• Do ghost-man Autor: ~Kubełek [89.64.46.*]
    Mam prośbę, spójrz na wykres Rafako i napisz czy ostatnią luke można interpretować jako luke wyczerpania i szanse na odwrócenie trendu
  • Re: Do ghost-man Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    ok .. zerknę jutro ..:)
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Kubełek [89.64.46.*]
    Spoko, dzięki
    a co to na tym rafako dziś się stało że taki zjazd ..??
  • Re: Do ghost-man Autor: ~KAZIK [89.151.32.*]
    UPADŁOŚĆ!!!
    Dnia 2020-02-21 o godz. 19:00 ~KAZIK napisał(a):
    > UPADŁOŚĆ!!!

tak na poważnie czy se jaja robisz ..?? :) :) bo jeśli tak to co mam analizować ..?? :)

jako gracz obserwujący dzisiejsze notowania łapałbym ten zjazd na poziomie 0,60 tam ma mocne wsparcie .. oczywiście w rozsądnych ilościach :) :) pod DT ... jako inwestor należałoby sobie odpuścić ten walor na parę sesji az się ustabilizuje .. po takim szarpanym zjeździe często jest "czkawka" góra dół .. szkoda nerwów i kasy ..
    wsparcie masz 0,61 - 0,59 kurs na najbliższych sesjach może pójść UP zamykając lukę dzisiejszą i bęc znowu na wsparcie .. tak samo jak może od razu zrobić bęc na to wsparcie bez domykania luki bo ruchy mogą być gwałtowne .. przy takim czymś siada kapitał spekulacyjny i zeruje na tej szarpaninie
    Według mnie upadłości nie będzie, wiadomo 100% pewności nigdy nie ma, ale państwo ma prawie 10% udziałów, państwowe instytucje kredytują zagraniczne inwestycje więc nie byłaby im na rękę upadłość, prędzej przejmą kontrolę w spółce. A nie jest tak, że gdyby ta luka się domknęła to można być liczyć na większe wzrost? Wszystko w rękach spekuły
    Dnia 2020-02-21 o godz. 19:36 ~Kubełek napisał(a):
    > Według mnie upadłości nie będzie, wiadomo 100% pewności nigdy nie ma, ale państwo ma prawie 10% udziałów, państwowe instytucje kredytują zagraniczne inwestycje więc nie byłaby im na rękę upadłość, prędzej przejmą kontrolę w spółce. A nie jest tak, że gdyby ta luka się domknęła to można być liczyć na większe wzrost? Wszystko w rękach spekuły

domykanie luki działa odwrotnie .. jeśli masz lukę wzrostowa to kurs opada aby ja domknąć i wędruje ponownie UP .. jeśli masz tak jak tu lukę spadkową to kurs wędruje aby ja domknąć i leci w dół ponownie .. luki działają na zasadzie wsparć i oporów luka spadkowa to opór .. luka wzrostowa to wsparcie z tym że ja biorę je pod uwagę tylko jeśli pojawiają sie w miejscach gdzie na kreskach wychodzi również wsparcie lub opór czyli jeśli sa czymś jeszcze "podparte"
    bardzo ładnie widać to na kontraktach abyś to skumał popatrz na nasze korki FW20 ustaw interwał godzinowy na 2 ostatnie sesje
    zobacz otwarcie ... masz lukę spadkową ..kurs do godziny 13 wędruje UP domykając te lukę po czym obiera kierunek zgodny z luką
    to jest perfekcyjne domknięcie luki spadkowej .. gra pod luki bardzo wiele osób tam gdzie można grac na l L na S .. dziś np taka gra dałaby 20 pkt Up i 20 pkt Bęc .. rewelacyjny wynik jak na DT
    Tak, ale to jest kolejna luka w trendzie spadkowym i czy ta ostatnia luka, z piątku spełnia kryteria luki wyczerpania po której następuje zmiana trendu?
    Przedstawili prognozowane wyniki za 2019 rok. Ogólnie sytuacja jest trudna, opóźnia się oddanie bloku energetycznego w Jaworznie. Upadłość spółki raczej nie wchodzi w grę
  • Re: Do ghost-man Autor: ~KAZIK [89.151.32.*]
    UPADŁOŚĆ ALBO PRZEJĘCIE
  • Re: Do ghost-man Autor: ~WYJAŚNIENIE [89.151.32.*]
    OCZYWIŚCIE RAFAKO, A NIE T-BULL
    nic sie nie zmieniło od tego co pisałem na RFK .. z tym że teraz juz był nie łapał na wsparciu nawet jako gracz :) :)

jako gracz obserwujący dzisiejsze notowania łapałbym ten zjazd na poziomie 0,60 tam ma mocne wsparcie .. oczywiście w rozsądnych ilościach :) :) pod DT ... jako inwestor należałoby sobie odpuścić ten walor na parę sesji az się ustabilizuje .. po takim szarpanym zjeździe często jest "czkawka" góra dół .. szkoda nerwów i kasy ..
    wsparcie masz 0,61 - 0,59 kurs na najbliższych sesjach może pójść UP zamykając lukę dzisiejszą i bęc znowu na wsparcie .. tak samo jak może od razu zrobić bęc na to wsparcie bez domykania luki bo ruchy mogą być gwałtowne .. przy takim czymś siada kapitał spekulacyjny i zeruje na tej szarpaninie
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Gracz [5.173.252.*]
    Ghost, mam do Ciebie prośbę. Czy mógłbyś w wolnej chwili zerknąć pod kątem AT na Playway? Miałem od 180, sprzedałem po 366 zł i będę się czaic na odkupienie, bo spółka super fundamentalna na longa.
    podaj symbol ..?? zerknę później
    znalazłem PLW :) :)

