• Euro Autor: ~St [89.64.95.*]
    Cena euro rośnie, co to dla nas oznacza?
  • Re: Euro Autor: ~Aa [89.64.92.*]
    Cena rubla spada .Co to dla nas oznacza ?
  • Re: Euro Autor: ~fun [37.47.226.*]
    Cena akcji  IRL spadła. Co to dla nas oznacza?:)(
  • Re: Euro Autor: ~COTOOZNACZA [89.64.10.*]
    Akcje na GPW spadają, co to dla nas oznacza?
  • Re: Euro Autor: ~St [89.64.95.*]
    Rośnie nam dywidenda!
  • Re: Euro Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-03-14 o godz. 00:53 ~St napisał(a):
    > Rośnie nam dywidenda!

Dywidenda nam nie rośnie , rośnie proszę pana stopa dywidendy(jak cena akcji spada)
  • Re: Euro Autor: ~Xx [37.47.23.*]
    Po części masz racje, ale autor miał na myśli że dywidenda jest „wypłacana” w Euro, wyższy kurs Euro do złotówki to więcej przytulimy my
  • Re: Euro Autor: ~St [89.64.95.*]
    Dokładnie to autor miał na mysli:)

Natomiast Panie axaa dyskutowalbym z tym, że rośnie nam stopa dywidendy jak ceny akcji spadają. W moim odczuciu rosnie stopa dywidendy osób kupujących akcje, wedlug mnie stopa dywidendy akcjonariuszy powinna byc liczona od ich średniej ceny zakupu i nie zależec od obecnego kursu. Ale z tą metodą można spokojnie polemizować
  • Re: Euro Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-03-14 o godz. 13:20 ~St napisał(a):
    > Dokładnie to autor miał na mysli:)
    > >
    > > Natomiast Panie axaa dyskutowalbym z tym, że rośnie nam stopa dywidendy jak ceny akcji spadają. W moim odczuciu rosnie stopa dywidendy osób kupujących akcje, wedlug mnie stopa dywidendy akcjonariuszy powinna byc liczona od ich średniej ceny zakupu i nie zależec od obecnego kursu. Ale z tą metodą można spokojnie polemizować

Natomiast panie St/Stopę dyw. liczymy w dniu "nabycia praw do niej"/I w związku z tym prawie każdy inwestor ma inną stopę dyw.- bo kupowaliśmy akcje w różnych przedziałach czasowych po róznych cenach-TAK?Jeśli tak to jeszcze o euro.Osłabianie sie PLN powoduje TEŻ WZROST STOPY DYW. ale w przeliczeniu na PLN
    Ja swoja stopę dyw. licze od netta (po odcięciu Belki) ; a analitycy licza od brutta.Pozdrawiam AXAA
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.