Kraje członkowskie nie mogą zakazać wprowadzenia na swój rynek wyrobu z oznakowaniem CE.
Jeśli dany wyrób podlega przepisom chociaż jednej dyrektywy nowego podejścia, to bez oznakowania CE nie może być wprowadzany do obrotu ani użytkowania na terenie Unii Europejskiej.
Coś przeczuwam że o jedynce możemy już zapomnieć . Coraz więcej ludzi obserwuje spółkę i chyba zaczyna docierać do nich z czym tak naprawdę mają do czynienia .Wszystkie te spółki które podajecie do obserwacji uważam że każdej coś brakuje drobnego do układanki . Ale jak wiadomo można wejść i zarobić kilka dolców . W przypadku Milestone ta układanka jest kompletna i wszystkie elementy do siebie pasują , zaczynają to dostrzegać inwestorzy w USA. Pisząc to obserwuje kurs 2,13 usd . To dopiero początek naszej drogi i jestem pewien że będziemy naocznymi świadkami narodzin wielkiej gwiazdy. Zobaczymy jak się zachowa kurs u nas w najbliższym czasie ale nie ma siły żeby w końcu nikt nie dostrzegł naszej gwiazdy. Założyłem sobie że mi wystarczy jak kurs będzie rósł 1 dolara na miesiąc . Może to i skromne założenie ale na koniec roku powinno być 12 dolarów . Niektórzy mogą powiedzieć co to jest 12 dolców , ale jeśli tak będzie wydaje się że też nie będziemy mieli powodów do narzekania . No a za kilka lat jak wejdą następne urządzenia no to już można mieć nieco większe oczekiwania wobec kursu . Obecnie jest 2,10 , ale tak jak pisałem na początku o jedynce powinniśmy już zapomnieć i patrzeć w kierunku 3 dolców.
U nas też podali. Parę razy pisałem, że czekam na trzy infa z Milestone : o pierwszej umowie z siecią szpitali w USA, o umowie z ubezpieczycielami w USA i o mocniejszym wejściu do Europy. To dzisiejsze info to dopiero wstęp do infa o rozpoczęciu podboju Europy. Ale Amerykanie często odbierają Europę jak "Ziemię Obiecaną" :-) Ważne, że im się podoba. A obroty tam dziś to chyba będzie dobrze ponad 1 mln akcji.
Miras jako, że jesteś moim imiennikiem to się z tobą zgadzam w 100%, a serio to tak jak pisałem wcześniej trend, który rozpoczął się w czerwcu to nie przypadek, oni tam wierzą w naszą małą perłę, niektórzy już się schylili żeby ją podnieść spośród wieprzy a nowi wciąż dołączają. Gdyby było jak piszesz 1$ na miesiąc to byłoby bardzo dobrze ale tak nie będzie, jak pójdzie info o umowie z grupą szpitali w USA to mamy gwarantowany skok o 150-200% na jednej sesji i myślę, że w tym roku na pewno się tego doczekamy ;)
Też po cichu liczę na większe wzrosty , ale jakby ten dolar miesięcznie sobie szło to nie byłoby już źle. Takie minimalne założenie , a maksymalne to ,, skay of de limits '' Jak myślicie o kursie w piątek , będzie po drodze jakaś korekta czy dzida do góry. Widzę na wykresie że jest dzida . Pytam bo jakbym jutro sprzedał trochę akcji na naszym parkiecie oczywiście nie Milestone to bym chętnie dobrał jeszcze trochę za oceanem . Podejrzewam że powiecie że na razie jest i tak tanio . Ale ja też tak myślę że jest cały czas tanio. Kurczę jest już 2,18 .
Miras ja bym naszego MM nie sprzedawał, a co do MLSS to myślę, że będzie konsolka w kanale 2,0-2,20 przez kilka dni o ile nie dostaniemy jakiegoś mocnego infa.
O naszym nawet nie myślę , zakopany głęboko pod gruszką w ogrodzie . Nawet może jeszcze troszkę dokupię , choć i tak mam niemało. Mam jeszcze trochę OZE też są perspektywiczne ale nasz Milestone ma większy potencjał do wzrostów i chyba jutro trochę sprzedam tego OZE i tak jestem na plusie to nie będzie szkoda. Trochę wkurzają mnie te szorty w stanach , ale w imię nadchodzących informacji to i tak nie mają szans.
Faktycznie napisałeś, że MM nie sprzedajesz, moje niedopatrzenie. Osobiście prawie wszystko przerzuciłem na parkiet w USA mam tam 4444 akcji MLSS i 1500 PAVM i fajnie się z takim składem czuje. Mi bardziej odpowiada handel w USA nawet pomimo szortów. No i na koniec dodam mamy kolejny REKORD !!!!!!! Jest moc!
