• Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~ehhh [212.180.200.*]
    Bajkopisarze piszcie bzdury dalej :) Nadal uważacie, że to okazja i nowa ekipa się zbroi?
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~eustachy [217.99.220.*]
    Taka ilość to pewnie dla starej na waciki.
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Havoc [37.248.166.*]
    I to jest właśnie dziwne. Towaru za parę groszy, a pozbył się. Czyżby zmiana prezesa? Na razie wybrali najgorsze z mozliwych dla drobnych akcjonariuszy rozwiązanie. Emisja po niskiej cenie plus akcje dla swoich praktycznie za drmo. Prymitywne. Spolka nic jeszcze nie pokazała, a juz chce pieniędzy swoich właścicieli. Nawet nowej wizji rozwoju jeszcze nie opublikowali. Słabowato.
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Fanpan [178.235.180.*]
    pytanie - czy Ty wiesz na czym polega NWZA?

jeśli nie to tłumaczę - władza + duży akcjonariusz ( w dużym skrócie ) mają prawo zgłaszać projekty uchwał. Wybrali 3 opcje - 2 prawem poboru i jedną bez. Projekty to tylko projekty a głosowanie to głosowanie - jak masz akcje jedź na walne i sam się przekonaj i głosuj !!! Czyli każdy może sobie uśrednić zapisując się na PP. Ta część bez PP jest dla władz spółki - bo to pewna kasa aby ją pozyskać - tak to działa w każdej spółce , która robi tego typu emisję w celu pozyskania kapitału. Jak wiesz kasa została pożyczona na zewnątrz a w kasie jest pusto. Trzeba przecież regulować rachunki za leasing , najem itd. Aby można było mówić o jakiejś strategii działania trzeba wiedzieć ile ma się kasy w kasie :-) - to chyba oczywiste - a to będzie wiadomo po uplasowaniu emisji. ja akcje z PP obejmę bo wierzę w prezesa i po to spółka była przejmowana i jeszcze jedno - skoro kurs nie spada - to jak myślicie dlaczego ?- czyżby jednak inni mający akcje też wierzyli w rozwój tej firmy ? no chyba tak co nie :-)
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Havoc [37.248.167.*]
    Sporo słów, ale nowej treści niewiele. Takie forumowe ple ple. Kup akcje, jedź na NWZA. Powiem ci, ze z racji zawodu brałem udział w kilkudziesiecie WZA. Widzę, że nie masz pojęcia jak działa rynek. Obligi mogliby objąć ci sami ludzie, którzy obejmą emisję 2 milionów akcji dla zarzadu plus. Przecież sa przygotowani na te 2mln plus 8 mln z prawa poboru. Na razie wydaje mi się, że oprócz władz spółki i Ciebie nikt tych akcji nie kupi więc najprawdopodobniej będą zmuszeni objac całą emisją. Ja prezesowi może bym zaufał, sle po prostu nie znam jego i jego zamiarów. Komunikacja z inwedtorami ns poziomie poprzedniego ukladu. Dajcie kasę, a my, jak juz wypłacimy sobie pensje, zapłacimy za samochody, ktorymi jeździmy i biuro, w którym pijemy kawę to pomyślimy co z resztą zrobimy. Jak starczy to jakis geszeft wymyślimy, ale jaki geszeft mozna zrobic za kilkaset tysiecy? Tak to wyglada teraz. Rozwiazanie z obligami jrst czystsze biznesowo. Przemyślcie to jeszcze raz.
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Fanpan [178.235.180.*]
    To nie do mnie już słowa o przemyślenie tylko do zarządu. Oczywiście ,że jest mało informacji - ja bazuję na tym co było mówione jak się organizowaliśmy przed przejęciem spółki. Teraz wiem tyle co ty - ale bazując na tym co było mówione wcześniej - wierzę prezesowi i oczywiście wezmę udział w objęciu emisji. Myślę ,że ci co przejęli akcje również i z jednej i z drugiej emisji - na to chętnych nie zabraknie. Co do kosztów utrzymania - zostało to przejęte po poprzednikach - i z tego chce spółka wyjść jak najszybciej bo to są zbędne elementy - chcesz przejąć leasing samochodów - masz okazję porozumieć się z firmą. Biuro każda firma jakieś musi mieć. Ja uważam ,że nierozsądne byłoby podawanie strategii działania przed walnym - wiele spółek opowiadało farmazony i nic z tego nie wyszło - mi to nie jest potrzebne i z zachowania kursu akcji wnioskuję ,że innym również. Pożyjemy zobaczymy - będzie walne , kasa pozyskana - będzie działanie. ja jak powiedziałem zamierzam objąć emisję
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Havoc [37.248.167.*]
    To sie chwali bo trzeba ufać ludziom. Życzę powodzenia. Wiadomo, że spolka musi mieć siedzibę, samochody, komputery, placić pensje tylko ja się pytam dlaczego za moje? Dlatego ja akcji nowej emisji nie obejmę zwlaszcza, xe nie wiem na co pójdą. Nie ma na to żadnej szansy zwlaszcza, ze nie mam ich teraz. Przyglądałem się spółce, bo chciałem przez ten tytuł wprowadzic na giełdę swoją niewielka grupę kapitałową, ale bałem się trupa w szafie i w sumie chyba miałem rację. Przyglądam się teraz poczynaniom zarzadu jak wyciąga lepkie paluchy po pieniądze akcjonariuszy zapominając kto jest dla kogo. Pieniadze akcjonaruszy są najdroższe. Pamietajcie o tym.
    spółka nie chce tych samochodów - możesz przejąć leasingi jak chcesz - są oferty w necie. oczywiście ,że nowe władze obejmą akcje - najpierw był problem ,że emisja będzie bez praw poboru. Jak się okazało ,że część jest z prawem poboru a część nie to jest larum ,że władza chce kasę od akcjonariuszy - się w końcu zdecydujecie :-) . Trup w szafie został pokazany - pożyczka dla osoby fizycznej - i to jak mniemam jest problem dla spółki bo trzeba z zewnątrz pozyskać kapitał. Zarząd już zainwestował swoją kasę i chce jak mniemam zainwestować więcej.
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Havoc [37.248.165.*]
    Leasingi mam swoje. Dziękuję. Chodzi o wprowadzenie pieniedzy bez emisji akcji. To chyba jasne, wszyscy o tym piszą, skoro zarzadzajacy mają pieniadze to jiech wprowadzą je do spółki poprzez emisję obligacji. Wykupią całą emisję i po sprawie. To chyba proste. I tsk penie beda musieli objać całą emisję.
    wiesz może aż tak dużej kasy nie mają to po pierwsze - no i nie wszyscy , którzy brali udział w przejęciu spółki są teraz w jej władzach i na obligacje by się nie załapali
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Kifer [89.64.64.*]
    Poza tym jaki zysk z obligacji a jaki może być z akcji jak business wypali
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Mirasek [31.0.38.*]
    Gdzie są te oferty przejęcia leasingu?
    na otomoto
  • Re: Hahaha. Tak wierzą w spółkę i jej wartość, że nawet prezes sypie :) Autor: ~Zxc [89.64.75.*]
    Jakiś link może?
[x]
ONE2TRIBE -4,17% 0,23 2025-09-26 16:00:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.