Mówię oczywiście o S na 1,55. To na pewno ten sam co stoi ciut wyżej. Ja obstawiam jakieś OFE, które miało poniżej 5% i musi sprzedać tak jak energetyki. Pytanie ile tego jeszcze mają?
OFE odpada. Na koniec roku tylko Aegon miał 30k akcji. Według mnie sprzedaje albo TFI Investors albo inny fundusz, który nie przekroczyl 5%. Jesli to Investorsi to niedługo albo przestana albo oglosza zejscie ponizej 5%.
Spółka warta około 19 mln. i sypanie na maksa. Ciekawe co to za mistrz. Pomimo wszystko obstawiam jakieś OFE poniżej 5%, które sypie bez opamiętania bo i tak ich likwidują i dla nich najważniejsze jest by rządowi zrobić kuku jak najmniejszym wpływem z akcji.
To sprzedaję ja, osoba prywatna, nie żadne ofe. Nie widzicie jednej podstawowej kwestii.
Galeria w Tychach ma w czasach koronawirusa ujemną wartość. Murapol przesunie wykup działek, a giełda zostanie w kwietniu zawieszona. Co z tego, że spółka jest wyceniana na 20 mln, skoro nie widzicie jeszcze w jakich czasach żyjemy.
Jeszcze raz powtórzę to napewno nie OFE. Kto nie wierzy niech przeanalizuje roczne (na koniec 2019) zestawienia akcji, które OFE publikują.
Spółka spadała od dawna. Teraz w czasie koronozwałki zachowuje się całkiem przyzwoicie na tle rynku.
Wg mnie zdecydowanie Alta będzie w gronie spółek, które najmniej ucierpią z powodu obecnej sytuacji. Zatrudnienie niskie. Tempo sprzedaży nieruchomości nie jest obecnie porywające, więc miesiąc/dwa różnicy nie sprawia różnicy. Teoretycznie pewnym problemem może być zamknięcie galerii w Tychach, ale koszty tego rozłożą się również na najemców i zapewne będą jakieś działania rekompensujące ze strony budżetu państwa.