Cześć, pytanie jak w tytule - jak rozliczacie w PIT 38 środki otrzymane od administratora zastawu? Dajecie do przychodów, a jednocześnie do kosztów jakiś procent ceny nabycia obligacji?
Moje obligacje nabyłem po średnio 300 zł za sztukę. A więc niedługo mam nadzieję mi się zwrócą i zacznę zarabiać. Więc już teraz powinienem chyba ujmować przychody od AZ i koszty w PIT w proporcji do wartości nominalnej spłaconych części obligacji.
Dnia 2020-02-26 o godz. 13:27 ~Roman napisał(a): > Moje obligacje nabyłem po średnio 300 zł za sztukę. A więc niedługo mam nadzieję mi się zwrócą i zacznę zarabiać.
zapłaciłeś po 3 stówki, jak odzyskasz po 2 stówki to będziesz szczęśliwy. przed tobą coraz ciekawsze i zarazem przyprawiające o palpitacje serca informacje
POwinni renegocjowac warunku i doprowadzić do POdział środków uzyskiwanych w ramach egzekucji przedmiotu zabezpieczenia obligacji serii M: 90% dla Spółki i 10% dla wierzycieli (obligatariuszy obligacji serii M). aby uratowac firme
Dnia 2020-03-02 o godz. 07:20 ~marianekKoniuszek napisał(a): > 90% dla Spółki i 10% dla wierzycieli (obligatariuszy obligacji serii M). aby uratowac firme
nawet jakby już nic więcej nie oddawali za żadne obligacje, to i tak ta spółka jest nie do uratowania