interwał dzienny bardzo harmoniczny walor jeśli tak sie układają kreski jest bardzo duże prawdopodobieństwo że walor będzie je doskonale widział .. aby to potwierdzić sprawdzamy dzisiejszą sesje na wskaźniku wolumenu i proszę gdzie było minimum sesyjne
    te fioletowe kreski wskaźnik sam wyznacza na podstawie transakcji historycznych

link

opis poszczególnych poziomów ponad kwadracikami :) :)

link

• Re: Do ghost-man Autor: ~Gracz [83.29.56.*]
    Ghost, wielkie dzięki. :) A co do drugiego kolegi, to ja mam wątpliwości czy kupowanie spółek państwowych jest dobrym pomysłem...
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Ser [188.146.137.*]
    A jak widzisz obecna sytuację technicznie TBULLa
    Po mojemu po korekcie
    Teraz ,,C,, skończone A płaska B wystrzał na 21+ i C do dziś
    Dnia 2020-02-26 o godz. 11:18 ~Ser napisał(a):
    > A jak widzisz obecna sytuację technicznie TBULLa
    > > Po mojemu po korekcie
    > > Teraz ,,C,, skończone A płaska B wystrzał na 21+ i C do dziś

jak widzę .. ?? jak zawsze odwrotnie niż wszyscy .. :) :) kupuje gdy większość sprzedają sprzedaje gdy większość kupuje
    dziś jest czas na kupowanie .. bo jeśli nie po tej cenie to tylko wypada czekać na nowe minima .. więc decyzje musi podjąć każdy sam
    ja sprzedałem całość po 19,70 więc spokojnie mogę kolejną cześć odkupić po 15 - 15,20 bez stresu
    DAX na plusie w 4 godziny 300 pkt odrobili .. jazdy se robią bez trzymanki teraz pewnie około 40 pkt to 100% zwrotu z inwestycji .. albo 100% straty ..:) :)
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Kubełek [89.64.45.*]
    Kurcze nie spodziewałem się takiego zjazdu na T-Bull, teraz trzeba cierpliwie czekać na 16 marca.
    Co do Rafako, to faktycznie teraz wszystko się może zdarzyć.
    Co do Playway, to myślę, że są spółki, które mogą mieć większy potencjał wzrostów. Warto obserwować PKP Cargo i JSW, kurs ostro poleciał, pewnie jeszcze będzie niżej. Co do JSW to mam mieszane uczucia, bo to jednak węgiel, choć węgiel dla koksowni, ale jednak węgiel. Natomiast PKP Cargo kiedyś musi odbić
    ci co dzis sprzedawali po 15 .. w przyszłym tygodniu beda kupowali po 18 - 19 .. na tym polega giełda
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Ser [188.146.160.*]
    Dzięki mistrzu myślałem że nie zauważysz
    Jak wirus się uspokoi to strach zniknie
    Dzisiejsze Info o współpracy ze spółką ,,The Dust,, może fuzja będzie
    Ale ja się nie znam
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Ser [188.146.160.*]
    Technicznie jest ok , pod wzrosty
    Wykres wygląda dobrze. Zrobili mały zjazd, zbiórka i teraz zapowiada się odpał. 16 marca mobilna premiera, ciekawe kiedy wersja komputerowa. Musi być dobrze, nie ma co się przejmować takimi wahaniami kursu jak ostatnio bo długoterminowo muszą tu być bardzo duże wzrosty. Przypomnę tylko, że w cd projekt na początku też wielu nie wierzyło
    w związku z tym, ze już parę osób mnie prosiło o analizy rożnych spółek wydumałem sobie że :

utworzę maila nowego tylko do takich rzeczy wiec jeśli ktoś coś ciekawego wypatrzy z potencjałem wzrostowym można tam mi przesłać "TAKIEGO TYPA" .. :) :) jeśli faktycznie będzie ciekawie wyglądał postaram się zrobić tego analizę - może i ja coś na tym skorzystam :) :) .. zastrzegam sobie prawo tylko do analizy ciekawych spółek ..:) :) :) .. jeśli ktoś będzie wysyłał jakieś bzdury określę to jako niechciane i będzie wpadało bez mojej wiedzy do spamu wiec szkoda jego czasu ..:) :)

link

wystarczy upublicznić analizę i AUTOR już robi dokładnie to co nie powinno sie stać :) :) z premedytacja bo 20 akcjami :) :)
    na tę chwilę niestety nie ma co analizować i przewidywać .. arkusz zleceń jest wyczyszczony góra dół musi sie to uspokoić bo przy arkuszu zleceń na zakup w ilości całkowitej 1600 szt to żadne kreski nie maja sensu kurs może latać - 30% lub +30% co 10 minut
  • Re: Do ghost-man Autor: ~Ser [188.146.56.*]
    Mogę się mylić ale ten co zbiera powinien jutro + zrobić korekta skończona Wzrost 11-18,50 + A,B,C do dziś
    Zobaczymy
[x]
TBULL -7,32% 3,80 2025-10-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.