sprwadziłem raport za III kwartał i nie dają rozróżnienia. To istotna info, bo jak zaczna robic inwestycje to z dywidendami bedzie problem, jak z naszymi super-energetykami...
Na stronie 9 masz wykres ceny prądu w 3 krajach. Ani słowa o OZE na żadnej stronie tego raportu ani na ich stronie internetowej. Napisalem tez do nich z tym pytaniem maila i cisza. Jeśli ktoś ma link do tych danych będę wdzieczny.
To kraj UE wiec maja takie same zobowiazania jak PL w kwestii OZE. Ryzyka znamy...
Ale co to w ogóle za różnica? Kurs rośnie jak ludzie kupują, a kupują jak wyniki są dobre albo jak spekulują wzrost wartości akcji. Praktycznie nikt nie jest w stanie ci przywołać wartości procentowej udziału OZE co znaczy ze niewielu inwestuje tutaj po przeanalizowaniu spółki. Dla wszystkich liczy się ze spółka przynosi zysk i wypłaca dywidendę.
Dzięki "W 2018 roku farma wytworzyła 50,00 GWh energii elektrycznej" Tylko za cholere nie mozna sie polapac ile wytworzyli pradu ze zrodel nieodnawialnych :/. patrzac tylko po sprzedazy całościowej (ale wchodzi tez import) to sa daleko w tyle wzgledem wymogow OZE (u nich ma byc 20% do konca 2020)
Dnia 2020-03-11 o godz. 18:32 ~Aa napisał(a): > Jedyny prąd jaki produkuje IRL to jest prąd z farmy wiatraków , > Cała riszta to energia kupiona od spółki matki.
W 2019 r ładnie wiało, mieli ponad 5.5 mln euro przychodu z elektrowni wiatrowej .Pewnie bliżej 60 GWh. Gdzieś tam jest w raporcie. .Resztę kupuja głównie od Inter Rao. W 2018 jak szwedzi zamknęli nord balt,to brali sporo z Białorusi. Teraz też nie jestem pewien czy nie biora z nowej małej atomówki na Białorusi tylko via Łotwa.
Dnia 2020-03-11 o godz. 19:27 ~fun napisał(a): > Dnia 2020-03-11 o godz. 18:32 ~Aa napisał(a): > > Jedyny prąd jaki produkuje IRL to jest prąd z farmy wiatraków , > > Cała riszta to energia kupiona od spółki matki. > > W 2019 r ładnie wiało, mieli ponad 5.5 mln euro przychodu z elektrowni wiatrowej .Pewnie bliżej 60 GWh. Gdzieś tam jest w raporcie. .Resztę kupuja głównie od Inter Rao. W 2018 jak szwedzi zamknęli nord balt,to brali sporo z Białorusi. Teraz też nie jestem pewien czy nie biora z nowej małej atomówki na Białorusi tylko via Łotwa.
Może nawet bezpośrednio ,wszedłem teraz na Litgrid.eu a tu z Kaliningradu tylko 120 mwh z Lotwy 150 mwh a z Białorusi 290 mwh.?