Sie zastanawiam czy jest mozliwe odwrocenie zeszlorocznych odpisow aktualizujacych w MCI Fund. Moze wlasnie po to ta fuzja i porzadkowanie grupy kapitalowej. Nie znamy ani szczegolow odpisow, ani nie znam sie na szczegolowych przepisach prawa. Jedynie wzgledna sila notowan mnie zastanawia. Gieldy polecialy w dol, a MCI w tum samym miejscu co w zeszlym tygodniu.
Tak dokladnie. Nav zostal skorygowany o potencjalne umorzenie i zaplate jak sadze podatku Belki. Jednak w firmach podatek Belki moze byc rozliczany wraz z dochodowym. Przy fuzji potencjalny podatek moglby byc nizszy o jakies inne rozliczenia ze skarbowka. Raczej nie ma mowy o calkowitym odwroceniu odpisu, ale jakies korzysci z fuzji w tym zakresie moga sie ujawnic.
mozliwe ze jestesmy przy koncu cyklu i zmienia sie rynek wlasnie.
szacunek za to co im udalo sie sprzedac przed spowolnieniem. moim zdaniem spadki przyjda jednak nie takie duze moze w okolice max 8-9 zlotych, przypomnijmy ze wiekszosciowy akcjonariat jest w rekach jednej osoby
Ale pamiętasz w jakim cyklu mieli rekordowe wyjście z Mall.cz ???
Mówisz 8-9zł? Hmm ale to po sprzedaży ATMu i GETTa czy jeszcze przed sprzedażą? Bo jeśli będzie dobrze to ATM doda 6-7zł do NAVu . A GETT to nie wiem, ale obstawiam że coś tam też doda i może to być kilka złotych. Bo wiesz prognozowanie kursu bez timingu to takie trochę słabe...
Oddać możesz i w tej chwili kilka procent niżej. Kwestia ile tego masz i potem jak będzie z odkupem...
Dawno nie pamiętam takiej siły MCI. Próbuj może coś zarobisz.
jednak trzeba powiedziec ze zdazyli wyjsc z wielu inwestycji zanim.. zobacz co sie teraz zaczelo robic.. to mialem na mysli
ja osobiscie nie liczylem nigdy na gett a z tym atm to uwazam ze nie bedzie zle jesli zostawia na jakis czas i beda pobierac 40mln dywidendy co rok zamiast sprzedawac po slabej cenie..
no co do jak niskokurs nie wiem - tu rzeczywiscie masz racje moze byc 8 moze byc 6 a moze mniej
jedna sytuacja jest inna niz w 2008 - akcjonariat jest inny.. osobiscie to chcialbym ich w tej chwili kupic za takie 6-7 zlotych ale czy dojdzie tak nisko kto to wie..
dzisiaj sp500 jak zakonczyl oj przypomina sie rok 2007-2008, rzeczywiscie MCI wyglada mocniej ale zeby wygrac z rynkiem to sie nieczesto chyba zdarza..