Będzie spowolnienie gospodarcze przez niego do momentu opracowania szczepionki. W Niemczech nad nią pracują (pod kierownictwem polki) teraz w fazie testów na zwierzętach, na początku lata będzie faza testów na ludziach. Ma być ekspresowe tempo produkcji tej szczepionki.
Ukraińcy nadal będą pracować poza swoją ojczyzną i nadal będą przesyłać kasę do rodzin na Ukrainie. Do nich dojdą białorusini i biznes nadal będzie się kręcić, a Mobimedia ( FinTech Ventures S.A.) będzie zarabiać jak przed koronawirusem.
Panika ma to do siebie, żę jest przesadzona... Tydzien pokaże co będzie dalej. W mojej ocenie weekend spotengował spadki bo każdy zaskoczony krachem na rynku ropy, mimo, że nie przekłąda się to na takie właśnie MobiMedia... Dla jednych okazja bo mogą tanio wejść, dla innych dramat bo się tego nie spodziewali :/ Niestety dla nas większości chwiloow dramat...ale coś mi się wydaje, że skonczymy znacznie wyżej niż jesteśmy ;)
Ktoś jeszcze chce zanegować działanie koronawirusa na całą GPW? Jest panika i tyle. Remedium na sytuację: wyłączyć notowania na kilka mcy i zająć się czymś innym, żeby nie zwariować.
Ale nikt nie neguje tego co się dzieje tylko właśnie o tym mowa - jak to panika... wyłącza się myślenie i panikuje a tak naprawdę wszystkiemu winny jest rząd i politycy. Wpływ wirusa na gospodarkę jest wiadomy ale skala przeceny jest wręcz głupia bo nic jeszcze się nie załamało. Dlatego inne rynki odzwierciedlają obawy i przeceniają się po kilka % dziennie i to zachowawczo a u nas GPW nie dosyć, że niedowartościowana to leci na łeb na szyję... Czekam na moment, kiedy pojawi się informacja jak w Chinach ('koronawirus jednak nie taki straszny') i euforia wróci na rynki. Tak zawsze było, jest i będzie... Sprzedawanie po takiej przeceni ejest wręcz głupie ale cóż... poczekam, zbiorę kapitał i jeżeli w kilka tygodni nie będziemy już znaaacznie wyżej to zdecydowanie zbiorę ile mogę.