Mamy obecnie historyczne minima, więc może faktycznie niech te Kopcie wypierpapier z tej spółki, skoro nie potrafią się nią porządnie i fachowo zająć. Niech oddadzą biznes KANZowi, który być może zrobi z tym porządek i rozwinie go w Polsce. Bo to co się dzieje od dłuższego czasu na papierze, to obraz nędzy i rozpaczy.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, tym bardziej, że z tak nikczemnego poziomu i tak niedużym nakładem nie było to jakieś karkołomne zdarzenie. Jak przez kolejne dwie-trzy sesje trend się utrzyma/potwierdzi, to można będzie pomyśleć o jakimś początku odwrotu. Ale to tylko jeśli.
Jaki trend? O czym wy w ogole mowicie. Ta firma to bankrut! Sklepy pozamykane, centra handlowe tez, a ci nieudacznicy nawet nie maja sklepu internetowego, zeby handlowac tymi szmatami. Zamkneli sklep on-line w zeszlym roku i pieprza bzdury, ze musza poukladac magazyny, zeby otworzyc sprzedaz internetowa ponownie. Piec miesiecy porzadkow?! To jakis zart! Na FB zaczeli posty z zyrafkami wklejac, bo juz nie maja co innego zakomunikowac. Co za amotorka! Jestem na krawedzi zrobienia tutaj lawiny do 1 gr i utopienia tego gowna do konca. Kopcie i spolka to pajace i tyle w temacie!
Po pierwsze - czytaj ze zrozumieniem, by wywnioskować kiedy ten trend miał się niby potwierdzić, nie potwierdził się, więc dupa nie trend. Po drugie - tylko sobie krzywdę zrobisz, bo oddasz akcje za free, a za chwilę kilkoma akcjami kurs wróci na obecny poziom :) Po trzecie - rozumiem frustrację, też jestem w rukwiony na maxa, bo mam ten badziew, ale co mam zrobić, cierpliwie czekam, bo nic innego nie pozostaje, na to, że sKopcone oddadzą papier w profesjonalne ręce, by więcej nie robić z siebie błaznów i nieudaczników. Może ten KFG się zlituje nad tym ich biznesem, przejmie i zrobi porządek, tzn. zacznie zarabiać, aby oni choć mieli zysk z akcji, bo zysku ze sprzedaży ciuchów, to oni nigdy mi9eć nie będą, bo ich to najzwyczajniej przerosło.
Rozumiem dobrze trendy i odwracanie, ale nie na takim smieciu, ktory z plynnoscia ma problem od lat. Tutaj transakcje to sa slepe strzaly, ktore trudno ulozyc w jakas parabole, chyba ze spojrzysz na wykres roczny. KFG nie musi nic "przejmowac", wystarczy zaczac dobrze zarzadzac firma. Sklepy stacjonarne, ktore takze prowadza sprzedaz on-line maja skokowe wzrosty przychodow, bo ludzie siedza w domach i nie maja innej mozliwosci zrobienia zakupow, wiec kupuja przez neta. Dzieci rosna tak czy siak, wiec potrzebuja nowych ubran, a tym pajacom COVID zamknal sklepy i nie maja zadnej mozliowosci uplynniania swojego towaru. KFG to duza grupa kapitalowa- oni po prostu spisza Hurtimex na straty i wyrzuca akcje do smieci, a my zostaniemy z wielkimi stratami. I tak to sie tutaj skonczy... juz pewnie niebawem.
KFG spisując Hurtimex na straty, zgodnie z Twoimi obawami, spisze na straty również dość sporą siatkę sklepów, rozsianych po całym kraju i dających realne możliwości wejścia na nasz rynek samodzielnie, tak więc nie sądzę aby postąpili tak nieroztropnie. Nawet dla tak dużej grupy jak KFG rynek Polski to bardzo atrakcyjny kąsek i możliwość dalszego rozwoju. Prędzej ich wykupią i przejmą całkowicie biznes.