Taki zysk netto (pieniądze w kasie) ma Marvipol za ostatnie trzy lata po podzieleniu z BAH.Nie licząc zysków od początku 2020 roku.To jest dla mnie wyznacznik dna ceny Marvipolu.TYLEPRZYNAJMNIEJ JEST WART.Na giełdzie z powodu zawirowań zachowania panikarskie i zniżki cen ale dobre akcje mają pewną wartość i to jest minimalna wartość MARVIPOLU.To czy sprzedaż czy nie Twoja sprawa.A Każda epidemia kiedyś mija.
Troszke przyjemności.2017-zysk na akcję 0,91 zł.2018-zysk na akcję 1.14 zł.2019-zysk na akcje 1,69 zł.I w 2020 też będzie parę złotych mimo zawirowań.Dla przypomnienie w odpowiednim czasie.Najlepszego.
kolosalne zyski a dywidend nie płacą, dlaczego? obligacje oprocentowane wysoko, nawet powyżej 6%, mimo to jeszcze 2 mies temu bez problemu można było kupić po 96% nominału, BAH, do niedawna część Marvipolu leci na piach, tu może coś brzydko pachnieć, przynajmniej podwyższona czujność jest wskazana, a przecież są spółki przecenione o 50% w ostatnim czasie, których fundamenty nie budzą wątpliwości. sumując, myślę, że jeszcze spadnie. tym bardziej, że z powodu wirusa sprzedaż mieszkań spadnie do bardzo niskich wartości. ludzie z domu nie wychodzą, samochodów dużo mniej na ulicach, tam gdzie musiałem stać w kolejce do tankowania, teraz pustki a pani w kasie ma taką dodatkową szybkę, z dużo mniejszym otworem i niziutko.
Wiesz ze po 20 marca puszcza info o szczepionce . Prace nad czszepionka trwaja do 3 miesiecy pozniej testy. Epidemia powstala w grudniu takze jest juz blisko. Wiadomo swiat juz nie bedzie taki sam, ale moze byc tak ze w pare sesji wig20 wroci do 2000pkt.
Badz czujny nie kupuj niczego przed 20 marca.
Dopiero jak ropa ruszy z innymi surowcami to moze byc ten sygnal ze juz swiat ma lek na to gowno. Na ta chwile dalsza panika.
W takich chwilach nie trudno byc jasnowidzem jezeli chodzi spadki. Widzisz jakies super obroty na tych spadkach bo ja widze powolny koniec paniki.
Ten kto bedzie sprzedawal ponizej 3,4-3,6 to juz nie jest tylko glu.i, ale ma powazny broblem psychiczny.
Koniec spadkow jest bliski tak jak pisalem wczesniej trzymajmy sie tego 20 marca.
Do ilu spadnie ropa max 20usd, Orlen 30, jezeli tak aie stanie biore za wszystko i jeszcze wezme kredyt, nawet taki za 10% rocznie.
Rozne instytucja moga, a czasem musza sprzedawac. Bo jak klient chce umorzyc jednostke, to nie wie co sie pod ta jednostka kryje, widzi tylko ciagle spadki -od dwoch tygodni.
Jak na korekte to byloby juz ok, ale pytanie czy sam biznes nie ucierpi. Oczywiscie zakladajac optymistycznie 2 miesiace epidemi, bo ze biznes ucierpi przy dluzszej epidemi to jest pewne.