• akcje 45zł/szt Autor: ~Michał [195.245.224.*]
    Dlaczego inwestorzy, którzy wydali 55mln łącznie, nie skrobią sobie tych akcji po aktualnych cenach?
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: ~Michu [158.233.246.*]
    Też tego nie rozumiem
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: ~Olaf [31.0.38.*]
    Bo oni te akcje dostali i nie zamierzają nic dokupować, ewentualnie sprzedac co mają żeby mieć gotówkę
    Bez sensu, mogli rownie dobrze poczekac na wykup obligacji.
    Pewnie prezes ich przekonał że objęcie to dobry interes i w perspektywie czasu zarobią więcej...
    Dostali = objęli
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: ~bxo [89.64.73.*]
    Też tego nie rozumiem i nie rozumiałem. Między innymi dlatego wysypałem po 19 (pisałem jakiś czas temu). Cieszę się z tego, bo zarobiłem kilkadziesiąt procent, a dziś byłbym już na stracie.
    Ta emisja chyba była takim punktem zwrotnym, momentem odwrócenia trendu. Ja po informacji o emisji oczekiwałem zbierania i podejscia pod 45, a nie spadków poniżej 20. I chyba wtedy pojawiła się niepewność i ludzie zaczęli sypać.
    Chyba wszyscy chcieliby jakiegoś wytłumaczenia ze strony spółki i inwestorów obierających po 45, o co w tym wszystkim chodzi...
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: ~Michał [195.245.224.*]
    Na logikę powinno pod ~45 podejść skoro taki kapitał objął po 45 to nie po to żeby na tym stracić. Rozumiem, że może nie dziś nie jutro ale taki zjazd, po jakiej informacji? :D
    Jest kilka znaków zapytania obecnie:
    1. Czemu przychody aforti exchange tak spadły?
    2. Kto jest tym tajemniczym inwestorem i czy tez musi objąć akcje po 45 zl? (to by trochę wyjaśniało)
    3. Czemu inwestorzy którzy objęli akcje po 45 zl, nie skupują ich po 12-30?
    3. Kiedy licencja EMI?
    4. Co z dalszym rozwojem grupy? W planach był leasing, a cisza cały czas.

• Re: akcje 45zł/szt Autor: ~olaf [89.228.12.*]
    już to pisałem, ale powtórzę: obejmują po 45, kurs idzie na 4,5-5 zeta i po tym kursie ktoś odkupi te akcje z rynku...jakby zaproponowali objecie akcji po 5 złoty nikt by się nie zgodził, po 45 czemu nie? A oddadzą te akcje po 5 zloty. Tak można jak to się mówi kolokwialnie wydymać akcjonariuszy. Czemu nie? Nie takie wałki giełda widziała.
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: ~Olaf [109.196.114.*]
    Zjechali nawet zdecydowanie niżej....
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: prawnuk [89.64.33.*]
    to może wytłumacz "wjazd" ze złotówki do przynajmniej 30 złotych ;-)
    Rosło bo rosło, spada bo spada.......

To czego nauczyli się inwestorzy (moim zdaniem) i to widac po spółkach SP - inwestorzy przestają uśredniać.
    Czyli masz akcje, spadają o 10% - wywalasz - a nie uśredniasz jak to kiedyś było w modzie
  • Re: akcje 45zł/szt Autor: ~Jedziemy [178.37.241.*]
    Dnia 2020-03-03 o godz. 13:00 ~Michał napisał(a):
    > Dlaczego inwestorzy, którzy wydali 55mln łącznie, nie skrobią sobie tych akcji po aktualnych cenach?

:)))))))))))) Ty dużo wyskrobałeś, brawo :))))))))))))
[x]
AFHOL 0,00% 2,50 2023-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.