~barnaba, dzięki..., granica cierpliwości ma swoje granice...., jestem ciekawy od kiedy masz papier, ja pierwszy pakiet od 2008 roku a drugi od 2019..., pozdrawiam... ;)
wkleiłem na forum harmonogram publikacji raportów najbliższy 31.03.2020 r.
prawdę mówiąc nie spodziewałem się tak głębokiego spadku kursu,ale sytuacja (przez koronawirusa) jest poważniejsza niż pierwotnie mogło sie wydawać....
Tylko, czy ten spadek jest spowodowany wyłącznie otoczką koronawirusa ? Nie sądzę. Od dłuższego czasu ktoś co chwila rzuca pakietami 10-20k. Popyt mierny, bądź wcale....
..., jak dla mnie, spadek kursu do takiego poziomu spowodowany jest bardziej obecną sytuacją związaną z koronawirusem..., nie widzę innej możliwości..., takie są moje przypuszczenia..., pozdrawiam...
A może to jest tak, że od dłuższego czasu nie napływa na giełdę nowy kapitał od drobnych akcjonariuszy i nie ma z ich strony popytu, natomiast fundusze mogą przerzucać akcje z jednego worka do drugiego nie tracąc posiadanego wolumenu, a po drodze zawsze się znajdą tacy, którzy bez względu na cenę muszą coś sprzedać bo akurat pojawia się pilne zapotrzebowanie na kasę i na nic wszelkie plany inwestycyjne w akcje bo nie mają innego wyjścia. To są tylko moje przemyślenia po zapoznaniu się z wpisami (od dłuższego czasu) odnośnie JSW, ale także i innych spółek. Wygrają tylko ci, których czas nie nagli.
Niestety koronawirus będzie miał wpływ na cała spożywkę, dzis Makrony Polskie i Pamapol do góry ,moze jutro my.. Nikt nie mógł przewidzieć takiej sytuacji
..., tak, zgadza się teraz mamy 14 dni dla spożywki..., swoją drogą spokojnie przyglądamy się, co będzie za 2 tyg..., i dalej...? Mi tylko szkoda tego, że w ubiegłym roku nabyłam pakiet którego cena właśnie miała wartość 1,42 zł..., pozdrawiam... ;)
Przestańmy się nakręcać. 2019 rekordy , 2020 bedzie gorzej ale nic nie trwa wiecznie .To dobra spółką , tylko jakiś nadzwyczajny wybuch koronawirusa na Podlasiu może ją położyć.Na razie jest dobrze ,Podlasie czyste, oby tak dalej !
Tymczasem na giełdzie odbicie, a tu brak chętnych na skromne 20 tys akcji po 1,33 zł Szkoda... Szacunkowe wyniki w każdej chwili... Pewnie one też przejdą bez znaczenia. Ogłoszą dywidendę 0,20 zł to również będzie bez wpływu...
..., to są tylko moje przemyślenia..., pomijając te całe zamieszanie związane z wirusem itp. Dzisiejszy poziom kursu powinien być powyżej 1,88gr. I dopiero od tego poziomu powinien być podany kurs odnoszący się do wyników za ubr. 2019' Nie od dzisiaj i nie od wczoraj wiele czynników wiele razy spowodowało spadek kursu danej spółki. Dla mnie jest to urabianie ludzi, żeby pozbywali się swojego papieru w dobie paniki po najniższym kursie danej spółki....