• Casus fuzji Autor: pluto85md [188.147.98.*]
    Sie zastanawiam czy jest mozliwe odwrocenie zeszlorocznych odpisow aktualizujacych w MCI Fund. Moze wlasnie po to ta fuzja i porzadkowanie grupy kapitalowej. Nie znamy ani szczegolow odpisow, ani nie znam sie na szczegolowych przepisach prawa. Jedynie wzgledna sila notowan mnie zastanawia. Gieldy polecialy w dol, a MCI w tum samym miejscu co w zeszlym tygodniu.
  • Re: Casus fuzji Autor: bialoczerwony1972 [188.146.100.*]
    Moim zdaniem exit z ATMu za rogiem i stąd ta siła. Czy masz na myśli ten znikający NAV z 2019r ?
  • Re: Casus fuzji Autor: pluto85md [188.147.98.*]
    Tak dokladnie. Nav zostal skorygowany o potencjalne umorzenie i zaplate jak sadze podatku Belki. Jednak w firmach podatek Belki moze byc rozliczany wraz z dochodowym. Przy fuzji potencjalny podatek moglby byc nizszy o jakies inne rozliczenia ze skarbowka. Raczej nie ma mowy o calkowitym odwroceniu odpisu, ale jakies korzysci z fuzji w tym zakresie moga sie ujawnic.
  • Re: Casus fuzji Autor: ~mc [155.91.64.*]
    mozliwe ze jestesmy przy koncu cyklu i zmienia sie rynek wlasnie.

szacunek za to co im udalo sie sprzedac przed spowolnieniem. moim zdaniem spadki przyjda jednak nie takie duze moze w okolice max 8-9 zlotych, przypomnijmy ze wiekszosciowy akcjonariat jest w rekach jednej osoby
  • Re: Casus fuzji Autor: ~Wowa [37.47.9.*]
    Miliardy do wzięcia się walają ale prezes się nie schyli żeby je podnieść bo on się nie zgina.Mógłby go ktoś kopnąć w d...
  • Re: Casus fuzji Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @mc

Ale pamiętasz w jakim cyklu mieli rekordowe wyjście z Mall.cz ???

Mówisz 8-9zł? Hmm ale to po sprzedaży ATMu i GETTa czy jeszcze przed sprzedażą? Bo jeśli będzie dobrze to ATM doda 6-7zł do NAVu . A GETT to nie wiem, ale obstawiam że coś tam też doda i może to być kilka złotych.
    Bo wiesz prognozowanie kursu bez timingu to takie trochę słabe...
    Trzeba było oddać po te 11 ale kto mógł przewidzieč co się wkrótce stanie.
  • Re: Casus fuzji Autor: bialoczerwony1972 [188.146.100.*]
    Oddać możesz i w tej chwili kilka procent niżej. Kwestia ile tego masz i potem jak będzie z odkupem...
    Dawno nie pamiętam takiej siły MCI. Próbuj może coś zarobisz.
  • Re: Casus fuzji Autor: ~MC-J [155.91.64.*]
    jednak trzeba powiedziec ze zdazyli wyjsc z wielu inwestycji zanim.. zobacz co sie teraz zaczelo robic.. to mialem na mysli

ja osobiscie nie liczylem nigdy na gett a z tym atm to uwazam ze nie bedzie zle jesli zostawia na jakis czas i beda pobierac 40mln dywidendy co rok zamiast sprzedawac po slabej cenie..
    no co do jak niskokurs nie wiem - tu rzeczywiscie masz racje moze byc 8 moze byc 6 a moze mniej

jedna sytuacja jest inna niz w 2008 - akcjonariat jest inny.. osobiscie to chcialbym ich w tej chwili kupic za takie 6-7 zlotych ale czy dojdzie tak nisko kto to wie..
    moze byc tez tak ze beda bronic spadku kursu.. i nie bedzie spadalo ponizej 9-10.. nie wiem.. ale czekam z boku
    Prezes zbierze resztę taniej niż mógł zamarzyć
  • Re: Casus fuzji Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Wowa

Dla nas uwięzionych tu to nawet dobra wiadomość. Niech zbiera jak najwięcej po jak najniższej cenie. A potem....
  • Re: Casus fuzji Autor: ~Ciekawy [5.173.136.*]
    Może się doczekam na cenę poniżej 10. Uważam że będzie kolejny skup
  • Re: Casus fuzji Autor: ~MC-J [62.245.75.*]
    dzisiaj sp500 jak zakonczyl oj przypomina sie rok 2007-2008, rzeczywiscie MCI wyglada mocniej ale zeby wygrac z rynkiem to sie nieczesto chyba zdarza..

powodzenia wszystkim
[x]
MCI 1,42% 28,50 2026-05-08 13:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.