Dzisiaj wszystkie perły jakoś oddbijają a TIM stoi w rozkroku... Na S batony jakich dawno nie było, o co kaman? Spółka zrdowa, rekordowe wyniki, dywidena etc W czym problem, ktos się szykuje pod....? Mam nadzieję, że pezezes z głową na karku utrze im nosa...bo dzisiaj aż przykro patrzeć;(
może to oznaczać że kurs był sztucznie zawyżony albo że pod wpływem okazji ktoś postanowił zebrać większą ilość akcji, po stronie sprzedaży stoją straszaki żeby napędzić sprzedaż poniżej ceny. ale oczywiście może chodzić o coś zupełnie innego :-(
Sztucznie zawyżony, raczej nie...powolutku piął się do góry, a po drodze były kłody w postaci funduszy ale to wtajemniczeni dobrze wiedzą... Płynność nie jest jak może superowa, ale nie ma tragedii...to nie wig20 Akcje są w tej cenie bardzo tanie, jeśli brać jeszcze za pewnik że ludzie teraz zamiast marketów s necie będą robili zakupy to... Jeli im towaru nie braknie, zyski mogą być bardo dobre więc o co kaman?
Dnia 2020-03-13 o godz. 14:01 ~jatamniewiem napisał(a): > Sztucznie zawyżony, raczej nie...powolutku piął się do góry, a po drodze były kłody w postaci funduszy ale to wtajemniczeni dobrze wiedzą... > Płynność nie jest jak może superowa, ale nie ma tragedii...to nie wig20 > Akcje są w tej cenie bardzo tanie, jeśli brać jeszcze za pewnik że ludzie teraz zamiast marketów s necie będą robili zakupy to... > Jeli im towaru nie braknie, zyski mogą być bardo dobre > więc o co kaman?
no to może znów fundusze przeszkadzają wzrostom bo chyba nie ma innego wytłumaczenia. poza tym można zawyżać kurs powoli, kwestia odpowiedniego podejścia animatora handlu
Spokojnie Panowie, dziś wróciłem po prawie roku przerwy. Bardzo fajna spółka dla cierpliwych i dywidendę fajną płacą. Rok temu wczesną wiosną też się nieciepliwiłem a w maju był wystrzał po wynikach rocznych. Tu w maju będzie 13-15 a do końca roku powinno być około 18-20. Pozdrawiam cierpliwych
Dokładnie. Tutaj prosty (i konserwatywny) DCF pokazuje ~17 PLN... a spółka ma szereg inicjatyw, które ich zbliżają do marketplace, niż do dystrybutora, więc będzie ciekawie tutaj...