• w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~borewicz [37.30.57.*]
    tak coś mii się wydaje :(((
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Gracz [31.182.239.*]
    Jakieś granice absurdu muszą przecież być... Ja rozumiem panika, że inne lecą, ale tutaj to już kabaret. Boombit potrafi dziś rosnąć 12 %, to i dla nas jakaś nadzieja...
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~borewicz [37.30.57.*]
    za chwilę kapitalizacja będzie niższa od dotacji na gry nie wspominając o udziałach w The Dust
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~bart [91.206.96.*]
    wkrótce do ludzi dotrze że gamedev jest tutaj wygranym bo jak jedne z nielicznych firm mają niezagrożone przychody i działanie firmy(praca zdalna nie jest problemem). Na BoomBit chyba to powoli do ludzi dociera.
    Do tego widać że ktoś na siłe zbija kurs i zbiera akcje, podbieranie po kilkaset akcji z batonów powoduje ich przesunięcie wyżej. Jakby ktoś spróbował kupić kilka tys akcji to od razu górne widły, problem jest taki ze sentyment na rynku jest jeszcze dość negatywny ale koronawirus będzie z nami przez najbliższe kilka miesięcy i ludzie do niego przywykną. W Chinach sobie juz poradzili i ruszają fabryki, europie zejdzie się pewnie nieco dłużej ale tutaj tez to minie.
    Z ciekawostek jeszcze, wystarczy że T-bull przy obecnej kapitalizacji pokaże choćby i 500 tys zysku za 2019 rok a C/Z będzie wynosił tylko 1/20 ... niewykluczony jest dalszy spadek ale to już będą absurdalne ceny :)
    wg mnie to co się obecnie dzieje w PL oraz EU to mała Apokalipsa - oby nie przeobraziła się w wielką
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Dandi [195.242.64.*]
    To leci z górki na pazurki od 215 złotych.
    Niech jeszcze pokażą kolejne odpisy i wykażą stratę, to będzie 6 / 2
    W wypadku nawet większej apokalipsy spółki gamedev też ją najlepiej przejdą bo nadal będzie sporo rejonów które albo już sobie z wirusem poradziły albo jeszcze do nich nie dotarł, więc nawet przy zmniejszeniu przychodów w Europie zarobią gdzie indziej.
    jak będzie po 5 to może zrobimy zrzutkę forumową i kupimy od czapeczek Tbulla :)) ???

• Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [37.30.3.*]
    Korekta kwiecień maj gdyby miała się powtórzyć to 6-zl wychodzi i całość od kwietnia do dziś + - parę dni byłaby korektą pędząca
    Ale życie pokaże
    Spójrzcie na szeroki rynek , część spółek która spadła tylko dlatego ze wszystko leciało już powoli odłącza się od panicznej wyprzedaży a nawet zaczęły rosnąć bo osiągnęły atrakcyjne ceny nawet w tym kryzysie.
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [37.30.25.*]
    Na twój wpis Fut zareagowały
    No właśnie

Bart, od dzisiaj zastępujesz Ghosta :)))))
    Raczej nie zastąpie bo marny ze mnie prorok, cała kasa poszła w akcje bo nie wierzyłem w aż taką panike przy koronawirusie szczeólnie na gamedevie... A mógłbym teraz spokojnie siedzieć i dokupywać, człowiek uczy się na błędach :)
    Każdy może swoją analize napisać , wzięłem Fut 1252 i stóp 12 pkt niżej czekam Usa się budzi zobaczymy 200 zł będzie w plecy
    Złoto i inne surowce pikuja
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    wracam sobie z trasy a tu co sie dzieje ... ?? :) :)

cos w piątek chyba pisałem :

