• Ukryte zlecenie na 1,55 Autor: ~TUP [83.238.146.*]
    Kto to? Jak myślicie?
  • Re: Ukryte zlecenie na 1,55 Autor: ~TUP [83.238.146.*]
    Mówię oczywiście o S na 1,55. To na pewno ten sam co stoi ciut wyżej. Ja obstawiam jakieś OFE, które miało poniżej 5% i musi sprzedać tak jak energetyki. Pytanie ile tego jeszcze mają?
  • Re: Ukryte zlecenie na 1,55 Autor: ~hossa1993 [79.184.253.*]
    OFE odpada. Na koniec roku tylko Aegon miał 30k akcji.
    Według mnie sprzedaje albo TFI Investors albo inny fundusz, który nie przekroczyl 5%. Jesli to Investorsi to niedługo albo przestana albo oglosza zejscie ponizej 5%.
    Teraz jest na 1,25. Dużo bym dał żeby się dowiedzieć kto to sprzedaje?
    Spółka warta około 19 mln. i sypanie na maksa. Ciekawe co to za mistrz. Pomimo wszystko obstawiam jakieś OFE poniżej 5%, które sypie bez opamiętania bo i tak ich likwidują i dla nich najważniejsze jest by rządowi zrobić kuku jak najmniejszym wpływem z akcji.
  • Re: Ukryte zlecenie na 1,55 Autor: ~aa [83.23.231.*]
    To sprzedaję ja, osoba prywatna, nie żadne ofe. Nie widzicie jednej podstawowej kwestii.

Galeria w Tychach ma w czasach koronawirusa ujemną wartość. Murapol przesunie wykup działek, a giełda zostanie w kwietniu zawieszona. Co z tego, że spółka jest wyceniana na 20 mln, skoro nie widzicie jeszcze w jakich czasach żyjemy.

Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Ukryte zlecenie na 1,55 Autor: ~hossa1993 [79.184.238.*]
    Jeszcze raz powtórzę to napewno nie OFE. Kto nie wierzy niech przeanalizuje roczne (na koniec 2019) zestawienia akcji, które OFE publikują.

Spółka spadała od dawna. Teraz w czasie koronozwałki zachowuje się całkiem przyzwoicie na tle rynku.

Wg mnie zdecydowanie Alta będzie w gronie spółek, które najmniej ucierpią z powodu obecnej sytuacji. Zatrudnienie niskie. Tempo sprzedaży nieruchomości nie jest obecnie porywające, więc miesiąc/dwa różnicy nie sprawia różnicy. Teoretycznie pewnym problemem może być zamknięcie galerii w Tychach, ale koszty tego rozłożą się również na najemców i zapewne będą jakieś działania rekompensujące ze strony budżetu państwa.
[x]
ALTA 0,00% 1,93 2025-09-22 09:08:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.