Poza tym to bardzo dobra informacja dla Benefit, gdyz im mniej posiadaczy kart multisport korzysta z tych kart, tym wiekszy zysk dla firmy. Kazde wejscie na silownie na karte multisport oznacza mniejszy zysk dla Benefit (w momencie skanowania karty przez posiadacza, koszt wejscia ponosi Benefit). U mnie w firmie wszyscy maja karty multisport, a prawie nikt z nich nie korzysta. I wlanie dzieki takim klientom Benefit trzepie nawieksze zyski. Dodatkowo klient indywidualny nie ma mozliwosi zakupu takiej karty. Ta usluga oferowana jest tylko dla firm, gdzie umowa jest podpisywana na czas nieokreslony.
Zazwycaj korzystam z mojej karty mutlisport 6 razy w tygodniu. Koszt wejscia do jednego obiektu to zwykle 30zl, gdybym nie mial karty Benefit. Czyli jesli przez 2 tygodnie nie bede korzystal z mojej karty, Benefit bedzie do przodu jakies 180zl na jednym kliencie. Przy 10 000 klientow, oszczednosci dla Benefit po tygodniu to jakies 1,800,000 :-)
Jest 14.03 więc po pierwsze firmy i pracownicy mogą zawiesić płatności za karty za kolejny miesiąc. Po drugie kluczowe jest, jak skonstruowane są umowy. Czy jeśli Benefit nie dostarcza usługi (zamknięte są siłownie ) , to czy firma jest zobowiązana płacić ? Teoretycznie firmy mogą się nawet domagać zwrotu wpłat za drugą połowę marca, gdyż Benefit nie dotrzymał warunków umowy.
Karta multisport to nie tylko silownie. Jest mase innych obiektow wlaczonych. Poza tym obejmuje ona silownie w calym kraju, a tymczasowo zamkniete sa tylko w Warszawie Ja nadal korzystam z mojej karty w innych obiektach. Poza tym po co pracownicy mieliby zawieszac karte skoro jest ona dawana przez pracodawce za darmo? :-) Moja karta jest aktywna przez caly okres obowiązywania mojej umowy z pracodawca i pracodawca nie ma prawa jej zerwac.
Kartę mam i miałem z różnymi pracodawcami i wiem jak łatwo jest wstrzymać płatność po stronie pracownika. Dobrze , że mamy różne zdanie, bo ktoś musi kupować, nawet spadające akcje, żeby był obrót.
Jakie rozne zdanie smieszny czlowieku. Ja stwierdzam realia, a ty gdybasz. A realia sa takie ze moja karta jest caly czas aktywna i moj pracodawca nie ma prawa jej dezaktywowac, gdyz jest ona częścią mojej umowy (benefitem wlacznie z swiadczeniem medycznym w luxmed). Za karte, jak i świadczenia medyczne luxmed nie pnosze zadnych kosztow. Multisport obejmuje obiekty w całej Polsce, jak, scianka, yoga, karate, tenis, squash, kursy tanca, siłownie, baseny. Te dwa ostatnie sa wyłączone do 25 marca tylko na terenie Warszawy. W pozostałych regionach nie ma zadnych ograniczen.