Re: utrzymamy dychę w tym tygodniu ?? Autor: ghost-man [46.171.121.*] 2020-03-13 20:54
    Dnia 2020-03-13 o godz. 18:35 ~borewicz napisał(a):
    > zamknięcie tygodnia poniżej dychy :(((
    >
    > nieprawdopodobne :((

wczoraj byl czas na zakupy ..dziś na dobieranie w poniedziałek obstawiam minimalny wzrost do 11,50 maksymalnie do 13,50 .. ale to jest moja wizja i proszę sie nią nie sugerować .. :) :)

ale podobno były wróżby o sześciu złotych .. jak zawsze walor zweryfikował
    Ja też pisałem wyżej o 6 zł , ale jest Info+ długo oczekiwane i niech rośnie
    Ciekawe czy ten ,,wodzirej kursowy,, jest co pisałeś się pojawił
    Dziś radości
    dziś rynek musi przetrawić fakt że spółka może zacząć w końcu zarabiać .. wydaje mi sie że to jeszcze nie dotarło do ulicy ..
    Dzięki na to czekałem twój cyt,,fakt że spółka może zacząć w końcu zarabiać,, miałem pytać czy z tych Info to widać.
    Dziś pensje zarobiłem na Fut tu jest gra
    Będę czekał niech wyjdą nad dołki z poprzedniej konsolidacji 12 zł
    o ile sie nie mylę (jeśli tak to pewnie Bart mnie poprawi) ale AppStore _system iOS_ to chyba jest platforma płatna więc każde pobranie standardowej wersji to gotówka .. do tego  "InfiniteCorp: Cyberpunk Decision-Based Card Game" to gra na czasie raczej .. :) :)
    po trzecie co ci ludzie maja robić na tej kwarantannie ..??
    po czwarte pracownicy tej spółki mogą pracować każdy w swoim domu kwarantanna dla nich raczej jest mało straszna to nie firma produkcyjna
    powoli rynek to przetrawi poza Tłumikiem i Dandim oczywiście .. :)
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: rotawirus [37.47.33.*]
    Dnia 2020-03-16 o godz. 10:21 ~borewicz napisał(a):
    > tak coś mii się wydaje :(((

Może nie w tym ale kierunek jest jeden,doczekasz się.Branża gier to taka orkiestra z Tytanica.Tam też bawili się do końca.
    Jeżeli ktoś nie rozumie,że za 1,5-2 miesiące skończy się w kraju zapas mięsa,a pszenicy przy dobrych wiatrach starczy do końca maja to trudno.Gospodarka na świecie staje w miejscu.Łańcuchy dostaw przerwane ,jeszcze się toczy siłą rozpędu na zapasach ale na ile one starczą?
    Pożyjemy zobaczymy.Wiadomo,że nie będzie spadało nonstop.Nawet w 29-tym po gwałtownych spadkach było 50-cio% odbicie ,a potem 3 lata w dół.Teraz może być podobnie no ale za chwilę ktoś mi zarzuci czarnowidztwo.
    I jeszcze jedno.Do gospodarek w których są braki w zaopatrzeniu dolewaja taniego pieniądza :-) dwa czynniki inflacjotwórcze skumulowane.Taka pigułka gwałtu dla ulicy.
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [188.146.224.*]
    Dobre i nie czarno-widztwo , technologicznie jesteśmy w innym miejscu
    To może pomóc Wirus jest na rękę wielu chyba tylko nie Rosji
    Tramp zgoni na wirusa w wyborach ale coś działa dla gospodarki bo przegra już Fed zareagował Chiny i świat mamy tanią ropę to + gospodarki Europa zadziałała my też ,Rynek się przewietrzy
    Mam nadzieję że świat biznesu postawi ,, niedźwiedzia ,, w szeregu
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [188.146.184.*]
    Zawirowania w dostawach pobudza inwestycje wewnątrz krajowe
    I niedźwiedź we wpisie wcześniej to nie giełdowy
    Pobieramy się
    Dnia 2020-03-18 o godz. 17:10 rotawirus napisał(a):
    > Dnia 2020-03-16 o godz. 10:21 ~borewicz napisał(a):
    > > tak coś mii się wydaje :(((
    >
    > Może nie w tym ale kierunek jest jeden,doczekasz się.Branża gier to taka orkiestra z Tytanica.Tam też bawili się do końca.
    > Jeżeli ktoś nie rozumie,że za 1,5-2 miesiące skończy się w kraju zapas mięsa,a pszenicy przy dobrych wiatrach starczy do końca maja to trudno.Gospodarka na świecie staje w miejscu.Łańcuchy dostaw przerwane ,jeszcze się toczy siłą rozpędu na zapasach ale na ile one starczą?
    > Pożyjemy zobaczymy.Wiadomo,że nie będzie spadało nonstop.Nawet w 29-tym po gwałtownych spadkach było 50-cio% odbicie ,a potem 3 lata w dół.Teraz może być podobnie no ale za chwilę ktoś mi zarzuci czarnowidztwo.
    > I jeszcze jedno.Do gospodarek w których są braki w zaopatrzeniu dolewaja taniego pieniądza :-) dwa czynniki inflacjotwórcze skumulowane.Taka pigułka gwałtu dla ulicy.

