• Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~Rzeźnik [37.190.149.*]
    c/wk ok. 30, mówi wam to coś ?
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~gobulka [5.173.252.*]
    WK nie ma znaczenia przy spolkach IT ponieważ skala zasięgu nie ma wpływu na WK. W IT koszt to głownie pracownicy i najem sprzętu, majątek to prawa autorskie lub ew. własne biuro. C/Z ma wieksze znaczenie.
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~milo [212.244.117.*]
    Dnia 2020-03-18 o godz. 10:32 ~gobulka napisał(a):
    > WK nie ma znaczenia przy spolkach IT ponieważ skala zasięgu nie ma wpływu na WK. W IT koszt to głownie pracownicy i najem sprzętu, majątek to prawa autorskie lub ew. własne biuro. C/Z ma wieksze znaczenie.

Zgadzam się, że C/WK bez znaczenia. Ale C/Z na obecnym poziomie? Firma zarobi na swoją wartość po 40 latach? To już dużo:/ obawiam się, że to tylko spekulacyjna pompa, a teraz wracamy :/ faktycznie jak ktoś zarobił to lepiej moim zdaniem nie liczyć na kolejny rajd do 50. Teraz to raczej się zastanawiam, czy zjazd sie skończy na 15 zł, czy z impetem zleci poniżej 10 :/ szkoda, bo jestem wielkim fanem tej spółki. No, ale nic..jeżeli będzie poniżej 10 to biorę w ciemno,.
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~gobulka [5.173.252.*]
    C/Z jest oczywiscie przesadzone, wyszedlem przy 40zl. Bedzie powrot na 14zl.
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~fiz [165.225.80.*]
    Na 14 to może nie, albo obstawiam 16-19 zł
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~gobułka [5.173.252.*]
    Będzie niżej. Abonamenty nie wystarczą. Zobacz: ~300k użytkowników w szczycie dnia - licznik jest na stronie. Jeśli nawet optymistycznie 10% zapłaciło abonament za 19zł/mc to wyjdze raptem 570kPLN na miesiąc przychodu, to da max 6M na rok. Trzeba uwzględnić także ważne koszty bo dają sporo kontentu za darmo, do tego Premium 14 dni za darmo, każdy GB transferu i przechowywania danych też kosztuje.

Nie czytałem prospektu IPO ale jako stały użytkownik CDA myślę, że najwięcej zarabiają z reklam. Reklama to wielka niewiadoma, bo skoro gospodarki stopują to i budżety kampanii reklamowych pójdą w dół. Może się okazać, że CDA zanotuje wzrost obrotów ale spadek zysków netto.
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~Aa [188.146.213.*]
    Raporty czytales? Tam jest opisane ile i na czym zarabiaja, do tej epidemii mieli sporo zysku netto z abonamentow
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~maybe [87.207.146.*]
    Pójdzie jeszcze do góry. Dziś spadki, bo wiele osób realizowalo zyski.
    Mam nadzieję, że masz rację, bo osobiście obawiam się, że czas na realizację zysków był wczoraj :/
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~lmaoplayer [78.154.84.*]
    Mi sie wydaje ze dojdzie do 40 max i koniec
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~cogito [89.64.59.*]
    nie może codziennie rosnąć bo teraz każdy by kupował po tych artykułach o wzroście 150%
    ale póki sytuacja będzie tak wyglądała z coronavirusem to spółki internetowe i gamingowe będą rosnąć zwłaszcza że szczyt coronawirusa ma podobno dopiero do nas dotrzeć
    a i jeszcze musi się trochę zepsuć pogoda, czyli pewnie jutro jeszcze spadek a od piątku lub poniedziałku wzrost
    Dnia 2020-03-18 o godz. 20:10 ~cogito napisał(a):
    > nie może codziennie rosnąć bo teraz każdy by kupował po tych artykułach o wzroście 150%
    > > ale póki sytuacja będzie tak wyglądała z coronavirusem to spółki internetowe i gamingowe będą rosnąć zwłaszcza że szczyt coronawirusa ma podobno dopiero do nas dotrzeć
    > > a i jeszcze musi się trochę zepsuć pogoda, czyli pewnie jutro jeszcze spadek a od piątku lub poniedziałku wzrost

jeżeli UE faktycznie ograniczy streeming to żadna gorsza pogoda nie pomoże :/

• Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~maybe [87.207.146.*]
    W krótkim terminie tak i ja też sprzedałem cześć akcji. Natomiast resztę trzymam, bo spółka przekonala mnie do siebie.
  • Re: Zarobionym radze sprzedawać Autor: ~Astro [37.248.253.*]
    Przechodzimy na astro info
[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.