• wyniki Autor: ~eon [79.184.241.*]
    i gdzie jest kasa z kontraktów? czy oni jadą na ujemnej marży?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Leo [188.147.34.*]
    Najgorszy tydzień w historii GPW to i tak wasko się dzielnie trzyma
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Prys [31.0.35.*]
    Leo myślę że Ty nie usówasz moich wpisów pozdrawiam
    Śmieć spada odważny możesz usunąć ,prawdy nie zakrzyczysz ,miej odwagę się ujawnić
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Leo [188.147.34.*]
    Powiem szczerze że nawet gdybym miał możliwość usuwania jakiś postów to twoje były by ostatnimi do usunięcia.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Leo [185.78.72.*]
    Niestety ale kiedy giełda zacznie odrabiać to my wpadniemy bo będą sprzedawać wasko chcąc zarobić na innychvspolkach tak to już tu wygląda niestety
    Dzięki Leo szacunek
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Leo [93.159.184.*]
    Razem umoczylismy więc razem albo polegniemy albo wygramy
  • wstępnie po wynikach dla bywalców Autor: ~obserwator [89.64.76.*]
    Oczywiście dzisiaj nikt nie zwraca uwagi na fundamenty. giełdy zostały napompowane niemożebnie i byle pretekst wystarczył by się odwróciło. Zgodnie z zasadą sprężyny. Im bardziej, tym większa reakcja. na naszej GPW odwrót od spółek z WIG20, zwłaszcza "państwowych" trwa już jakiś czas. Nie ma się co dziwić, jeśli nominuje się zarządy wg starej reguły "nie nauka, lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera". Tyle, że tu ani nauki, ani chęci, tylko pazerność na kasę. taki mamy czas i inwestorzy (zagraniczni) pokazują gest ostatnio opublikowany przez jedną z posłanek. To bardzo źle wróży, bo kompetencji zawodowych niezbyt przybywa, a wyniki są z rozpędu na ogólnej fali koniunktury. Teraz będzie test prawdy i raczej spodziewam się powtórki z kredytami CHF, gdy to jeden z największych banków inwestycyjnych napompował złotówkę, by potem wysunąć wsparcie. No i runęło.
    Tyle o WIG20 "państwowym".
    A co do WASKO, to w pierwszym momencie się zadziwiłem in minus, ale potem nieco poczytałem i:
    1) WASKO spółka matka jest na wyraźnym plusie (takzę w IV kw). Niezbyt wielkim, ale zeszłorocznego minusa nie ma.
    2) Spółka ma do wykorzystania możliwości kredytowych znacznie ponad to co uzyskała w bankach. To ogromnie pozytywny wynik
    3) Wynik IV kw został obciążony umową katowicką (rezerwa ok 7 mln), a z reguły firmy prywatne mają lepszych prawników, co może skutkować rozwiązaniem i skokowym plusem (warto sobie przypomnieć casus PROCHEMu. Gdyby tego nie było, to byśmy mieli najlepszy kwartał w historii.
    4) Spółka realizuje ogromny i nieco niebezpieczny (HERKULES) kontrakt. Na szczęście z NOKIĄ i w jej obszarze póki co sygnałów czerwonych nie ma, choć wszystko drożeje a pewnie aneksowanie jest ograniczone.
    5) Spólka zdobyła multum kontraktów w 2020, co daje gwarancje pracy jej ludziom (bardzo ważne).

No i na koniec rekord świata. Bardzo szybko raport za 2019 (jeden z pierwszych na GPW), co przy tak skomplikowanej strukturalnie spółce jest wyczynem i świadczy o kontrolingu (prosze nie opowiadać bajek o kreatywnej księgowości). I na dodatek ten raport został opublikowany tuż przed 1 w nocy, a nie po sesji.

Co dalej, trudno powiedzieć, bo aura fatalna. Sporo chce uciec, nie tylko z WASKO, o czym świadczy nie poranne ukryte S po 0,4 (pewnie by uspokoić gorące głowy, bo przecież nawet nie pojawiło się zadne zlecenie kupna na dole, które by ten limit ruszyło). Zdecydują najbliższe dni marcowe. Niestety marzec słabo się kojarzy, zwłaszcza 8 marca.

jest o czym myśleć w weekend

• Re: wstępnie po wynikach dla bywalców Autor: ~Prys [85.221.145.*]
    Spolka od 2009 rozwojowa połącz na kurs 10lat ,zobacz co robili przed 2008 a jaki był kurs , i nie pisz że teraz są spadki przez wirus, w czasie 10 lat nie było wirusów a gdzie jest kurs ,kto manipuluje ,wartość księgową 2,54 ,na innych spółkach kontrakty i kurs godziny a tu dno przez 10 lat usunięcie
    Obserwator nie wiem czy pamiętasz co mówił wielki prezes za ile sprzeda pakiet akcji ,bo ja pamiętam, Leo ,Ania i inni inwestorzy wystawienia do wiatru,prezes jest nie wiarygodny i tyle w temacie
  • Re: wstępnie po wynikach dla bywalców Autor: ~Retrun [80.133.85.*]
    Wasko- Firma dla cirpliwych.
    Tak poczekasz 50lat ,bo przez 10 lat kurs w czarnej du....e
  • Re: wstępnie po wynikach dla bywalców Autor: ~egon [212.160.172.*]
    ja pamiętam, mówił że nie sprzeda poniżej 5 zł.
    no i fakt, nie sprzedał :-P
  • Re: wstępnie po wynikach dla bywalców Autor: ~Prys [37.248.167.*]
    Tak jak pusałem ta spółka nadaje się do piachu a nie na GPW
[x]
WASKO 1,33% 4,56 2026-02-27 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.