• W Kwietniu Armagedon Autor: ~Nostradamus [77.253.4.*]
    Policzyłem zgodnie z procentem składanym projekcja zarażonych to na koniec marca 300K ...natomiast na koniec kwietnia 1300K
    Licząc że będą przybywać po 5% dziennie ....co uważam za bardzo...bardzo optymistyczną wersję wydarzeń....szczególnie w USA gdzie służba zdrowia dała totalnie d...py ignorując początkową fazę epidemii.

Radzę się wczytać co mówią lekarze z różnych państw.....a to raczej nie są ludzie panikujący i nie obeznani z nieszczęściem chorych.
    Podniesienie mnożnika projekcji o tylko jeden % więcej powoduje zmianę kolosalną ....a mówi się że jeden pacjent zaraża średnio 2.
    Chiny to karny naród ....i powstrzymały dramat ....na razie
    Ludzie mają dwa wyjścia ...albo siedzieć w domu albo wyjść na zewnątrz i wymieniać wirusy.....dla ekonomii to tak czy siak dramat ....przewiduję brak płynności i kłopoty banków....

• Re: W Kwietniu Armagedon Autor: ~Bedziesiedziało [77.253.4.*]
    https://facebook.com/100004412472533/videos/1518677851622616/

• Re: W Kwietniu Armagedon Autor: pkc [185.61.68.*]
    Ja robiłem projekcje w styczniu i przez prawie miesiąc wg modelu się rozwijała . Dopóki Chińczycy wzięli się do roboty. Model zakładał na koniec lutego pół miliona zarażonych i 50k zakażeń dziennie. Myślę że krzywa wróci do modelu. Symulacja zaczęła się rozjeżdżać aż pewnego dnia Chińczycy dodali 16k nowych zakażeń.
  • Re: W Kwietniu Armagedon Autor: ~Avox [5.173.192.*]
    Na teraz: active cases ok 40k , recovered ok 60k
[x]
CLNPHARMA -0,70% 21,30 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.