ta spółka udowadnia, że na bananie nie opłaca się inwestowanie w wartość. Bujanie na bananie jest dobre dla małupów jak powiedział kiedyś Ferdek, ale nie dla poważnych inwestorów. Tu długo nic się nie zmieni.
powiedz to tym, którzy w dobrej wierze brali po 17-18 z pewnością licząc na dywidendy w przyszłości a są 20 % w plecy. Bo to jest gpw z małej litery celowo. Żeby była jasność siedzę tu od kilku lat i akcje kupowałem w przedziale 9-15, ale zaczyna mnie to mierzić
niestety poki co nic z tego nie będzie. poki temat koronawirusa sie nie zakończy bedziemy mieli spadki. nie wiem czy na 12,11, czy 10 zl. tak to niestety wyglada. na te chwile fundamenty nie maja znaczenia. ogarną temat koronawirusa to wrocimy do wzrostow
Ja myślę, że nie ma co panikować. Wirus na pewno wywoła skutki ekonomiczne a pewnie nawet recesje przez 1 może 2 kwartały. Ale przyjdzie wiosna lato wirus zginie i wszystko zacznie wracać do normy. Ludzie zapomną o wirusie a życie toczy się dalej. Ludzie dalej będą chcieli robić remonty, wykańczać mieszkania i normalnie żyć . Tak było od tysiącleci i tak będzie i teraz.
Ja tam trzymam dla dywidendy i od 4 lat mam co roku niezły zastrzyk gotówki - ok 10% zainwestowanego kapitału. W przeciwnym wypadku trzymałbym pewnie na lokacie 1,5 %. A czy cena jest 10 zł czy 20 to na tą chwilę nie ma znaczenia . Ważne jaką cenę będzie miała w 2024 r. jak Bozia da zdrowie dożyć, bo chce przynajmniej drugie 4 lata potrzymać papier. A może nawet do emerytury będę trzymał.
Dnia 2020-03-07 o godz. 18:18 ~aleks__ napisał(a): > Ja myślę, że nie ma co panikować. Wirus na pewno wywoła skutki ekonomiczne a pewnie nawet recesje przez 1 może 2 kwartały. Ale przyjdzie wiosna lato wirus zginie i wszystko zacznie wracać do normy. Ludzie zapomną o wirusie a życie toczy się dalej. Ludzie dalej będą chcieli robić remonty, wykańczać mieszkania i normalnie żyć . Tak było od tysiącleci i tak będzie i teraz. > > Ja tam trzymam dla dywidendy i od 4 lat mam co roku niezły zastrzyk gotówki - ok 10% zainwestowanego kapitału. W przeciwnym wypadku trzymałbym pewnie na lokacie 1,5 %. A czy cena jest 10 zł czy 20 to na tą chwilę nie ma znaczenia . Ważne jaką cenę będzie miała w 2024 r. jak Bozia da zdrowie dożyć, bo chce przynajmniej drugie 4 lata potrzymać papier. A może nawet do emerytury będę trzymał. > >
Akcjonariat można sobie podejrzeć nawet na bankier.pl Ferro ma bardzo duży udział OFE i TFI. Ostatnio było info, że Santander TFI redukuje. Mogą redukować, bo klienci realizują dużo umorzeń.
na 10% dywidendy jak ktoś kupował po 13 lub nizej mozna liczyc. w tym roku też pewnie 1,25 lub wiecej wypłacą. Niemniej poki nie opanują koronawirusa będzie bujało. jeszcze potrwa to trochę. w tym czasie 12 zl mozemy zaliczyć, aczkolwiek korety w góre też powinny być, może nawet jutro. pozytywne jest to ze ferro nie jest płynnym papierem więc trudno wywalić duże ilości tak o.
Dokładnie. Pełne skupienie na wynikach(dywidenda) i przyszłości spółki(przyszłe dywidendy) Krach na giełdzie nie bierze się z nikąd. Jeśli dojdzie do światowej recesji a jesteśmy na dobrej drodze, środowisko do zarabiania przez firmy generalnie się pogorszy.
Z drugiej strony mocne spółki wykorzystają ten czas na przejęcia słabszych biznesów. Niektóre mogą upaść. Prawo dżungli!
ja tak samo jak Wy jestem przekonany że jest to jedna z najlepszych spółek na gieldzie. niemnie na dzień dzisiejszy nie ma to żadnego znaczenia. gdzie może być dno jesli chodzi o kurs waszym zdaniem?