Jest korzystny dla osob regularnie kupujacych akcje firm ktorych biznesy nie ucierpoa na wirusie.
Poniewaz cena w dlugim terminie przy naplywie srodkow z PPK bedzie odzwierciedlala fundamenty, to zdarzenia NIE MAJACE WPLYWU NA FUNDAMENTY a jedynie obizajace cene sa okazj do zakupu.
Dla mnie im dluzej sie bedzie utrzymywala niska cena w polaczeniu z polepszajacym sie obrazem spolki, tym lepiej.
Nie ma to zastosowania do wiekszosci spolek bo im sie pogarszaja fundamenty.
Tak wiec czy rosnie czy spada to sa powody do zadowolenia, o ile sie regularnie dokupuje
Faktem jest, że w tym roku oczyści się trochę rynek od spółek, które już dawno nie mają prawa funkcjonować. Tu są strategiczne inwestycje, których odpuścić nie można. Natomiast wiele małych spółek różnych branż poleci i za tym poleca i ludzie. Spirala się nakreci i w konsumpcji, będzie zaciskania pasa
We Wloszech ktorych ludnosc jest najstarsza w Europoe umieralnosc na wirusa wynosi 6.67%. Kraje zrobia wszystko zeby to zatrzymac... chociaz te z duzym ukrytym dlugiem przez ZUS powinny pozwolic wirusowi hulac swobodnie. Jesliby dziadki wymarly azybciej i zwolnily mieszkania a panika przeminela... to bylby efekt postwojennego boomu. Mlodzi by zaczeli zyc pelna piersia i zakladac szybciej i wieksze rodziny. Bo natura nie znosi prozni
Dres... jak Cię lubię za dobre analizy i szanuję za dociekliwość i wiedzę, tak po prostu przeraża mnie Twój sposób myślenia. Może rodziców od razu poddasz eutanazji, zusowi ulży, młode nieroby będą miały łatwiej...
Dres
Dziadki jeszcze pożyją.:-)
W Polsce mamy silne organizmy
Mamy zimę i lato wirusy to u nas są co rok. We Włoszech to było niespotykane zjawisko.
Norwedzy to nawet nie poczują że są chorzy.
Sfensony to w zimę w klapkach latają
Ten wirus jest jak wojna. Nie docenilem sku...syna.
Ja bede kupowal regularnie ale ttlko spolki niezagrozone bezposrednio.
W ten sposob w pol roku, bo mysle ze ta bessa potrwa teraz pol roku, kupie doly na dobrych spolkach. Jak to pozniej odbije to zarobie wiecej niz gdyby nie bylo wirusa.
Ka ja na to patrze z perspektywy socjoekonomicznej. Bylem we Wloszech kilkukrotnie. Wirus im pomoze.
Europa jest w fatalnej kondycji. Starzeje sie. Nie ma mozliwosci rozwoju w obecnej formie. Nie chce przyjac Islamu bo to by ja zniszczylo.
Wirus moze Europie pomoc. Byc moze nalezy dziekowac Bogu za wirusa. Zobaczymy
Wiem co chcesz powiedzieć socjoekonomicznie, ale to tak bardzo nieludzkie... właśnie tym starszym, którzy mieli trudną młodość po wojnie i całe życie ciężko pracowali, najbardziej to dotyka... mnie to boli, bo jest to pokolenie moich rodziców.
Właśnie też nie chcę aby moi rodzice złapali dziada. Daj spokój starszym oni swoje przeżyli i jeszcze niech żyją 100 lat. Mogę na emerytów pracować nie narzekam na podatki niech tylko idą na ten ZUS bo emerytury takie dziadowe. Tylko kradną tak było z OFE matka odkładała z pensji i jej zabrali.
Ja zbieram na emeryturę sam Sobie. Mam jakiś fundusz w Prudential od kilku lat ale i tak wolę sam na giełdzie grać
Jestem zwolennikiem wprowadzenia emerytury minimalnej dla kazdego (zasilek) a pozostala czesc powinna byc uzalezniona od... dochodu twoich dzieci.
Jak wyjada za granice no to niech Cie utrzymuja oni.
Albo odwrocimy demografie albo zapomnijcie o gieldzie. CCC np dziala na rynkach ktore sie wyludniaja NAJSZYBCIEJ NA SWIECIE. Dodaj do tego zageszczanie galerii i masz recepte na zawal dla tej spolki. Ona jest jednak symptomem wiekszego trendu.
Albo taka Ambra. Rynek wina rosnie 5% rocznie. Teraz. Ile bedzie rosl jak bezpowrotnie zacznie sie depresja demografuczna?
Poza tym teraz mamy wyz pokolenia 80 na rynku. Zarowno na gieldzie jak na nieruchach.
Kto ich zastapi?
Korona moze zresetowac system i pozwolic na wprowadzenie nowych zasad. Takich ktore postawia Europe na nogi. Bo sztuczne wykreowany i podtrzymywany przez 3 lata naplyw migrantow z poludnia nie jest rozwiazaniem i to juz kazdy wie. Partie jak AfD sa juz czescia systemu i bezpiecznikiem.
Pora na realne rozwiazania.
Ja jestem młody ja będę grał na giełdzie moi kumple też grają na giełdzie na krypto i jakoś im idzie raz lepiej raz gorzej.
Ja gram tylko na giełdzie bo mogę ocenić produkt. CCC będzie hitem dla młodzieży widziałem apke widziałem jak wygląda jeszcze nie otwarty sklep na Młocinach. Tu będą zyski z rur.
Co do emerytury to jestem za minimum ale nie sam Sobie uzbieram narazie muszę płacić składki aby rodzice mogli mieć kiedyś emeryturę. Moje dziecko niech zarabia tyle aby płaciło na moją a jego dzieci na niego.
PPK podoba mi się w Norwegii to norma że państwo kupuję akcję. Tam się żyję dostatnie. Może i za parę lat będzie tak i u nas