Jeszcze Lawyer dodaj, jaki był obrót na Milestone dzis w USA.... Najlepiej w złotych... Ciekawe, czy była dzis jakas spółka na NC z takim obrotem..... A my jak główny silnik tej spółki mielismy dzis może tysiąc złotych obrotu....
Proszę bardzo: Volume1,315,689 >>>> 10,5 mln PLN Grubo. Ciekawe jak dalej się to rozwinie ale myślę, że te 200 mln $ kapitalizacji bez łaski powinno być.
Dnia 2020-02-18 o godz. 22:18 lawyer_mz napisał(a): > Proszę bardzo: Volume1,315,689 >>>> 10,5 mln PLN > Grubo. Ciekawe jak dalej się to rozwinie ale myślę, że te 200 mln $ kapitalizacji bez łaski powinno być.
No własnie - spółka, która też nazywa się Milestone i podaje od prawie roku jedynie infa związane z działalnością naszego Milestone (no, ostatnio, trzeba przyznać - obie spółki podają tego samego dnia - tak jak i dziś - to samo info).
I w USA Milestone cieszy sie takim zainteresowaniem - wolumen 1,3 mln akcji, wartość 10 mln zł z hakiem U nas - 95 sztuk, wartość 1200 zł :-)
Dnia 2020-02-18 o godz. 20:35 lawyer_mz napisał(a): > Miras ja bym naszego MM nie sprzedawał, a co do MLSS to myślę, że będzie konsolka w kanale 2,0-2,20 przez kilka dni o ile nie dostaniemy jakiegoś mocnego infa. -------------------------------------------- Pomyliłem się :D rozpędzamy się konkretnie już, za moment wystąpi tzw. FOMO
Milestone Scientific Inc. (MLSS) NYSE American - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD
Add to watchlist
2.55 +0.36 (+16.4384%)
Widziałem wczoraj oczyma wyobraźni 2,5 USD na kursie, ale ziściło się dopiero dziś. Po wczorajszym mocnym wzroście Milestone w USA, nasz Milestone dzis spadł 8 procent. Strach pomysleć, ile spadniemy jutro, jak tam w USA będzie dalej rosło....
Cieszą wzrosty. Dzisiaj na koniec na MMD pojawił się spory pakiet na S. Jeśli ktoś chce mocniej zainwestować to może jutro się też pojawi. Tak naprawdę to nie ma co zbierać. Sprzedają niecierpliwi. Musimy ruszyć i jutro ruszymy.
Są obroty, są spektakularne wzrosty, jest pięknie a będzie lepiej. Brawo dla posiadaczy! Obawiam się tylko, że to jednak kolega JK trafnie określił, że temat na tydzień nam ledwie wystarczy i trzeba będzie zaraz zakładać nowy ;)
No to co, mamy w USA na Milestone nowy roczny rekord (nie pamiętam nawet który w tym roku) - 2,49 USD. Ponad 13 procent w górę. W After hours pociągną byc może jeszcze trochę wyżej. Obroty ponad 1,4 mln akcji, czyli jeszcze wyższe niż wczoraj. W przeliczeniu ok. 9 mln zł Na stocktwits gorączka lutowej środy
A u nas? Cóż, miejmy nadzieję, że po takiej sesji, może jutro jednak za mocno nie spadniemy... :-)
Maszt flagi się tworzy i jeżeli miałoby tak być to jutro +.5$ do góry i chwila odpoczynku po tym, tego nam życzę. I niezmiennie: Dawać nam już te infa o umowach :D
Wygląda na to, że w USA mamy zaliczoną korektę w locie. Jeśli by się udało jeszcze na koniec wyjść na zielono to była piękna podstawa do jutrzejszego wzrostu.
No i mamy dziś w USA na Milestone nowy rekord roczny na zamknięciu 2,59 USD.
Czyli, mozna powiedzieć - u nas dycha ( w złotych) u nich też dycha..
Nie potrafię podać żadnego wytłumaczenia tego zadziwiającego zjawiska. Jakim cudem jedna akcja społki matki może kosztowac tyle co jedna akcja naszego Milestone Medical, skoro spółka matka ma 49 mln akcji, nasza 22 mln a od ponad roku czy nawet dwóch lat spółka matka podaje tylko i wyłącznie komunikaty dotyczące naszej spółki. Czyli w zasadzie to, co robi druga spółka córka MLSS - w zasadzie się nie liczy.
Dodatkowo nasz FF to 360 tys. akcji, u spółki matki- 27 mln.
Nie są to rzeczy do wytłumaczenia, dlatego nie będę się nawet starał. :-) Skoro nie jest normalnie - to znaczy nie rosnie przede wszystkim nasz Milestone Medical a w slad za nim Milestone Scientific, to czekamy na dalszy rozwój tej niezbyt normalnej sytuacji- niech dalej rosnie spółka matka, pewnie urosniemy potem i my.:-)