Jeżeli koronawirus "potrzyma rok", to uwierz mi, Twoim problemem będzie co innego niż giełda. Roku w takim stanie nie przetrzyma żadna gospodarka, o giełdzie nawet nie ma co mówić.
Z perspektywy pracownika: nie są zawieszone opłaty za abonament, jest przedłużony termin do którego można zrezygnować z karty (do 28 marca). Trochę strzał w kolano, baza abonamentów się szybko nie odtworzy.
To zależy od firmy. Część firm zawiesiła karty, i ani pracodawca ani pracownik nie opłacają od 1 kwietnia swoich części. Nie wymaga to żadnych czynności od pracownikow, zatem będzie to z pewnością duża skala i spory ubytek przychodów. Pisałem o tym ryzyku 10.03 w wątku "koronavirus", po zamknięciu szkół, gdy moźna było spokojnie sprzedawać akcje po 910-940 zł i wciąż mnie dziwi, że akcje spadły tak niewiele. W USA wczoraj 3,3 mln wniosków o zasiłki, przy średniej 250 k, prognozuje się skokowy wzrost bezrobocia w Europie, a są osoby , które wciąż wierzą , w tą firmę i to, że będą stałe przychody z kart Multisport.
Benefit niestety pomyślał że wyruc,,, Freda, a To Fred wyr.. ich :) Myśleli, że się wykpią filmikami w necie, gdzie ktoś pokazuje jak ćwiczyć w domu :) A tu firmy kolejno rezygnują z pakietów i tyle. Jeden z pierwszych ruchów w firmach pt. co można obciąć jak najszybciej, żeby nie zwalniać i przyciąć koszty. Ja swojej karty już nie mam i szczerze przyznam, że jak wszystko wróci do normy to się poważnie zastanowię nad nową, bo firma mnie zdenerwowała swoim podejściem.