Chiny coś ukrywają z koronawirusem..na mój gust. O szczepionce coś lakonicznie pisali tydzień temu. Wczoraj po prawie 3 miesiącach Xi Jingping odwiedził strefę zero..bez żadnych masek, zobaczcie na zdjęcia jak wygląda obsługa medyczna obok, ubrani jak kosmonauci..a Xi (dodam przywódca mocarstwa i juz w wieku obarczone ryzykiem), bez maski i pod krawatem.. pewnie już zaszczepiony. Donald Trump tez wczoraj na lotnisku witał się z ludźmi.. wiec teraz niech się jeszcze paru wykrwawi i trochę giełdy również i do przodu. Czytam między wierszami..czemu XI i Trump (faceci pod 70.tke) tak ryzykowali? No nic..to moje i nie musicie się zgadzać. Ale widzę to po zachowaniu Liderów mocarstw..no chyba ze za chwilę usłyszymy, że Trump i Xi skonal, to już nie będzie żadnej teorii :)
Ciekawe spostrzezenia. Ja czytalem ze ludzie placa fortune zeby sie zaszczepic... co oznacza ze jest mozliwosc tylko ona nje nadaje sie domasowej produkcji.
Spostrzeżenia z doświadczenia negocjacyjne.. w tym zakresie szkole ludzi :) ..wiele firm. Zdjęcia i informacje dają do myślenia. Z przygotowaniem do wszystkiego jest jak z górą lodowa, prawie 90% jej części jest niewidoczna (pod woda). Wiec.. takie tam i się dziele. Jak zwykle 90% nie zrozumie :)
Dziki pamietasz latem 2006 bylo takie zmycie. Tez zygzak poszedl. Jak wiadro lodowatej wody. Potem to sie dopiero hossa rozpetala. Teraz na samym poczatku odbicia na MiSiach. Niezle. Podoba mi sie ten thriller.
I jescze tania ropa teraz jest. I ludzie nie chca juz podwyzek bo sie boja. 2021 bedzie w Polsce 5% wzrost PKB zobaczycie. A Tessy bedie miala rluste zyski i bedzie sie handlowala na wysokich wskaznikach bo beszie w modzie.
Pamiętam. Bolało, młodszy byłem i głupoty mi w głowie "skakaly"..pokory się przynajmniej nauczyłem. Teraz starszy i mądrzejszy. Choć fajnie się zawsze lewa stronę wykresu analizuje. Czas pokaże, czy mądrość z doświadczenia się oplacila. Zawsze lepiej się uczyć na doświadczeniu innych, mniej kosztuje, ale na giełdzie jak nie ryzykujesz, to nie pijesz szampana! Jutro znowu cały dzień wycięty, wiec tylko z rana indeksy, a po 17. historia notowań do obserwacji. Po dzisiejszym dniu jestem zadowolony :) powodzenia Dres. I do napisania. Idę spać. Jutro znowu szkolenia z negocjacji duzego Sales Force międzynarodowej kompanii. Jeden dzisiaj kaszlal na szkoleniu, wiec wszyscy dziwnie patrzyli haha. Jak to mówią lepiej dzisiaj głośno pierdnac, niż zakaszlec...zdrowszy objaw organizmu :)
Dzisiaj mi kolega z Moskwy przysłał kawał..po rosyjsku, może się wklei:
В банк зашли двое в масках - началась паника.
Потом выяснилось, что это ограбление.
Все сразу успокоились.