no cóż ...wyginiemy jak dinozaury .. :) :)

• Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: rotawirus [37.47.33.*]
    Dnia 2020-03-18 o godz. 17:48 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-03-18 o godz. 17:10 rotawirus napisał(a):
    > > Dnia 2020-03-16 o godz. 10:21 ~borewicz napisał(a):
    > > > tak coś mii się wydaje :(((
    > >
    > > Może nie w tym ale kierunek jest jeden,doczekasz się.Branża gier to taka orkiestra z Tytanica.Tam też bawili się do końca.
    > > Jeżeli ktoś nie rozumie,że za 1,5-2 miesiące skończy się w kraju zapas mięsa,a pszenicy przy dobrych wiatrach starczy do końca maja to trudno.Gospodarka na świecie staje w miejscu.Łańcuchy dostaw przerwane ,jeszcze się toczy siłą rozpędu na zapasach ale na ile one starczą?
    > > Pożyjemy zobaczymy.Wiadomo,że nie będzie spadało nonstop.Nawet w 29-tym po gwałtownych spadkach było 50-cio% odbicie ,a potem 3 lata w dół.Teraz może być podobnie no ale za chwilę ktoś mi zarzuci czarnowidztwo.
    > > I jeszcze jedno.Do gospodarek w których są braki w zaopatrzeniu dolewaja taniego pieniądza :-) dwa czynniki inflacjotwórcze skumulowane.Taka pigułka gwałtu dla ulicy.
    >
    > no cóż ...wyginiemy jak dinozaury .. :) :)
    >

Wzieli się za drób "Ogniska ptasiej grypy w Łódzkiem stopniowo wygaszane" https://stooq.pl/n/?f=1342659
    I jak tu nie wierzyć w teorie spiskowe :-)
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Dev [88.135.175.*]
    Za dużo oglądasz filmów i nie tylko...
    JP Morgan zaczyna już wróżyć recesje w Stanach znaczy się podłoże powoli się zaczyna robić jeszcze parę takich negatywnych prognoz i grubaski powoli będą sobie zmieniały duże S-ki na duże L-ki ... 1000 pkt w dół zrobili za 2 - 3 miesiące puści sie parę wiadomości podobnych jak w Chinach i ulica sama im zrobi kolejne 1000 pkt w gorę .. tak się robi z miliarda 10 miliardów
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: rotawirus [37.47.40.*]
    Dnia 2020-03-18 o godz. 21:44 ghost-man napisał(a):
    > JP Morgan zaczyna już wróżyć recesje w Stanach znaczy się podłoże powoli się zaczyna robić jeszcze parę takich negatywnych prognoz i grubaski powoli będą sobie zmieniały duże S-ki na duże L-ki ... 1000 pkt w dół zrobili za 2 - 3 miesiące puści sie parę wiadomości podobnych jak w Chinach i ulica sama im zrobi kolejne 1000 pkt w gorę .. tak się robi z miliarda 10 miliardów

