Też tego nie rozumiem i nie rozumiałem. Między innymi dlatego wysypałem po 19 (pisałem jakiś czas temu). Cieszę się z tego, bo zarobiłem kilkadziesiąt procent, a dziś byłbym już na stracie. Ta emisja chyba była takim punktem zwrotnym, momentem odwrócenia trendu. Ja po informacji o emisji oczekiwałem zbierania i podejscia pod 45, a nie spadków poniżej 20. I chyba wtedy pojawiła się niepewność i ludzie zaczęli sypać. Chyba wszyscy chcieliby jakiegoś wytłumaczenia ze strony spółki i inwestorów obierających po 45, o co w tym wszystkim chodzi...
Na logikę powinno pod ~45 podejść skoro taki kapitał objął po 45 to nie po to żeby na tym stracić. Rozumiem, że może nie dziś nie jutro ale taki zjazd, po jakiej informacji? :D
Jest kilka znaków zapytania obecnie: 1. Czemu przychody aforti exchange tak spadły? 2. Kto jest tym tajemniczym inwestorem i czy tez musi objąć akcje po 45 zl? (to by trochę wyjaśniało) 3. Czemu inwestorzy którzy objęli akcje po 45 zl, nie skupują ich po 12-30? 3. Kiedy licencja EMI? 4. Co z dalszym rozwojem grupy? W planach był leasing, a cisza cały czas.
już to pisałem, ale powtórzę: obejmują po 45, kurs idzie na 4,5-5 zeta i po tym kursie ktoś odkupi te akcje z rynku...jakby zaproponowali objecie akcji po 5 złoty nikt by się nie zgodził, po 45 czemu nie? A oddadzą te akcje po 5 zloty. Tak można jak to się mówi kolokwialnie wydymać akcjonariuszy. Czemu nie? Nie takie wałki giełda widziała.
to może wytłumacz "wjazd" ze złotówki do przynajmniej 30 złotych ;-) Rosło bo rosło, spada bo spada.......
To czego nauczyli się inwestorzy (moim zdaniem) i to widac po spółkach SP - inwestorzy przestają uśredniać. Czyli masz akcje, spadają o 10% - wywalasz - a nie uśredniasz jak to kiedyś było w modzie
Dnia 2020-03-03 o godz. 13:00 ~Michał napisał(a): > Dlaczego inwestorzy, którzy wydali 55mln łącznie, nie skrobią sobie tych akcji po aktualnych cenach?
:)))))))))))) Ty dużo wyskrobałeś, brawo :))))))))))))