Po wdaniu raportu odnośnie liczby zalogowań na STEAM, to już nie wiem kim trzeba być, żeby w trakcie kwarantanny wyprzedawać spółki gameingowe. Aż żal że kasa się skończyła. Jedynym usprawiedliwieniem jest, to że nie wiadomo gdzie jest dno na giełdzie, bo jak się powtórzy wodospad z czwartku, to się okaże że Ci co trzymali zrobili błąd. No ale to już każdy samodzielnie ocenia ryzyko.
Tak to już jest, że na giełdzie nie ma nic pewnego. Jeszcze 4 tygodnie temu jakby ktoś powiedział, że indeks spadnie o prawie 40% to by go wyśmiano. Zapewne będą spadki po tym jak korona rozszerzy się w USA, tylko pytanie kiedy to będzie i czy wcześniej nasza giełda nie wzrośnie o kilkadziesiąt procent. W Polsce sytuacja jest w miarę opanowana, rząd szybko zareagował. Można dużo teraz zarobić na takich spekulacyjnych ruchach. A ile osób się loguje na grach CFG? Można to sprawdzić na steamspy, przynajmniej będą jakieś dane orientacyjne jak to wygląda na PC. Ja mam w sowim portfelu sporo spółek z gamedevu więc tak czy siak jest to dla mnie pozytywna informacja. Na razie nie mam pieniędzy, więc nie chce mi się sprawdzać, które z nich odnotowały największy wzrost graczy, takie porównania to już dla ludzi z kapitałem.