https://www.pb.pl/walne-vistuli-na-zywo-982928
I już widać, kto rządzi iile zebrał szabel.
Brakuje Panu Mazgajowi jakieś 30% żeby cokolwiek działać więc mając 8% może rozwijać spółkę ale w określonych ramach...To sygnał bo gdyby chcieli to i Mazgaj poleciałby.....
Jest dobrze.
i dlatego że kurs stoi powinni wywalić wszystkich którzy doprowadzili do spadku z 5,4 i nie robili NIC żeby kurs urósł !\a teraz się oburzają na zmiany, pytam kolejny gdzie byli jak kurs spadał ?
Oko, szefowie spółki spółki są oceniani za wyniki spółki, a nie za to, jaki jest kurs. Kurs to często splot różnych przyczyn. Jak są dobre wyniki, a do tego byłaby dywidenda i brak zamieszania w składzie władz (szczególnie jak one dobrze sobie radzą) to kurs musi rosnąć
Dziwi mnie fakt rozpaczliwych gestów wobec Jana Pilcha. Sprzedał Bytom po wysokiej cenie. Akcjonariusze VST mogą być mocno rozczarowani tracąc na tym połączeniu. Ciekawi mnie czy przy obecnych wynikach sklepów Ebit raportowanych w prezentacji to Bytom samodzielnie miałby dodatnie wyniki jako spółka? Odczytuje zmianę Jana Pilcha jako racjonalny i dobry ruch. Mam tylko nadzieje ze były wiceprezes CCC nie stoi za dzisiejszymi kłopotami tej firmy bo będziemy mieli zamiast dywidendy jeszcze wieksze zapasy finansowane długiem.
A co wynagrodzeniem p.Mazgaja? To ne jest pisowska spółka, by tak dużą kasę brać. Wielki czas pomyśleć o dywidendzie dla ogółu, a nie o tak przesadzonym wynagrodzeniu dla jednego z Rady Nadzorczej.
Co do dywidendy to pamiętajcie, że jej zwolennikiem jest właśnie Mazgaj a przeciwnikiem prezes Pilch... Ciężko powiedzieć co ważniejsze: gdyby mieli kupować przez dwa trzy lata i mnożyć biznes jestem za wstrzymaniem ale jeśli ma to być stabilny rozwój (taki uważam jest teraz) to trzeba ją płacić. A tu ani jedno ani drugie....
Z tego co wyczytałem,to p.Mazgaj jest za dywidendą za wyniki 2020. Narzeka też na kurs po połączeniu z Bytomiem. A ciekawe kto trzyma za mordkę kurs, przecież nie Valdi5, czy jakiś tam Jan. Kurs dobrze się zachował w okresie 11/2017 - 01/2018 wzrost około 2 zł. Komu to przeszkadzało, no nie nam drobnym.
Czas na wypłatę dywidendy i tyle w temacie. Fundusze w końcu chcą coś zarobić. Jak nie na wzroście kursu to może chociaż dywidenda. Nie można ciągle zwiększać zyski i nie dzielić się za akcjonariuszami.