w ostatnich kilku tygodniach już połowę wzrostów z 10 lat zweryfikował w dół . Teraz mam pytanie do naszych mędrców co dalej bo przycichli i nie wiedzą co będzie się dziać . Tacy oni są mądrzy . Czyli nasza cała ekonomia jest niemądra i radż sobie każdy człowieku w Polsce jak możesz . Oto obraz Polski . A więc niezależnie od świata u nas zawsze na giełdzie musi być dołowanie ,aż do dna bo tak mówi nasza " ekonomia " . WZROSTÓW NIE MOŻE BYĆ BO ICH JUŻ WIELE LAT NIE MA I NIE BĘDZIE - to tak wg pewnego mędrca.
    odbicie jest na większości spółek bo dużych spadkach . Na marvipolu nie ma chętnych na zakupy. To oznacza jedno ....
    Sprzedac i sie nie meczyc z gielda :)
  • Re: Kolejna emisja obligacji Autor: ~Lol [178.37.156.*]
    fatalnie to wygląda jakby zemsta funduszy za wpuszczenie w kanał przed odłączeniem Baha np Archicon odbił z 10.5 na 14 ! a tu zero
    Ja nie sprzedam że strata. Ale wygląda to źle, optymistow też niedługo nie będzie. Obawiam się konkretnej zwały. A gdzie największy optymistą inwestujemy., chyba też już opuścił pokład, a, miali być tak pięknie
    Sprzedawac bo zostaniecie tu sami :)
[x]
MARVIPOL 0,00% 11,00 2026-05-14 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.