Ulica to stoi w kolejkach po papier toaletowy :-)
    Nic nie spada wiecznie.S&P jest na wsparciu z grudnia 2018 i własciwie już teraz powinni szarpnąć 500pkt w górę.No zobaczymy.Wczoraj była ciekawa sytuacja.Spadało wszystko,giełdy,surowce i metale.Widać chaos.Coś mi się wydaje ,że jak kurz opadnie to system finansowy będzie wyglądał "odrobinę" inaczej.Jeżeli Saudowie przejdą na rozliczenia za ropę w chińskiej walucie tzn,że Komunistyczna Partia Chin wygrała wojnę bez jednego strzału.
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [188.147.106.*]
    No i szkoda ,że stoi po toalacine a powinni kupować teraz - będą jak literatura pisze na końcu ,,wyzej ,, i stąd biorą się te miliony
    Dołka nikt nie ugadnie ja nie wykluczam nowego dna W20
    Ale to ja tak uważam ,,ostrożność,,
    Jak widzę ceny niektórych spółek - ceny z zeszłego wieku
    Należy mieć nadzieje że OPEC się ogarnie i podbiją ceny ropy mogłoby to troche uspokoić sytuacje. Chociaż i na takim rynku można sporo zarobić ale i sporo stracić +/- 20 % zrobić dziennie nie jest obecnie problemem nawet na WIG20
    A co do kryzysu itd. Podczas ostatniego kryzysu gaming zarówno na PC i telefony był zupełnie na innym poziomie więc nie można być pewnym jak ludzie zachowają się teraz, myślisz że nie będą kupować gier, grać itd.? Ludzie nie potrafią się zastosować do prostych czynności jak kwarantanna, nie wychodzenie z domu itp.(przykład włochy, hiszpania, francja) w celu ochrony swojego zdrowia więc wątpie że przejmą się wydaniem 10 czy 20 dolarów w czasie kryzysu skoro nawet swoje zdrowie mają w poważaniu.
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [188.147.101.*]
    18 miał być OPEC coś ustalili ??
    Pewnie że gry to inny towar a szczególnie te za darmo i na telefon
    TBULL mógłby coś kasować za myśl intelektualną
    Czekam na zyski i sprzedam
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: rotawirus [37.47.40.*]
    Dnia 2020-03-19 o godz. 07:30 ~bart napisał(a):
    > A co do kryzysu itd. Podczas ostatniego kryzysu gaming zarówno na PC i telefony był zupełnie na innym poziomie więc nie można być pewnym jak ludzie zachowają się teraz, myślisz że nie będą kupować gier, grać itd.? Ludzie nie potrafią się zastosować do prostych czynności jak kwarantanna, nie wychodzenie z domu itp.(przykład włochy, hiszpania, francja) w celu ochrony swojego zdrowia więc wątpie że przejmą się wydaniem 10 czy 20 dolarów w czasie kryzysu skoro nawet swoje zdrowie mają w poważaniu.

Być może bart,być może.
    Co do ceny ropy - "Rosja proponuje światowym graczom zrezesetowanie relacji, twierdząc, że nadszedł czas globalnego porozumienia i rezygnacji ze wszystkich sankcji gospodarczych" https://stooq.pl/n/?f=1342708 - rozumiesz już o co chodzi?
    Trump chcąc teraz ratować swój przemysł łupkowy gdzie suma kosztów stałych i zmiennych to 50-55 $ za baryłkę będzie musiał znieść sankcje przeciwko Rosji i przeprosić ,a jak nie to ropa na 15$

• Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [188.146.233.*]
    Żyjemy w ciekawych czasach ale ze USA przeprosi Rosję i zniesie sankcje ??
    Zobaczymy
    Pozdrawiam posiadaczy TBULLa
  • Re: w tym tygodniu bronimy 6 ??? Autor: ~Ser [37.30.8.*]
    Odwołali OPEC ok.
[x]
TBULL 0,00% 3,68 2025-11-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.