Jesteśmy świadkami narodzin długofalowego trendu wzrostowego.Bedzie atak na 2 zł w najbliższych kilku miesiącach ale nie przekroczymy go.Bedzie cofka w okolice 1,75.Dopiero przy następnym podejsciu uda się go pokonać a to otworzy drzwi w okolice 3 zł.
Infa niema zreszta jakie info odnośnie trendu? wystarczy spojrzeć na wykres 5 letni.I widać bardzo wyraźnie ze dołek jest już za nami.A długo terminowy trend spadkowy zamienia się we wzrostowy.Kwestia kilku miesięcy a będziemy powyżej 2 z
I jeszcze jedno to ze jutro po jutrze czy za tydzień spadnie 2,3 czy 8 groszy trendu nie zmieni.Wiec odrazu uprzedzam wasze głupie pytania.Bo mówimy o 3-4 letnim trendzie a nie tygodniowej spekulacji.
Chodziło mi o to skąd wiesz ze te wzrosty na 2zl czy 3 zł potrwają tak długo ? Nikt nie wie kiedy popyt się odpali i fundy wejdą i podbija kurs ale przy takim kursie to zapomnij o powolnym wzroście możemy postać jeszcze jakiś czas ale w tym roku tak czy srak będzie te 5 zł porównaj sobie obrót jaki był 2-3 miesiące przed tamtym wybiciem na początku 2019 do tego jaki jest do teraz od spadku po publikacji raportu za 1 kwartał przy czym teraz praktycznie nikt nie oddaje papieru przy kursie 1,60,
Może być szybciej.Ja podałem tylko średnie terminy które można wywnioskować z wykresów historycznych.Ale ja mówię o trwałym przebiciu a nie o jednorazowym wystrzale.Na wszystko potrzeba czasu.Zacznie rosnąć jak miną zagrożenia to po 2 po 3 procent potem lekka cofka i znowu i tak w kółeczko.Kurs będzie rósł przez wtajemniczonych a leszcze dodatkowo będą napędzać wzrosty.Dolki na coraz wyższym poziomie i brak bezmyślnego sypania.Poziom 2 zł jest obecnie bardzo ciężkim pulapem do przejścia i obroty musza wzrosnąć nawet nie dwu a trzy czy czterokrotnie i napewno nie uda się to za pierwszym podejściem.Widzac to reszta także zacznie sprzedawać co cofnie kurs w kilka sesji o około 10-15 procent poniżej dwójki.Potem postój i kolejna powolna próba przy także powiększonych aczkolwiek mniejszych niż za pierwszym razem obrotach.Przebicie dwójki otworzy drogę do dalszych wzrostów a następnym ciężkim poziomem do przejścia będą okolice 2,5 zł
Widzę to podobnie jak Ty
Przebicie 2 zł może nawet 2,49 zł , cofka na 1,85-1,90 i później miesiąc stabilizacji i trwałe pokonanie 2 zł
Pod koniec roku 3,60 - 3,80 zł
Czyli około 100% zysku
Oczywiście jakieś info może spowodować przyspieszenie scenariusza bo nie bardzo widzę info opóźniające scenariusz ( może kiepskie wyniki Idea )
Czas pokaże :)
Trzeba grzecznie czekać
Musi być spore wybicie po informacji o podniesieniu kapitałów Idea , wzrośnie skokowo wartość Idea o około 50-100%
Wiec i Holding swoje wzrośnie :)